Le Bab de Dambovita, ca sa vedeti cum veti manca in viitorul apropiat
Nu sunt monden, nu-mi place sa merg prin oras, iar sa calatoresc departe, nici atat. Aflu despre locurile in voga de pe Internet, si apoi ma duc si eu acolo daca e ceva de mancare, ca sa scriu pe site. Asa ca nu aveam cum sa stiu dinainte despre faimosul restaurant Le Bab din Soho, in Londra, care vinde kekab facut de un chef cu trei stelute Michelin (Our original restaurant, serving refined, contemporary kebabs in Soho. Kitchen led by Federico Preti, formerly of 3 star Enoteca Pinchiorri & Le Gavroche).
Am aflat de Le Bab de Tamisa cand niste baieti foarte tineri (cei care au si Fish House) s-au gandit sa-i faca o replica la Bucuresti. De fapt, pare sa fie chiar un fel de franciza, cu dreptul de a le folosi numele si cu felul lor de a face lucrurile, fara indoiala.
Le Bab de Dambovita au deschis la inceputul lui august in Centrul Vechi, pe Stavropoleos, chiar langa Caru’ cu Bere. Sunt la parterul unui bloc mai nou si mare de pe Calea Victoriei, dar care se continua si pe straduta cu frumoasa biserica. Ultra-minimalist, au daramat si au dezgolit bietul bloc pana la fierul-beton din pereti si din stalpii de rezistenta. Dupa standardele si gusturile zilei, ca e interesant si bine facut se va spune, desigur.
Meniul Le Bab…
e minimalist si el, multe feluri pornind de la mancaruri traditionale arabesti si apropiat-orientale, in general, insa recompuse, reinterpretate, contemporanizate, occidentalizate… intelegeti bine ce vreau sa spun. Multe condimente, pentru ca acestea dau bine la noile generatii. Am luat mai multe feluri, pentru ca portiile sunt cam mici. A fost buna mancarea la Le Bab, insa nu ceva pentru care sa vreau sa ma intorc acolo in mod special. Chiar daca le-am dat nota maxima, insa asta prin comparatie cu alte mancaruri cu specific oriental. Diferentele fata pe produsele si retetele originare de la care isi trag si numele, de fapt, nu sunt atat de mari pe cat te-ai putea gandi.
Nu e bucatarie fina, Le Bab nu e un restaurant de fine dinig, si nici nu cred ca si-au propus asa ceva. Comparatia cu site-ul englezilor arata ca bucurestenii au replicat pe primul dintre cele trei restaurante ale mentorilor lor, pozitionate diferit:
Le Bab: Our original restaurant, serving refined, contemporary kebabs in Soho, London. Kitchen led by Federico Preti, formerly of 3 star Enoteca Pinchiorri & Le Gavroche.
Kebab Queen: Our fine dining project, with a kitchen exclusively led by Manu Canales. An intimate counter dining restaurant in Covent Garden.
Maison Bab: A modern kebab house, serving bold, rustic kebabs in Covent Garden. Kitchen led by Angus Bell, formerly of Le Gavroche and The Star at Harome.
Serviciul a fost bun, cu chelneri tineri si bine dispusi, in ton cu atmosfera, bine alesi. Preturile normale pentru un restaurant bine si atent facut, cu investitii destul de mari.
Pozitionarea lui Le Bab e foarte clara, si cred ca e bine asa: un restaurant minimalist contemporan, occidental, pentru noile generatii, care arata directia spre care se indreapta Bucurestiul, ca antemergator pentru restul Romaniei. Sunt sigur ca vor avea succes si ca epigonii nu se vor lasa asteptati… (GB – august 2019)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.