O nouă cină la Noma din Herăstrău, pentru a degusta meniul de început de an al lui Chef Ionuț Gheorghe:
- Supă cremă de porumb cu lobster, caviar din trufe și ulei aromatizat
- Supă cremă de păstârnac cu chips din păstârnac
- Dumplings din ridichi Daikon umplute cu lobster tartare și strawberry caviar
- Saint Jaques cu spumă de Yuzu, pudra de Chorizo, caviar din Yuzu și cartofi mov
- Nigiri Foie Gras, cu cremă de mango și unagi
- Sushi Roll cu creveți tempura, tartare de ton și caviar de sturion
- Tuna tataki cu king crab și reducție de spicy sake
- Vrăbioară Wagyu Japonia din zona Kagoshima cu caviar de sturion
- Mousse de alune de pădure cu trufe în foiță de aur
- Mousse de ciocolată cu sos de zmeură, fistic și cireșe Maraschino
- Serena Prosecco Extra Dry
- Neptunus Shiraz 2018 de la The Iconic Estate, Murfatlar
- Chardonnay de la Cramele Halewood.
Referinte
Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a BucureștiuluiNowa a fost deschis acum aproape un an de zile la parterul unui bloc nou de pe Șoseaua Nordului. Vizavi de a doua mare int...
Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului
Nowa a fost deschis acum aproape un an de zile la parterul unui bloc nou de pe Șoseaua Nordului. Vizavi de a doua mare intrare în parc, unde a fost înainte La Fattoria și acum e Adamo în locul ei – deschis și el în același timp. Pentru o scurtă perioadă s-au numit Noma, însă s-au repliat apoi sub acest nume.
Au o terasă mare în față, acoperită, arată foarte bine. În spate au un salon mijlociu ca mărime, și un separeu alături, în format de cigar club. Sunt foarte bine amenajate, concept unitar, construit cu grijă, materiale și mobilier de cea mai bună calitate, investiție consistentă. Decoruri bogate, stilul luxuriant apropiat de Urban Jungle, pe care l-am văzut în alte restaurante mari ale Bucureștiului, sunt aproape sigur că e mâna acelorași arhitecți. Efluvii de verdeață peste tot, și nu arată deloc rău, cum ar fi mulți tentați să creadă când le spui că sunt din plastic. Ba chiar dimpotrivă, mi se par chiar potrivite în context.
Am mâncat de multe ori la Nowa de când au deschis, și am fost acolo cu mulți ambasadori și cu oameni importanți din business – adică oameni umblați prin lume și prin toate marile restaurante, greu de mulțumit. Toți, fără excepție, au fost surprinși foarte plăcut de mâncarea lui Chucky – așa cum îl alintă cunoscuții pe Ionuț Gheorghe, foarte talentatul și neobositul lor chef. Au fost câteva ezitări la început, în primele săptămâni, până au reușit să-și consolideze rețeaua de furnizori, însă după aceea au mers fără greș.
Am pus de multe ori poze pe rețelele sociale, și chiar albume întregi cu bucătăria lui Chef Ionuț Gheorghe.
Fost elev la Argentine al unui alt mare chef, Cătălin Petrescu, mulți ani de zile, unde a învățat și tehnica, dar a prins multe și din rețetele originale și din ingeniozitatea maestrului său. Desigur, am recunoscut câteva dintre cunoscutele rețete japoneze reinterpretate ale lui Cătălin, însă unele sunt concepute acum chiar de către Chucky. Mai mult, cred ca nu am văzut nici măcar un singur fel de la ei în alte restaurante din București. Puține restaurante au ajuns la acest nivel și la această performanță…
Sigur, am și norocul să fiu cobaiul lui Chef Ionuț Gheorghe, pentru că aproape de fiecare dată când merg la ei îmi dă diverse feluri care nu sunt încă în meniu și pe care nu le-am mai mâncat la ei, pentru o confirmare în plus. Și nu s-a întâmplat vreodată să-i spun să mai lucreze la vreun fel înainte să-l pună și pe acela pe listă. Am comandat din meniu doar o singură dată, la început, chiar la deschidere. Însă la cele vreo 20 de cine pe care le-am avut de atunci la Nowa, am mâncat doar ce ne-a pus Ionuț în farfurie, fără să ne spună dinainte ce ne aduce. De menționat și deserturile, în mod special, la care lucrează cu o pasiune pe care rar am văzut-o la alți mari chefs, care le consideră mai degrabă niște accesorii nedemne de foarte mare atenție și efort.
Serviciul rapid, eficient, atenți la detalii, însă nu chiar la toate, așa cum te-ai aștepta la un restaurant de nivelul lor. Nu ne-au adus tacâmuri ca să împărțim mâncarea, deși le-am repetat de mai multe ori că asta urmează să facem. Prețurile destul de mari, evident, însă raportul calitate/preț e peste cele de la majoritatea marilor lor vecini din Parcul Herăstrău. Clienți destul de mulți la orice oră din zi, începând cu dimineața, de când au introdus și mic dejun.
Nowa e, așadar, unul dintre restaurantele mari ale Bucureștiului, bine conceput și amenajat, cu un meniu bine construit, mâncare foarte bună, orice ai alege din meniu. Fără nicio îndoială, unul dintre cele mai bune din zonă și chiar din tot orașul. (George Butunoiu – iunie 2022).
Bucătăria lui Chucky (Chef Ionuț Gheorghe) la Nowa
Salonul
Marea terasă climatizată Nowa
The Cigar Room