Cum tocmai a venit primavara, avem o multime de lucruri de sarbatorit: insasi venirea invioratului anotimp, Martisorul, femeia etc! Suficiente motive pentru a cauta ceva imbietor prin ofertele de locuri dragute si rasfatabile. Asa ca, rafoind pe ici, pe colo, imi pica ochii pe „La Samuelle„. Marturisesc ca nu mi l-a recomandat nimeni, nu am discutat cu cineva despre, dar cum imi place sa descopar locuri noi si sa ma aventurez in necunoscut, cu riscul aferent asumat, am zis „de ce nu?”. Sigur ca a contat locatia – piata Charles de Gaulle nr. 3 – 5, desi m-am temut ca n-am sa gasesc loc de parcare, una dintre suferintele crude ale orasului nostru. Totusi, micul scuar din intersectie, poate fi o varianta rezonabila. Pentru mine a si fost, pentru ca am gasit chiar 2-3 locuri libere, desi era seara, in miez de saptamana.
Am facut rezervarea cu cateva zile inainte si nu mica mi-a fost mirarea atunci cand am ajuns si am constatat ca localul avea deja cateva mese ocupate si, in mai putin de o ora, s-a cam ocupat tot! Lumea pestrita, multi straini si am apreciat abilitatile chelnerilor care parleau pe ici, pe colo ba intr-o franceza minimala, ba intr-o engleza ceva mai conturata.
De cum am intrat, mi-a placut ca mirosea a mancare bine gatita, aromata, ceea ce m-a imbujorat nitel, pentru ca am intrat cu inima destul de palpitanda, nestiind la ce sa ma astept si izul aburind mi-a trezit papilele gustative, desi le detectasem cu doar cateva ore inainte. Locatia este chiar in piata, cu vedere spre Televiziune, la parterul unui bloc. Aparent exista si o terasa, acum inca impracticabila, din cauza conditiilor meteo. In interior, sunt cateva zone bine delimitate ca design, aranjate cu gust si cu un aer usor aristocrat, fara sa para batranicios. Am fost imediat preluati si condusi elegant la masa rezervata.
Meniul mi-a atras atentia cu cateva main course si, dupa ce am oscilat intre curcan si rata, am optat pentru pulpa de rata Casablanca, cu un aromat cous-cous. Oferta de deserturi saracacioasa si surprinzator de ieftina, fata de celelalte preparate. Asta m-a surprins inca de la inceput si, din pacate, desi am optat pentru un tiramisu, am fost dezamagita. A fost servit in varianta la borcan, dar prea multa frisca si prea putina mascarpone, asa ca cei 15 lei erau justificabili si de reteta la fel de ieftina.
Rata in schimb – delicioasa! Sincera sa fiu, nu m-am dus foarte infometata si chiar ma gandeam sa optez pentru ceva mai lejer, ca tot era seara. Dar nu regret! Am mancat tot, desi portia nu e micuta, iar eu ma satur repede si las mai bine de jumatate din mancare in farfurie. Acum insa, pur si simplu, nu stiu cand a disparut pulpa de rata frageda, cu tot cu delicioasa ei crusta de deasupra. Un preparat bine conturat la nivel de flavour, care se rasfata printre nuci, caju, stafide si migdale.
Muzica linistita pe fond, baia curata, chelneri simpatici care stiu sa spuna o gluma buna sau un compliment dragut, in asa fel incat sa intregeasca tabloul unei seri dragute si de o eleganta lejera, care sa nu te imbatoseze. Recunosc ca mi-a ramas gandul la curcan, asa ca cine-stie, poate ma voi intoarce mai curand decat cred.