Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

Afiseaza
comentarii

Cum tocmai a venit primavara, avem o multime de lucruri de sarbatorit: insasi venirea invioratului anotimp, Martisorul, femeia etc! Suficiente motive pentru a cauta ceva imbietor prin ofertele de locuri dragute si rasfatabile. Asa ca, rafoind pe ici, pe colo, imi pica ochii pe „La Samuelle„. Marturisesc ca nu mi l-a recomandat nimeni, nu am discutat cu cineva despre, dar cum imi place sa descopar locuri noi si sa ma aventurez in necunoscut, cu riscul aferent asumat, am zis „de ce nu?”. Sigur ca a contat locatia – piata Charles de Gaulle nr. 3 – 5, desi m-am temut ca n-am sa gasesc loc de parcare, una dintre suferintele crude ale orasului nostru. Totusi, micul scuar din intersectie, poate fi o varianta rezonabila. Pentru mine a si fost, pentru ca am gasit chiar 2-3 locuri libere, desi era seara, in miez de saptamana.

Am facut rezervarea cu cateva zile inainte si nu mica mi-a fost mirarea atunci cand am ajuns  si am constatat ca localul avea deja cateva mese ocupate si, in mai putin de o ora, s-a cam ocupat tot! Lumea pestrita, multi straini si am apreciat abilitatile chelnerilor care parleau pe ici, pe colo ba intr-o franceza minimala, ba intr-o engleza ceva mai conturata.

De cum am intrat, mi-a placut ca mirosea a mancare bine gatita, aromata, ceea ce m-a imbujorat nitel, pentru ca am intrat cu inima destul de palpitanda, nestiind la ce sa ma astept si izul aburind mi-a trezit papilele gustative, desi le detectasem cu doar cateva ore inainte. Locatia este chiar in piata, cu vedere spre Televiziune, la parterul unui bloc. Aparent exista si o terasa, acum inca impracticabila, din cauza conditiilor meteo. In interior, sunt cateva zone bine delimitate ca design, aranjate cu gust si cu un aer usor aristocrat, fara sa para batranicios. Am fost imediat preluati si condusi elegant la masa rezervata.

Meniul mi-a atras atentia cu cateva main course si, dupa ce am oscilat intre curcan si rata, am optat pentru pulpa de rata Casablanca, cu un aromat cous-cous. Oferta de deserturi saracacioasa si surprinzator de ieftina, fata de celelalte preparate. Asta m-a surprins inca de la inceput si, din pacate, desi am optat pentru un tiramisu, am fost dezamagita. A fost servit in varianta la borcan, dar prea multa frisca si prea putina mascarpone, asa ca cei 15 lei erau justificabili si de reteta la fel de ieftina.

Rata in schimb – delicioasa! Sincera sa fiu, nu m-am dus foarte infometata si chiar ma gandeam sa optez pentru ceva mai lejer, ca tot era seara. Dar nu regret! Am mancat tot, desi portia nu e micuta, iar eu ma satur repede si las mai bine de jumatate din mancare in farfurie. Acum insa, pur si simplu, nu stiu cand a disparut pulpa de rata frageda, cu tot cu delicioasa ei crusta de deasupra. Un preparat bine conturat la nivel de flavour, care se rasfata printre nuci, caju, stafide si migdale.

Muzica linistita pe fond, baia curata, chelneri simpatici care stiu sa spuna o gluma buna sau un compliment dragut, in asa fel incat sa intregeasca tabloul unei seri dragute si de o eleganta lejera, care sa nu te imbatoseze. Recunosc ca mi-a ramas gandul la curcan, asa ca cine-stie, poate ma voi intoarce mai curand decat cred.

Data actualizarii: 12/11/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close