Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscutului restaurant
Primul restaurant deschis în casa aceea frumoasă dintre Beller și Casa Dorobanților a fost Market8, al Venerei Arapu, acum mai bine de zece ani. Apoi Gargantua d’Oro, al celor care au mai multe restaurante sub acest brand.
Din 15 decembrie, de mai puțin de două săptămâni, deci, a apărut un nou nume, însă unul cu rezonanțe cunoscute: Mandaloun Maison. Da, e al libanezilor care au Mandaloun din Nicolae Caranfil.
Terasa e restaurantul propriu-zis aici. O terasă închisă ermetic iarna, pe două laturi ale casei, cu pereți de sticlă care dau spre părculețul George Călinescu, pe partea cealaltă fiind o străduță aglomerată. Un salon minuscul în mijloc, fără ferestre, e mai degrabă un separeu, pentru cine are nevoie. Unii vor strâmba puțin din nas la amenajarea cu câteva tușe butaforice a stilului luxului apropiat oriental (“tres sic”, cum se prezintă singuri pe un website plin cu greșeli), nepegustul fețelor subțiri, mai ales. Însă mie îmi place, pentru un restaurant cred că merge bine.
Ca și la celelalte restaurante ale lor, meniul de la Mandaloun Maison e împărțit în două: jumătate bucătărie libaneză tradițională, cealaltă jumătate bucătărie internațională. Am luat puțină mâncare, cu gândul să revin, pentru că sunt aproape de mine. Pieptul de rață cu piure de morcovi și sos de struguri a fost bun, proaspăt, bine gătit. Salata Fattoush nu mi-a plăcut. Un castron plin cu lipie, cum se vede și în poză, cu câteva bucățele de roșii printre ele, dar și acelea tari și fără gust deloc. Dressingul, la fel, varianta insipidă și fără sos de rodii.
Am apreciat mult serviciul, cu o hostesă foarte plăcută la intrare și, mai ales, cu chelnerița din poză, amabilă și natural zâmbitoare. Prețurile mărișoare, însă toate sunt astfel în Beller, așa că nu ies ei în evidență cu asta.
Da, Mandaloun Maison completează rețeaua de restaurante bune ale bogatului cartier bucureștean. Un local bine făcut, bine amenajat, cu mâncare bună, așa că au toate șansele să readucă la suprafață măcar o parte din gloria pe care a avut-o primul restaurant deschis demult aici, despre care am scris la început. (George Butunoiu – decembrie 2021)
Mandaloun, luxul si excesele orientaleSaptamana trecuta s-a deschis, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vreme a fost Diet Center, restaurantul care a falimentat crezand ca 200 de oame...
Pret mediu pe meniu: 202 lei (41 lei antreurile, 85 lei felurile principale)
Portii: medii
Criteriul
Dec-2021
Mancare
8.83
Specifica bucatariei
8.5
Vita
Peste
Legume
Paste
Sosuri
Originalitate
8.5
Prezentare
9.5
Servicii
9.33
Rapiditate
9
Contact
10
Atentie la detalii
9
Ambianta
9.75
Exterior
9.5
Interior
10
Gradina
Bonusul evaluatorului
8
Nota finala
8.95
Criteriul
Dec-2021
Mancare
8.83
Specifica bucatariei
8.5
Vita
Peste
Legume
Paste
Sosuri
Originalitate
8.5
Prezentare
9.5
Servicii
9.33
Rapiditate
9
Contact
10
Atentie la detalii
9
Ambianta
9.75
Exterior
9.5
Interior
10
Gradina
Bonusul evaluatorului
8
Nota finala
8.95
Data actualizarii: 15/12/2022
Mandaloun Maison - Str. Lt. Av. Șerban Petrescu, Nr. 8 (Piața Dorobanților)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.