Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Draft Pub Tankeria Ursus, una dintre marile berării ale Bucureștiulu...

14529 vizite 14 comentarii

Sabatini Pizza & Restaurant se mândresc cu meniul lor kilometric ...

4759 vizite 1 comentarii

High Heels a făcut pasul de la cafenea la bistrou și pizzerieHig...

1854 vizite

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

4845 vizite

Smokăreală cu Generația ZCând am auzit numele pentru prima dat...

1536 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

14594 vizite

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

1249 vizite

Waterloo Taverne, specific belgian doar cu numele din meniu...Cân...

1842 vizite 2 comentarii

Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dinc...

858 vizite

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de cân...

5661 vizite

Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena....

4003 vizite

Ambianță dezgustătoare, îți întorcea stomacul pe dos, toată lum...

9979 vizite

Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să...

1148 vizite 1 comentarii

Clătite fără fițe la Pancakes & moreAm revenit după mai b...

2487 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti...Rocca e un mic restaurant pe ...

2351 vizite 1 comentarii

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

3617 vizite 1 comentarii

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

1098 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

6693 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

3477 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informațiȘtiu că n...

3827 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

1954 vizite 1 comentarii

Stadio Park au ales segmentul popularAu fost mai multe restaurante...

3986 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

2564 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

7803 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferăAm f...

6545 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & BistroAm revenit...

5296 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

2907 vizite 2 comentarii

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

1696 vizite 1 comentarii

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe DaciaAu fo...

2347 vizite 5 comentarii

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul TabereiMi-am propus să ...

2973 vizite 3 comentarii

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

1357 vizite 3 comentarii

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoieGram B...

2829 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

815 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lecturăSantiago Kitchen nu...

2373 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game OnGame On e unul d...

1731 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-VousA f...

7827 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asaAu fost ...

9096 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

5505 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercareNu e usor sa faci un local de succes i...

4390 vizite 1 comentarii

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

5310 vizite 1 comentarii

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasaColonial Lounge e cel...

2584 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita everA...

2372 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariuM-am uitat si pe ...

3589 vizite 3 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

640 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera PlazaIar am mers p...

7371 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastriDe ...

2562 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

934 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante?Passione e un mic rest...

3857 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timpAm ...

2703 vizite 4 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

7800 vizite 4 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Le Bab de Dambovita, ca sa vedeti cum veti manca in viitorul apropiat

Le Bab, restaurant oriental modern in Centrul IstoricNu sunt monden, nu-mi place sa merg prin oras, iar sa calatoresc departe, nici atat. Aflu despre locurile in voga de pe Internet, si apoi ma duc si eu acolo daca e ceva de mancare, ca sa scriu pe site. Asa ca nu aveam cum sa stiu dinainte despre faimosul restaurant Le Bab din Soho, in Londra, care vinde kekab facut de un chef cu trei stelute Michelin (Our original restaurant, serving refined, contemporary kebabs in Soho. Kitchen led by Federico Preti, formerly of 3 star Enoteca Pinchiorri & Le Gavroche).

Am aflat de Le Bab de Tamisa cand niste baieti foarte tineri (cei care au si Fish House) s-au gandit sa-i faca o replica la Bucuresti. De fapt, pare sa fie chiar un fel de franciza, cu dreptul de a le folosi numele si cu felul lor de a face lucrurile, fara indoiala.

Le Bab de Dambovita au deschis la inceputul lui august in Centrul Vechi, pe Stavropoleos, chiar langa Caru’ cu Bere. Sunt la parterul unui bloc mai nou si mare de pe Calea Victoriei, dar care se continua si pe straduta cu frumoasa biserica. Ultra-minimalist, au daramat si au dezgolit bietul bloc pana la fierul-beton din pereti si din stalpii de rezistenta. Dupa standardele si gusturile zilei, ca e interesant si bine facut se va spune, desigur.

Meniul Le Bab…

e minimalist si el, multe feluri pornind de la mancaruri traditionale arabesti si apropiat-orientale, in general, insa recompuse, reinterpretate, contemporanizate, occidentalizate… intelegeti bine ce vreau sa spun. Multe condimente, pentru ca acestea dau bine la noile generatii. Am luat mai multe feluri, pentru ca portiile sunt cam mici. A fost buna mancarea la Le Bab, insa nu ceva pentru care sa vreau sa ma intorc acolo in mod special. Chiar daca le-am dat nota maxima, insa asta prin comparatie cu alte mancaruri cu specific oriental. Diferentele fata pe produsele si retetele originare de la care isi trag si numele, de fapt, nu sunt atat de mari pe cat te-ai putea gandi.

Nu e bucatarie fina, Le Bab nu e un restaurant de fine dinig, si nici nu cred ca si-au propus asa ceva. Comparatia cu site-ul englezilor arata ca bucurestenii au replicat pe primul dintre cele trei restaurante ale mentorilor lor, pozitionate diferit:

  • Le Bab: Our original restaurant, serving refined, contemporary kebabs in Soho, London. Kitchen led by Federico Preti, formerly of 3 star Enoteca Pinchiorri & Le Gavroche.
  • Kebab Queen: Our fine dining project, with a kitchen exclusively led by Manu Canales. An intimate counter dining restaurant in Covent Garden.
  • Maison Bab: A modern kebab house, serving bold, rustic kebabs in Covent Garden. Kitchen led by Angus Bell, formerly of Le Gavroche and The Star at Harome.

Serviciul a fost bun, cu chelneri tineri si bine dispusi, in ton cu atmosfera, bine alesi. Preturile normale pentru un restaurant bine si atent facut, cu investitii destul de mari.

Pozitionarea lui Le Bab e foarte clara, si cred ca e bine asa: un restaurant minimalist contemporan, occidental, pentru noile generatii, care arata directia spre care se indreapta Bucurestiul, ca antemergator pentru restul Romaniei. Sunt sigur ca vor avea succes si ca epigonii nu se vor lasa asteptati… (GB – august 2019)

Le Bab, restaurant oriental modern in Centrul Istoric

Salonul si terasa Le Bab in Centrul Vechi

Le Bab, restaurant oriental modern in Centrul Istoric

 

Data actualizarii: 25/10/2021

Le Bab (Centrul Vechi)  - Calea Victoriei 12A (Centrul Vechi)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close