Casa aceea veche din Alecu Russo, unde se taie cu Icoanei si cu Dacia, e cunoscuta pentru fostul restaurant Aquarium, mare vedeta pe piata restaurantelor din Bucuresti o buna bucata de vreme. Apoi au mai fost niste restaurante si pizzerii dupa el, insa niciunul nu a avut viata lunga.
Maher a deschis acum, la inceputul lui februarie. A facut o amenajare simpla, cu economie, a decorat cu ce a gasit la indemana, a pus niste galantare cu carnuri pentru gratare, dupa modelul consacrat deja, si a dat drumul.
Meniul lui Maher e cel clasic, nimic in plus, nimic diferit. Mancarea nu a fost cine stie ce, cu exceptia kebabului care ni s-a parut chiar cel mai bun din Bucuresti, si mie, si invitatilor mei. Si a fost si o portie consistenta, cu patru bucati mari – numar rar intalnit in celelalte restaurante libaneze si arabesti. Alte mancaruri nu au fost la fel de bune: humusul, sambusa cu branza, fatush, babaganush, labneh, moutabal, si terminand cu lipia din punga de plastic. Desertul a fost bun, desigur.
Seviciul cam apatic si distant la Maher, cu o domnisoara care nu stiu de ce si-a ales un job in hospitality, s-ar descurca mult mai bine in alta parte, cu siguranta. Preturile rezonabile, clienti avea la cateva mese.
Maher se recomanda ca un restaurant libanez, „deschis de copiii lui Naser 3”. Daca ei si-au facut un brand din acest nume, sa le fie de bine si sa profite de el. Au succes, am fost si la celelalte restaurante ale lor, sunt un fel de cantine populare, cu trafic intens. Probabil ca tot pe aici trebuie pus si Maher. (GB – fenruarie 2018)
Dorina a zambit la vreo suta de clienti cat am stat eu acolo...Treiul acela din coada numelui restaurantulu Naser 3 de pe Matasari ma face sa cred ca mai sunt inca doua restaurante naser in Bucure...
Portii: medii
Criteriul
Feb-2018
Mancare
7.50
Specifica bucatariei
8.5
Vita
Peste
Legume
Paste
Sosuri
Originalitate
7
Prezentare
7
Servicii
7.83
Rapiditate
8.5
Contact
8
Atentie la detalii
7
Ambianta
7.50
Exterior
8
Interior
7
Gradina
Bonusul evaluatorului
7
Nota finala
7.47
Criteriul
Feb-2018
Mancare
7.50
Specifica bucatariei
8.5
Vita
Peste
Legume
Paste
Sosuri
Originalitate
7
Prezentare
7
Servicii
7.83
Rapiditate
8.5
Contact
8
Atentie la detalii
7
Ambianta
7.50
Exterior
8
Interior
7
Gradina
Bonusul evaluatorului
7
Nota finala
7.47
Bulevardul Dacia, strazile Icoanei si Alecu Russo, cu restaurantul libanez Maher
Am văzut pe pagina ”Evaluări” că porțiile sunt evaluate ca ”medii”. Pe bune? Nicăieri n-am văzut în București o porție atât de mare de kebab (ceea ce, de altfel, susține și autorul recenziei). Nici nota de 7,5 acordată mâncării nu mi se pare că ar corespunde realității. Cei ce citesc recenzia și sunt descurajați ar trebui să meargă acolo și să experimenteze mâncarea direct în restaurant. Cred că nu vor fi de acord cu această notă și ar acorda una (mult) mai mare 😉
I was 4 time at this place. Your critic is 100% accurate, for the good (kebab, quality and size) and the many bads, to which I would add: falafel with such a thick crust that evidently was re-fried, and un-edible cartofi prajit. Also, they consistently put high volume (low sound quality) music in-your-face, and not so cooperative in lowering the volume despite repeated requests. „Can’t believe” that those people are 15 years in the restaurants business.
Since my last comment, I have many times ate there/took out. The falafel , I haven’t tried again, how ever things have improved: the quality meat and big portions are in tact, and the service has improved a lot. Amazing value for money – it’s now my favourite Arabic food restaurant.
Comentarii (4)
Am văzut pe pagina ”Evaluări” că porțiile sunt evaluate ca ”medii”. Pe bune? Nicăieri n-am văzut în București o porție atât de mare de kebab (ceea ce, de altfel, susține și autorul recenziei). Nici nota de 7,5 acordată mâncării nu mi se pare că ar corespunde realității. Cei ce citesc recenzia și sunt descurajați ar trebui să meargă acolo și să experimenteze mâncarea direct în restaurant. Cred că nu vor fi de acord cu această notă și ar acorda una (mult) mai mare 😉
Asta am scris si eu in articol, ca a fost o portie mare de kebab, 4 bucati, fata de 2 sau 3 in alte parti. GB
I was 4 time at this place. Your critic is 100% accurate, for the good (kebab, quality and size) and the many bads, to which I would add: falafel with such a thick crust that evidently was re-fried, and un-edible cartofi prajit. Also, they consistently put high volume (low sound quality) music in-your-face, and not so cooperative in lowering the volume despite repeated requests. „Can’t believe” that those people are 15 years in the restaurants business.
Since my last comment, I have many times ate there/took out. The falafel , I haven’t tried again, how ever things have improved: the quality meat and big portions are in tact, and the service has improved a lot. Amazing value for money – it’s now my favourite Arabic food restaurant.