Mandaloun
www.facebook.com/RestaurantMandaloun
0314.336.557; 0747.020.469
Mandaloun, luxul si excesele orientale
Saptamana trecuta s-a deschis, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vreme a fost Diet Center, restaurantul care a falimentat crezand ca 200 de oameni vor manca simultan frunze si radacini. Si pe Nicolae Caranfil. Sunt unii care fac asta, cunosc si eu cativa, insa nu am vazut vreodata mai mult de cinci, sase intr-un singur loc si in acelasi timp, incat sa-ti dea prin minte sa le deschizi un restaurant mai mare decat o garsoniera.
Dar cand pui miei intregi la protap, pui fripti, vita si hamburgeri, placinte fierbinti, baclavale, hostese frumoase, narghilele, cand ii lasi pe toti sa fumeze inauntru, locul se umple ochi cat ai clipi, si iti pare rau ca nu ai luat un hangar de 400 de locuri, nu de 200.
Asa s-a gandit si Mohamed Murad. Da, libanezul acela care a introdus in Bucuresti dieta cu shaorma, din care si-a cumparat apoi hotel dupa hotel si a construit blocuri pe strazi intregi. Mohamed stie ce-i place omului in viata, si ii si da, iar omul il rasplateste pentru asta. Un targ cinstit, desigur.
Asadar, Mohamed Murad a bagat adanc mana in buzunar si a facut in locul lui Diet Center un restaurant ca in povestile arabesti ale Sheherezadei. Bine ca m-au lasat sa fac poze in liniste, ca nu as fi reusit sa descriu cum e la Mandaloun. Nici Balzac nu ar fi avut sanse prea mari de succes, cred. Doar fumul nu se vede bine in poze, dar va puteti pune singuri la contributie imaginatia daca va spun ca toti fumeaza in primul salon, prin care treci cand intri. Primul fiind Mohamed Murad, desigur. Si nu narghilea, ca in povestile arabesti, ci tigari din acestea autohtone, dupa care trebuie sa-ti dai si bretelele la spalat cand iesi de acolo.
Mohamed Murad e un om frumos si mandru. Daca alti libanezi si arabi au facut cate un restaurant libanez sau arabesc, el nu putea face la fel ca ei. Asa ca … (citeste tot)
Referinte
Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscutului restaurantPrimul restaurant deschis în casa aceea frumoasă dintre Beller și Casa Dorobanților a fost Market8, al Ven...
Cina libaneza memorabila cu prietenii, pregatita personal de Mohamed Murad la restaurantul sau Mandaloun din Bucuresti
Strada Nicolae Caranfil din nordul Bucurestiului, cu restaurantul libanez Mandaloun si cu bistroul Le Grenier a Pain
Mandaloun - Str. Nicolae Caranfil, nr. 89
Comentarii (8)
Dau o stea pt. că nu pot da cu minus 10 stele la acest restaurant! Încă de la intrare hostess-le ne-au primit foarte superior si deloc amabile, masa nu era pregătită cu toate că facusem rezervare pt ora 19.00, (noi ajungând la 19.10), rezervarea a fost făcută pt 5 persoane, au reușit să improvizeze o masă intr un colț unde la separeul respectiv ( sus dreapta lângă bucătărie), era o petrecere de copii , ne au dat o masă de 4 persoane unde pe canapea era uitată o mască folosită, sa nu uităm ca suntem în pandemie se presupune că se face dezinfectarea si curatarea locului si mesei,la masa foarte alaturata nouă era un platou cu fructe mușcate de copii de la petrecere, am cerut sa ni se schimbe masa la dra hostess dar nu s a deranjat prea tare să se întâmple asta,poate că nu eram niște clienți interesanți! Într-un final ne am ridicat si am plecat! Dragă Mandaloun.. și banii noștri au serie!
Andra Han
Excelent restaurant ! Meniu si atomsfera autentice. Personal super calificat, cum rar mai vedem. Peste asteptari. Tot ce iti doreste inima.
Trec zilnic prin fata lui, dar tipul de clienti* pe care mizeaza reprezinta acea parte de Bucuresti si Romania care iti face sa pleci capul cu rusine si furie. Cu siguranta nu voi testa acest loc.
(*O modalitatea simpla de a iti selecta clientela este de a nu mai permite fumatul, servindu-se de o tehnicalitate absurda).
Eu nu fac parte din acea categorie de care spuneti Dvs, nici nu cred ca este cel mai exceptional restaurant din Bucuresti, dar se deosebeste foarte mult, in bine, de restul. Portiile generoase, preturile sunt ok, avand in vedere zona in care se afla. Asa este, aveti dreptate, treceti zilnic prin fata lui, v-am vazut de cateva ori din autobuzul 301, uitandu-va cu jind catre terasa restaurantului. Mandaloun nu e pentru oricine. Mai spunea cineva ca humusul nu se deosebeste de cel de la raft si ca are pret mare: ar fi bine sa vedeti si cum se face un humus pe loc, nu doar cel procesat de la raft si veti intelege diferenta.
Merg cat pot de des la Mandaloun…de ce? ca pot si ca imi permit. Data viitoare sa ma anuntati cand mai treceti prin fata restaurantului, sa va pot face cu mana cand opreste autobuzul in statie.
deci se fumeaza si e legal sau e ilegal si se fumeaza?
deci se fumeaza si e legal sau e ilegal si se fumeaza?
E ilegal, evident! GB
The best beeef in town