Restaurantele Restocracy cu alte tipuri de bucatarii nationale, care nu se gasesc in categoriile de mai sus:...

Ord. dupa

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

20834 vizite 1 comentarii

JW Steakhouse de referinta in oras, greu de imaginat ce s-ar putea fac...

10616 vizite 1 comentarii

Joseph Hadad si-a inchis restaurantul cu bucatarie fina si s-a apucat ...

16624 vizite 8 comentarii

Imperial Turkish Cuisine & Steakhouse, un adevărat restaurant tur...

5540 vizite 3 comentarii

Divan - Cel mai bun restaurant turcesc din BucurestiDivan a luat l...

8016 vizite

Blue Margarita, un restaurant sud-american adevăratBlue Marga...

1119 vizite

Becker Brau, decizii destepte si marketing bine facutM-am dus ...

15739 vizite 2 comentarii

Beraria H: un business genial construit, o capodopera logistica.Be...

19790 vizite 5 comentarii

Taverna Sarbului, un lucru balcanic bine facut Dupa doi ani la Tavern...

8052 vizite 4 comentarii

Hard Rock Cafe: cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foi...

12186 vizite

Legea e optionala la Turkish Kitchen, desigur...Turkish Kitche...

3385 vizite 2 comentarii

Die Deutsche Kneipe - Toate la fel...Am revenit dupa un an si ceva...

7443 vizite

Isha, restaurantul indian-nepalez cu chelnerițe adorabileAcolo, l...

1803 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Joseph Hadad si-a inchis restaurantul cu bucatarie fina si s-a apucat de frigarui

Joseph restaurantul lui Chef Joseph Hadad in Bucuresti

Cand, la inceputul anului, Joseph Hadad si-a inchis restaurantul din Aviatorilor, ma asteptam sa-l regasesc in alta parte, tot cu bucataria fina pe care marele chef o stapaneste atat de bine. Dar l-am gasit acum facand frigarui in spatele Atheneului Roman, unde a deschis de curand MACE, un fel de bistrou cu bucatarie nord-africana. Marocana, mai precis spus, pentru ca aceea e cea mai cunoscuta, mai buna si mai reprezentativa pentru zona sud-mediteraneana.

Joseph Hadad mai are un restaurant alaturi, Caju by Joseph Hadad, de mare succes. De aceea a decis sa mai faca unul aproape identic, cu siguranta, si e cat se poate de logic. Joseph Hadad nu mai are nevoie de confirmare si de reconfirmare, asa ca sa faca mai multi bani pare sa fie mai important acum pentru el.

MACE e la parterul unei cladiri vechi de pe Franklin, chiar in intersectie si pe diagonala coltului din spate al Atheneului Roman. Au un salon mijlociu ca marime, din care mai mult de jumatate e cu bucataria deschisa, dupa tipicul oriental, cu gratarul in mijloc si frigaruile in galantare, cu rol decorativ, printre altele. Muzica arabeasca data destul de tare a fost deranjanta pentru noi.

Salonul e bine amenajat – atat cat se poate intr-un spatiu cu tavan foarte inalt, care contrasteaza puternic cu restul ambiantei, facand sa para ceva nelalocul lui acolo, si chiar fortat. Afara au o terasa pe ambele laturi ale cladirii, cu umbrele. Dupa obiceiul romanesc, pe care patronii si l-au insusit la perfectie, patronii tin intotdeauna rezervate cele mai bune mese pentru ei.

Meniul e simplu la MACE…

… frigarui de toate felurile (coal grill skewers), cinci aperitive, o supa, mai multe salate si cateva deserturi. Eu nu sunt mare amator de frigarui, dar le-am mancat, pentru ca voiam sa gust din cat mai multe feluri. Cele din inimi de curcan mi-au placut mai mult decat cele din vita, pe care am gasit-o cam tare, insa prietenilor mei le-au placut amandoua. Marrakesch cigarettes au fost bune, falafelul de linte atat cat poate sa fie de buna niste linte, din care eu nu-mi amintesc sa fi mancat ceva care sa-mi lase o amintire cat de cat. Vanata cu sos a fost buna, salatele, in general, bune si ele. Painea foarte buna, deserturile bune, insa unul dintre ele avea aluatul crud.

Preturile sunt normale, serviciul bun, dar impersonal, fara vreo comunicare din partea chelnerilor. Te servesc cu gandul in alta parte, si gata. E de inteles, nu zice nimeni altceva, mai ales ca e plin restaurantul, afara foarte cald, virusii in aer, ei cu masca…

Mi-au spus ca MACE inseamna nucsoara in ebraica. Joseph Hadad a facut in centru un lucru extrem de util conturilor sale din banca, si celor ale asociatilor lui, insa eu as fi preferat sa manac altceva la el. Cu atat mai mult cu cat, pentru o bucatarie marocana foarte buna, pot sa merg si la Caju, alaturi. Iar frigaruile nu tin catusi de putin sa le mananc la el… (GB – septembrie 2020)

Bucataria marocana moderna a lui Joseph Hadad la MACE

Mace by Joseph Hadad, bistrou marocan in Bucuresti

Salonul MACE by Joseph Hadad
Terasa MACE

In spatele Atheneului Roman

Data actualizarii: 12/07/2021

MACE by Joseph Hadad  - Str. Benjamin Franklin, nr. 16 (langa Ateneu)

  • Andrei G. :

    Mancarea arata frumos dar este fada. Platesti preturi mari pentru cum arata mancarea in exterior.
    Falafel, o mancare simpla dar care intotdeauna arata daca bucatarul cunoaste bucataria arabeasca, sunt uscate si fara gust.
    Personalul te trateaza ca la supermarket.

  • Gicu R. :

    Deși îl apreciez pe Hadad, am ezitat să gust din preparatele sale din cauza gândacilor de bucătărie care zac pe lângă restaurantul său din proximitatea Ateneului Român.

  • Elena :

    Am mancat azi pentru prima data , dar mancarea a fost f buna , salata f buna , ficatul de rata a fost delicios , pulpa de rata cu prune si caise a fost fff buna , iar desertul , deosebit
    Mie una toate mi sau parut f gustoase

  • :

    Tiganie de restaurant, tips inclus, dar nu te anunta..

  • Ciprian :

    Verificati nota de plata! Mare inselatorie din partea personalului, bacsisul este deja inclus (10.65% – 60 lei la o consumatie de 563 lei, pt 3 persoane) dar nu ti se spune acest lucru, asa ca daca lasi si tu ceva ospatarului iti iei teapa 🙁 Preturile sunt oricum mari, pentru niste portii relativ mici … Calitatea mancarii personal nu m-a dat pe spate, antreurile au fost mai interesante si mai gustoase decat felurile principale in opinia mea – suficient de gustos, dar nu m-as fi intors a 2a oara, se pot avea experiente mai placute in alta parte la acelasi pret.

    Inselatoria cu bacsisul a pus insa capac – am intrat si mi-am revizuit recenzia, nu voi mai calca pe-acolo si voi sfatui si pe toata lumea sa faca la fel! Pacat ca inca se recurge la gainarii de genul asta, si de la restaurante chipurile cu pretentii!

  • Ana :

    Am comandat creveti si pe meniu scrie 250g si am primit 5 creveti. Cand am comentat ca nu pot fi serviti doar 5 creveti mi s.a spus ca atat este 250g de creveti uzi … servirea mizerabila.
    Bataie de joc!

  • Sorin :

    Sotia si copilul meu au mancat seara trecuta la acest restaurant.
    In ultimele 4 ore au varsat de cel putin 12 ori.
    Se pare ca in ziua de astazi doar profitul conteaza.
    Nu se mai gandeste nimeni la oameni si la sanatatea acestora.
    Mi se pare inuman si imoral sa pui mancare alterata in farfuria unui copil de 4 ani.
    Cu ce gresesc copiii nostri sa fie tratati cu atata lipsa de respect?

  • Stefan Alexandru Constantin :

    Mancare frumos ornata dar fără gust.
    Am fost pentru prima data aseară, 1.07.2021.
    Raport calitate preț, nu se justifica.
    Nu recomand.