Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dincolo de Piața Unirii
Am auzit despre Maroon de mai multe ori până să ajung la el. Vorbesc acum despre restaurantul de pe Splaiul Unirii, de la parterul Hotelului Union Plaza – un hotel nou și el. Spun asta pentru că mai e un Maroon la Nerva Traian, probabil mai mic, fiindcă acela se cheamă Maroon Bistro Cafe – spre diferență de acesta care are „restaurant” în nume.
Maroon Restaurant Cafe, pe numele lui întreg, e deschis de vreo doi ani. Are un salon mijlociu spre mare care ocupă jumătate din holul (parterul) hotelului, iar afară am văzut o terasă închisă de sticlă, gen seră, destul de interesantă, cu un spațiu larg în jur, în care presupun că pun mese când vremea le permite. Dar era închisă acum, fiind iarnă.
Union Plaza Hotel are o arhitectură cam demodată, provincială, de acum 20-30 de ani. Și așa e și restaurantul. Însă pereții de sticlă îl fac luminos și cald (și nu doar în sensul figurat al termenului). Și la fel și demifotoliile confortabile din catifea turcoaz și portocaliu, cu banchete în jurul stâlpilor. Mesele sunt bine spațiate, tavanul e foarte înalt, senzația de spațiu e consistentă.
Meniul e și el demodat, provincial. Un amestec de ce se nimerește, fără niciun concept aparent. Au și fructe de mare, și carne la garniță cu mămăligă, paste și ce i-o mai fi trecut prin cap unui chef fără personalitate și ambiție. Am luat o supă cremă de țelină cu niște boabe de rodie alături, o salată cu creveți și pastramă de berbecuț cu mămăligă. Au fost rezonabile ca să te saturi, mai puțin sosul de la carne, o apă chioară, de nemâncat.
Serviciul destul de bun, cu doi chelneri care se străduiau să facă ce trebuie. Prețurile destul de mari pentru un restaurant cam provincial, care nu prea se poate măsura cu restaurantele mari din centru și din nordul orașului. Dar clienți erau destui – probabil și pentru că sunt puține restaurante în zonă, și acelea încă și mai departe de standardele înalte ale zilei în materie de gastronomie fină.
Maroon Restaurant Cafe de la Union Plaza Hotel e un punct de atracție, totuși, pentru locuitorii și angajații din zonă, de la multele clădiri de birouri. Ceea ce face să pară mulțumiți cu statutul și cu afacerea lor… (George Butunoiu – februarie 2022)
Bucătăria eclectică Maroon
Salonul
Terasa Maroon și împrejurimile
Splaiul Unirii pe la mijloc, între piețele Unirii și Alba Iulia
Pret mediu pe meniu: 170 lei (37 lei antreurile, 69 lei felurile principale)
Portii: medii
Criteriul
Feb-2022
Mancare
7.63
Specifica bucatariei
8
Vita
Peste
Legume
Paste
Sosuri
7
Originalitate
7
Prezentare
8.5
Servicii
8.50
Rapiditate
8
Contact
9
Atentie la detalii
8.5
Ambianta
7.75
Exterior
7
Interior
8.5
Gradina
Bonusul evaluatorului
7.5
Nota finala
7.80
Criteriul
Feb-2022
Mancare
7.63
Specifica bucatariei
8
Vita
Peste
Legume
Paste
Sosuri
7
Originalitate
7
Prezentare
8.5
Servicii
8.50
Rapiditate
8
Contact
9
Atentie la detalii
8.5
Ambianta
7.75
Exterior
7
Interior
8.5
Gradina
Bonusul evaluatorului
7.5
Nota finala
7.80
Dambovita la Piata Unirii, vazuta panoramic din restaurantul Vu’s Rooftop Restaurant, cu Biblioteca Nationala, Magazinul Unirea, noile restaurante de pe malul apei si multe altele…
Data actualizarii: 06/02/2022
Maroon - Splaiul Unirii, nr. 47C (Union Plaza Hotel)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.