Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Dorobantilor prind pestele cu mana in Delta…
“George, acela e peste adevarat, foarte proaspat, adus direct din Dunare si din Delta, de aceea e atat de bun!” – imi zice o duduie exaltata. Mai ramanea sa-mi spuna ca a auzit ea ca cei de la La Pescaria Dorobantilor ii prind ei cu mana. Si calamarii si caracatita din meniu, la fel, tot din Delta, desigur… 🙂 Da, e o fabulatie urbana care s-a tot perpetuat, spre norocul celor care au acest mic bistrou de peste.
Au si pesti de apa dulce la Pescarie, adusi din crescatoriile din jur, si poate ca somnul e chiar din Delta. Au furnizori buni, si se pricep si ei foarte bine sa aleaga pestele, pentru ca a fost bun de fiecare data cand am trecut pe acolo. Retete simple, in general, dar daca pestele e proaspat si bine ales, iese o mancare buna. In rest, am tot scris despre ei, nimic nou de zis. Dar repet ca nu au aer conditionat in mijlocul mijlocului verii si nici card nu vor sa-si puna… (GB – iunie 2019)
Sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai bun mancarii…
Nu mai repet ce am spus data trecuta despre La Pescaria Dorobantilor, doar ca acum mi se pare ceva mai ingrijit locul, cred ca au schimbat si fetele de masa cu unele mai fine, foarte curate, arata bine.
Mancarea e aceeasi, cateva gustrari si feluri cu peste, retete simple, de baza. Am mai fost si acum cateva luni, la o masa cu mai multi. Acum am luat un somn la gratar, foarte bun, fara miros de mal. Usturoiul a fost foarte bun si consistent, mamaliga simpla, din malai ieftin. Icrele asa si asa, nimic special cu ele, cu exceptia surprinzatorului pret de 30 de lei. Aceeasi doamna in sala, probabil si patroana, buna pentru un asemenea rol, stie sa le arate si sa le spuna clientilor ce le place sa vada si sa auda. Care clienti sunt destui, fiindca am auzit ca La Pescaria Dorobantilor e pusa ca cel mai bun restaurant din Bucuresti de catre TripAdvisor.
La Pescaria Dorobantilor e un mic bistrou de peste corect, sunt destul de bune cele cateva feluri simple pe care le au in meniu. Dar de aici si pana la “cel mai tare restaurant de peste din Bucuresti”, cum aud si citesc adesea, e cale lunga, daca nu-l pui pe TripAdvisor sa gandeasca in locul tau in ziua respectiva. Stiu ca suna frumos in folclorul urban cuvinte ca restaurant ascuns, mic bistrou, mancare cu suflet, autenticitate, retete stramosesti… Totusi, mancarea cu mancarea, sufletul cu sufletul… (GB – octombrie 2018)
PS: si da, bine ca mi-a amintit cineva ca nu poti plati cu cardul!
Pentru cei pe care atmosfera de birt ii emotioneaza
Un om important, bogat si umblat prin lume, mi-a spus ca La Pescaria Dorobantilor e cel mai bun restaurant de peste din Bucuresti. M-am uitat mai bine la el si mi-am dat seama ca el chiar credea asta. Si altii mi-au spus ca e foarte buna mancarea de La Pescaria Dorobantilor. Chiar ieri, un alt om bogat mi-a spus ca s-a dus cu alti sapte oameni bogati la Pescarie si ca toti au zis ca totul e bun acolo.
E buna mancarea La Pescaria Dorobantilor, nu zic nu, am fost si eu de cateva ori, insa dupa ce i-am auzit pe bogatii Bucurestiului ca, vai, ce bine se mananca prin gherete ca Taverna Racilor sau La Kostas, la vremea cand tocmai deschisese, stiu ca li se pare mai degraba chic sa manance si se simt mai tineri cand ajung prin astfel de locuri. Si trebuie sa se convinga singuri ca … (citeste tot)
Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai fost la Raionul de Peste intre timp, insa nu am apucat sa scriu despre ei. Au participat si la competitia noastra Topul Restocracy ...
Momentul ridicării mesei la tavan la Raionul de PeșteRaionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele mai celebre povești de succes din lumea restaurantelor bucureștene, înc...
Mesogios Seafood, pește și fructe de mare într-o eleganță aristocraticăUn restaurant excelent – și nu doar pe specificul lui, adică pește și fructe de mare, ci așa, cu totul. Dintre m...
Pret mediu pe meniu: 130 lei (32 lei antreurile, 49 lei felurile principale)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.