Le Grenier a Pain: bistrou frantuzesc cu specific romanesc
Le Grenier a Pain e o franciza tipic frantuzeasca, mi-au spus ca gasesti numele acesta in multe tari: brutarie, patiserie, cofetarie si bistrou, toate in una.
In Bucuresti sunt mai multe Le Grenier a Pain, din cate am vazut pe Internet. Eu am fost la cea din Aviatiei, pe Nicolae Caranfil, in capatul lui dinspre Podul Baneasa, care cred ca e si primul deschis, si cel mai mare. Am mai vazut numele acesta si pe bulevardul Magheru la un moment dat, au incercat si acolo, dar au inchis.
Le Grenier a Pain din Caranfil e destul de mare, la parterul unei cladiri de birouri nou construite, chiar langa nou deschisul Mandaloun. Spatiul e destul de mare. La intrare au magazinul de paine, patiserie, prajituri si sucuri naturale. In spate un salon destul de incapator si de bine amenajat, in stilul bistrourilor occidentale urbane. O terasa pentru fumatori e si mai in spate, destul de bine izolata, din fericire. In fata, chiar la strada, au cateva mese pe un fel de terasa cam neglijent amenajata, cu o mocheta (sic!) verde si foarte patata pe jos.
Le Grenier a Pain e un bistrou frantuzesc, insa meniul bate si catre bucatarie urbana si chiar specific multicuisine. Plus un meniu separat cu mancare romaneasca – nu cred ca francezii au aflat inca despre aceasta initiativa a francizatilor lor bucuresteni. Eu am luat o varza cu carne, foarte buna, ficatei de pui asa si asa, nimic de spus despre ei, cu un piure fara gust deloc, probabil ca nici nu era din cartofi fierti de ei. Am luat si tagliatelle cu ciuperci, fara gust si acestea. Cred ca au pomenit si de trufe odata cu numele pastelor, dar nu sunt foarte sigur. Oricum, daca chiar au facut-o, au uitat sa le adauge.
Serviciul a fost interesant la Le Grenier a Pain. Daca m-ar intreba cineva cum cred eu ca nu ar trebui sa fie un chelner, i-as descrie pe cei doi de acolo, si in special pe unul dintre ei. Sta sprijinit si tine mana in sold cand vorbeste cu tine si incearca sa-si ascunda nervii fata de clientii care-l deranjeaza, unii probabil chiar cu simpla lor prezenta. El crede ca reuseste, probabil…
Preturile sunt normale la Le Grenier a Pain. Daca mancarurile frantuzesti din meniu ar fi ceea ce pot ele sa fie daca sunt facute bine si cu produse de calitate, ai spune ca ar fi preturi chiar bune. Dar s-ar putea sa nu fie cazul. Ceva clienti erau la pranz, nici prea multi, nici putini.
Le Grenier a Pain e un bistrou de proximitate pentru cei care locuiesc sau lucreaza in zona, de-a stanga si de-a dreapta lui Nicolae Caranfil, adica in Aviatiei si in Cartierul Francez. Daca s-au dus de mai multe ori la ei si au putut incerca mai multe feluri din meniu, sunt sigur ca au dat si peste cateva mancaruri mai bune decat ce am mancat noi, si poate au gasit un motiv sa revina. Noi nu, pentru moment… (GB – octombrie 2018)
Portii: medii
Criteriul
Oct-2018
Mancare
7.75
Specifica bucatariei
8
Vita
Peste
Legume
Paste
7.5
Sosuri
Originalitate
7.5
Prezentare
8
Servicii
7.50
Rapiditate
8
Contact
7
Atentie la detalii
7.5
Ambianta
7.00
Exterior
7
Interior
8
Gradina
6
Bonusul evaluatorului
7
Nota finala
7.40
Criteriul
Oct-2018
Mancare
7.75
Specifica bucatariei
8
Vita
Peste
Legume
Paste
7.5
Sosuri
Originalitate
7.5
Prezentare
8
Servicii
7.50
Rapiditate
8
Contact
7
Atentie la detalii
7.5
Ambianta
7.00
Exterior
7
Interior
8
Gradina
6
Bonusul evaluatorului
7
Nota finala
7.40
Strada Nicolae Caranfil din nordul Bucurestiului, cu restaurantul libanez Mandaloun si cu bistroul Le Grenier a Pain
Data actualizarii: 30/10/2018
Le Grenier a Pain (Aviatiei) - Str. Nicolae Caranfil, nr. 87 (EKA Business Center)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.