„Fie să renască numai cel ce har/ Are de-a renaște curățit prin jar!”:
Kera Calița anunță pe toți cei care au fost în ospeție la Jariștea că Locanta nu renunță să bucure lumea cu bucatele sale meșteșugite! Se reia serviciul de livrare la domiciliu, apar feluri noi de mâncare și se oferă porții sățioase și gustoase la prețuri de bun simț!
Jariștea vine la voi acasă!
Comenzile se iau de luni până sâmbătă în intervalul orar 10.00-18.00 la numerele de telefon:
0721 961 936 / 0775 609 233 /0770 948 868
Orice comandă se preia telefonic cu 90 minute înainte, împreună cu complimentele Kerei Calița.
Curierul este inclus în preț pentru o comandă minimă de una suta lei!
Nou la Locanta Jariștea!
*Festivalul pastelor:Penne, Spaghete sau Tagliatele
în diferite formule culinare*
Siciliene gratinate la cuptor – 300 gr / 28 lei
Carbonara – 300 gr / 28 lei
Arabbiata – 300 gr / 21 lei
Bolognese – 300 gr / 35 lei
Paste cu somon – 300 gr / 39 lei
*Burger din curcan cu arpagic și cartofi prăjiți patenta locanta Jariștea* 30 lei
Caleidoscop de salate – antreu
Salată Caesar – 350 gr / 30 lei
Salată bulgărească – 350 gr / 27 lei
Salată de ton – 350 gr / 27 lei
*I Gustare Rece „Podul Caliței”*
Plăcintă de carne cu chimen – 200 gr / 19 lei
Zacuscă lipovenească cu șalău – 200 gr / 27 lei
Ruladă de brânza ardelenească cu slănină afumată – 200 gr /21 lei
Salată de icre de crap – 150 gr / 19 lei
Salată de vinete 150 gr / 18 lei
*II Gustare caldă „La botul calului” *
Cașcaval pane – 150 gr /15 lei
Ficăței de pui lyonezi – 200 gr / 17 lei
Creier măcelăresc gratinat – 200 gr / 22 lei
Creier pane – 200 gr / 22 lei
*III Ciorbele grenadierilor de demult*
Ciorbă de pui a la grec – 350 gr / 18 lei
Ciorbă de perișoare – 350 gr / 16 lei
Ciorbă de văcuță cu os – 350 gr / 16 lei
Ciorbă de burtă – 350 gr / 18 lei
Supă-cremă de ciuperci – 350 gr / 17 lei
IV Pescărie dichisită*
Jumări de șalău cu usturoi – 200 gr / 29 lei
Păstrăv întreg la grătar cu limone – 250 gr / 27 lei
File de păstrăv la cuptor cu sos olandez – 250 gr/- 33 lei
Una potcoava de crap prăjit – 200 gr / 29 lei
Una potcoavă saramură de crap cu zama și legume–200/100 gr/ 32 lei
File de doradă cu sos de lămâie și unt – 200 gr / 49 lei
Salau meuniere – 250 gr / 33 lei
*V Mâncare gătită după învățăturile lui Bacalbașa*
Sarmale în foi de varză-4 bucăți-200 gr+mămăligă+ardei iute/23 lei
Chiftele românești cu piureu – 3 bucăți – 200 gr/150gr/24 lei
Chiftele marinate cu piureu – 3 bucăți – 270 gr/150gr 27 lei
Cârnati cu iahnie de fasole – 200 gr + 200 gr / 26 lei
Ciolan cu varză calită – 200 gr + 200 gr / 27 lei
Una pulpă de rață cu mămăligă și varză călită 150/150/150gr / 39 lei
*VI Minunății din carne de pui*
Aripioare de pui crocante și picante – 6 bucăți – 300 gr / 22 lei
Aripioare de pui în stil barbeque – 6 bucăți – 300 gr/22 lei
Pulpe de pui fără os la grătar cu ierburi aromate–2 bucăți 200gr/22 lei
Saramură din pulpe de pui fără os cu mămăligă–200gr+100gr/ 34 lei
Piept de pui la grătar cu condimente – 200 gr / 23 lei
Jumătate de pui copt cu usturoi și afumătură – 750 gr/33 lei
Piept de pui cu ciuperci și usturoi în sos alb–250g/150g/34 lei
Ostropel de pui – 250 gr / 27 lei
Șnițel crocant de pui – 300 gr / 23 lei Cocoșel de munte întreg copt în foietaj – 1 bucată / 59 lei
*VII Porcul nostru cel de toate zilele*
File de porc înăbușit cu bănuți de usturoi – 200 gr / 29 lei
Șnițel parizian – 2 bucăți – 250 gr / 24 lei
Coaste de porc picante la cuptor – 250 gr / 39 lei
Ceafă de porc la grătar cu damf de usturoi – 200 gr / 25 lei
Tocăniță cu tarhon din ceafă de porc – 300 gr / 29 lei
Scăricică condimentată la grătar – 250 gr / 29 lei
Scăricică la tigaie cu multe mirodenii – 250 gr / 29 lei
Mititei mai mari – 3 bucăți – 240 gr / 18 lei
*VIII Specialități din carne de vițel ademenitoare*
Șnițel vienez – 2 bucăți – 250 gr / 43 lei
Boeuf Stroganoff – 300 gr / 48 lei
Antricot de mânzat la cuptor cu sos de roșii și cimbru–300 gr/48 lei
*IX Bunătăți mioritice*
Pastramă fragedă de berbec – 200 gr / 38 lei
Patru cotlete de berbecuț la cuptor în sos taranesc– 350 gr / 39 lei
*X „Pseudo-kynegetikos”: preparate din vânat*
Mușchiuleț de cerb cu sos de fructe de pădure – 250 gr / 100 lei
File de căprioară cu sos de struguri – 250 gr /100 lei
Piept de rață la tigaie cu cepșoară murată și caramelizată–300gr/68lei
Prepeliță la ceaun cu roșii coapte și usturoi–3 bucăți-450gr/53 lei
Foie gras in cognac si mere caramelizate / 350 gr / 120lei
*XI Mâncăruri de post*
Praz cu măsline – 350 gr / 22 lei
Tocăniță de ciuperci – 350 gr / 21 lei
Paste pommodoro – 350 gr / 21 le
XII Garnituri fără de care nu se poate*
Varză călită – 150 gr / 9 lei
Fasole iahnie – 150 gr / 9 lei
Orez cu legume – 150 gr / 9 lei
Orez chinezesc – 150 gr / 9 lei
Sote de ciuperci – 150 gr / 9 lei
Cartofi întregi copți cu rozmarin și sare de Himalaya-3bucați/11 lei
Cartofi țărănești – 150 gr / 9 lei
Piureu de cartofi – 150 gr / 9 lei
Cartofi prăjiți – 150 gr / 9 lei
Sote de broccoli cu usturoi – 150 gr / 9 lei
Sote mexican de legume (picant) – 150 gr / 9 lei
Mamaliga – 50 grame – 9 lei
*XIII Salate colorate de tot neamul*
Murături felurite – 150 gr / 9lei
Salată de vară cu roșii și castraveți – 150 gr / 9lei
Salată de varză crudă cu mărar – 150 gr / 9lei
Salata de varză crudă cu morcov și maioneză – 150 gr / 12lei
Salate verde cu marar si lamaie – 150 gr / 9 lei
*XIV Dulciuri care îți fac cu ochiul*
Plăcintă cu mere – 200 gr / 19 lei
Plăcintă cu brânză dulce și stafide – 200 gr / 21 lei
Plăcintă cu dovleac – 200 gr / 19 lei
Cremă de zahăr ars – 150 gr / 17 lei
*XV Sosuri și ajutătoare *
Ardei iute – 50 grame – 3 lei
Smântână – 50 grame – 3 lei
Muștar cu sau fără bobițe – 50 grame – 3 lei
Mujdei de usturoi – 50 grame – 3 lei
Hrean cu oțet – 50 grame – 3 lei
Hrean cu smântână – 50 grame – 3 lei
Pastă de tomate dulce/picantă – 50 grame – 3 lei
Maioneză– 50 grame – 3 lei
Cine vine personal să ridice comanda la locanta Jariștea primește o plăcintă de mere din partea Kerei Calița!
*Pâineturile trebuincioase sunt oferite cu drag din partea Casei!*
* Sănătate și spor în toate *
* de la KERA CALIȚA!* (Informare de presa – noiembrie 2020)
Referinte
Locanta Jaristea are cea mai buna mancare traditionala romaneasca din Bucuresti!Acum vad ca nu am mai scris despre Locanta Jaristea de fix trei ani, desi am fost de multe ori acolo, intre timp. Am...
Locanta Jaristea are cea mai buna mancare traditionala romaneasca din Bucuresti!
Acum vad ca nu am mai scris despre Locanta Jaristea de fix trei ani, desi am fost de multe ori acolo, intre timp. Am uitat sa scriu pentru ca nu am vazut nimic schimbat, fara indoiala. Intr-adevar, Kera Calita e la fel de fenomenala, de iesita din comun, ambianta la fel, spectacolele ei tin in continuare privirile lipite si ii umplu restaurantul seara de seara.
Reiau si rezum doar partea de meniu de la Locanta Jaristea. Au bucatarie romaneasca, atat boiereasca, dupa retete regasite prin arhive si readuse la viata, cat si romaneasca traditionala, cu zacusca, fasole facaluita, porc si alte asemenea.
Pe partea de bucatarie romaneasca boiereasca, Jaristea e unul dintre cele doua restaurante din Bucuresti in care poti gasi asa ceva. Si mai interesanta, insa, e bucataria romaneasca traditionala, taraneasca, a Kerei Calita. Asta e cea mai buna din Bucuresti, si iese in evidenta fata de celelalte restaurante etnice romanesti, cele cu mancare traditionala, populara, in care nu poti face o diferenta cat de cat semnificativa intre gusturi. Poate ca Kera Calita cumpara porcii si branzeturuile din cu totul alte parti, poate ca si-i creste si le face singura, sau are cine stie ce secrete… Insa sunt mai bune decat in alte restaurante! Sigur, exista si varianta ca mie sa-mi dea intotdeauna mancarea din alta camara si din alte oale, dar mi-e greu sa cred ca poate face asta, din punct de vedere strict logistic vorbind acum… (GB – februarie 2020)
PS: in articolul trecut ma tot intrebam ce o fi fost inainte in cladirea aceea. Kera Calita mi-a spus ca chiar ea a construit-o, special spre a fi restaurant, si a vrut dinadins sa arate ca un han, cu arhitectura din alte vremi! Era Zahanaua Bumbesti in acel loc, cu o terasa faimoasa la vremea ei.
O cina privata cu doamna Nicolau la Locanta Jaristea e o experienta care se tine minte.
Dintre toate restaurantele pe care le-am evaluat pana acum, cu Jaristea (Locanta Jaristea, pe numele ei din acte) mi-a fost cel mai greu, trebuie sa recunosc. Pe de o parte, am fost cu Noro si cu familia lui la Jaristea si am mancat bine, in general, insa niciunul dintre noi nu-si mai amintea a doua zi ce fusese pe masa. Pe de alta parte, insa, la putin timp dupa aceea, doamna Aurora Nicolau (Kera Calita), patroana „stabilimentului gastronomic artistico-literar, locanta „Jaristea””, cum se prezinta ei, m-a invitat la o romantica cina privata, impreuna cu doi prieteni comuni. Am mancat atat de bine (si atat de mult, pe cale de consecinta, fiindca sunt lacom cand dau de mancare buna), incat ziua a ramas in lista evenimentelor gastronomice despre care imi aduc aminte aproape fiecare fel de mancare si simt din nou mirosul si gustul lui la fiecare aducere aminte.
Sunt mai multe restaurante mari in Bucuresti in care am trecut prin asemanatoare experiente. Cand am facut Restocracy le-am avut tot timpul in minte, am tinut seama de ele si am scris si in sectiunea de explicatii si justificari (Restocracy: ce, cine, cum), aici pe site, ca la un restaurant e bine de stiut nu numai cum e mancarea de zi cu zi, ci si cum este cand patronul sau bucatarul isi pun in minte sa te impresioneze. Daca e o diferenta, macar afli ca sunt bucatari si oameni acolo care sunt mult mai buni decat par la prima vedere si ca, daca vrei o mancare sau un eveniment gastronomic de exceptie, poti sa le primesti, la o adica. Nu discut acum daca si cat trebuie sa platesti in plus, sau ce sa dai in schimb.
Asadar, cand se intampla asta, ca evaluator responsabil ma straduiesc sa fac o medie intre cele doua experiente, si notele de la mancare de acolo vin. E greu de spus daca asa e mai bine sau mai onest, dar macar am scris asta sa se stie.
Locanta Jaristea e in partea aceea de Bucuresti de vreo 25 de ani. E orasul vechi, cu istorie si poezie, cu mai biserici si cu Patriarhia, cu scolile preotesti, cu copii care se joaca in strada, cu case si cu blocuri vechi, dar si cu cele noi, la cativa pasi. Mi-a fost intotdeauna greu sa ghicesc ce a fost inainte de Locanta Jaristea in cladirea aceea ciudata, intinsa dar lipsita de un etaj, macar, intr-o lipsa de logica imobiliara chiar si pentru vremurile de dinaintea celor de azi. Mi-am tot spus, de fiecare data, sa … (citeste tot)
Ospetele de la Locanta Jaristea
Kera Calita si restaurantul sau
Save
Save
Save
Save
Save