Mesogios Seafood
www.facebook.com/Mesogios.primaverii
0722.200.232
Mesogios Seafood, pește și fructe de mare într-o eleganță aristocratică
Un restaurant excelent – și nu doar pe specificul lui, adică pește și fructe de mare, ci așa, cu totul. Dintre mâncărurile noi pe care le-am descoperit acum au fost creveții cu sos de brânză Feta, care concurează, și cu șanse bune chiar să-i întreacă, cu faimoșii lor creveți în sos de unt. Revin cu plăcere la ei, de fiecare dată… (George Butunoiu – ianuarie 2022)
Mesogios e unul dintre restaurantele mari, cunoscut in toate colturile Bucurestiului, deja. Si nu doar pentru ca a fost primul restaurant de peste si fructe de mare ce a introdus conceptul cu clientul care-si alege pestele proaspat direct din galantarul cu gheata. Acum sunt multe restaurante care fac asta. Aproape toate cele care se pozitioneaza cu acest specific, as spune, insa atunci au facut pionierat.
E un restaurant impecabil, foarte curat, bine amenajat, elegant, in cea mai frumoasa zona a Capitalei, cu una dintre cele mai frunoase gradini. Fete de masa albe, nu pereti daramati, nu tubulaturi atarnand din tavan. Pestele excelent, ca de fiecare data, gatit de cheful grec Petros Tsogkidis, foarte talentat si serios. Clienti sofisticati, umblati prin lume. Serviciul placut, nestresat. Mie imi place mult de Mesogios, mi-a placut de ei de cand ii stiu. (GB – februarie 2020)
E inca cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare
Am revenit la Mesogios dupa exact un an de la ultima vizita si la cateva zile la premiul pe care l-au primit din partea noastra ca fiind cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare din Bucuresti. Parca l-am gasit mai bine amenajat decat imi aduc aminte. Totul e foarte frumos la Mesogios, impecabil de curat, foarte placut.
Mancarea la fel de buna, peste si fructe de mare proaspete, cele mai multe pe gratar, fara retete sofisticate, bazandu-se in cea mai mare parte pe calitatea produselor si a ingredientelor. (GB – februarie 2018)
Aceeasi cunoscuta mancare Mesogios, acum si intr-o mare casa cu o mare gradina.
Mesogios din Primaverii pare sa fie fratele mai mic, dar mai bogat, al vechiului si cunoscutului restaurant Mesogios de pe Calderon, acolo de multa vreme, desi pe site-ul lor nu se pomeneste nimic despre acest al doilea Mesogios. Are doar o pagina separata de Facebook. Noul Messogios din cartierul Primaverii, cu fata spre parcul Bordei, e deschis de curand, in a doua parte a lui 2016, cred, in locul unui alt restaurant grecesc, Ellinikon, care nu a mers prea bine. Au casa in care a locuit Zaharia Stancu, un cunoscut scriitor de pe vremea si simpatizant al comunistilor. Nu au intrare pe bulevard, pe Mircea Eliade, ci lateral, pe Helesteului.
Spre diferenta de cei de la Ellinikon, care au spoit putin peretii si au dat cu ceva vopsea in culori mediteraneene pe usi si pe geamuri, cei de la Mesogios au luat lucrurile mult mai in serios si… (citeste tot)
Bucataria Mesogios
Elegantele saloane Mesogios
Terasa dinspre Parcul si Lacul Bordei
Referinte
Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Dorobantilor prind pestele cu mana in Delta...“George, acela e peste adevarat, foarte proaspat, adus direct din Dunare si din Delta...
La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai bun mancarii...Nu mai repet ce am spus data trecuta despre La Pescaria Dorobantilor, doar ca acum mi se pare ceva mai ingrijit...
Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios Primaverii, unul dintre cele mai renumite restaurante cu specific de peste si fructe de mare din Capitala. Eugen activeaza inca di...
Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Mesogios, din programul Bucharest Degustation Tour. Meniul de degustare e disponibil in restaurant pe toata perioada anului 2019. (Click pentru a descarca meniul de degustare)
Tartar de Ton Rosu / Red Tuna Tartar
Ton rosu cu mousse de avocado, ulei de susan si emulsie de ardei iute
Red tuna, avocado mousse, sesame oil and red chili pepper cream
St. Jacques / Scallops
Pregatite la gratar, servite cu piure de mazare si maioneza picanta
Grilled and served with green peas mousse and spicy mayonnaise
Bisque de Homar / Lobster Bisque
Supa crema cu homar, legume si condimente Mediteraneene, cruton aromat si spuma de lapte
Cream soup with lobster, vegetables and Mediterranean spices, perfumed crouton and milk foam
Riesling Markus Molitor Haus Klosterberg Alc 10.5% – Mosel, Germany
Creveti in Sos de Unt / Prawns in Butter Sauce
Faimoasa noastra reteta de creveti trasi la tigaie cu sos de unt si usturoi
Our famous recipe of pan-fried prawns with butter sauce and garlic
White Biblia Chora, IGP ALC 13.5% – Drama, Macedonia de Est
Cracatita in Stil Mediteraneean / Mediterranean Style Octopus
Caracatita la gratar cu ulei de masline extravirgin infuzat cu usturoi, ceapa condimentata si cartofi aurii trasi in tigaie
Grilled octopus with extravirgin olive oil infused with garlic, spiced red onion and pan-fried golden potatoes
File de Lup de Mare / Seabass File
Pregatit la gratar, servit cu piure de pastarnac si sparanghel verde
Grilled, served with creamy parsnip puree and asparagus
Aligote Caii de la Letea Editie Limitata DOC-CMD Alc 13,5% – Sarica Niculitel
Creme Brulee
Creme brûlée cu vanilie Bourbon
Velvety custard cream with Bourbon vanilla
Galaktoboureko
Placinta greceasca cu o umplutura fina si cremoasa din lapte si gris, indulcit cu miere si sirop de portocale
Greek pie with a delicate filling made of milk and semolina, sweetened with orange syrup
Moscato d’Asti NIVOLE DOCG – Piemonte
Water and coffee are included / Apa şi cafeaua sunt incluse
Preţ meniu / Menu price: 300 lei
Wine pairing: 120 lei
Chef Petros Tzogkidis
Meniul de degustare Restocracy 2019 de la Mesogios Fish & Seafood
Pestii si fructele de mare din galantarul Mesogios
Casa Mesogios Fish & Seafood din cartierul Primaverii
Mesogios Seafood - Str. Helesteului, nr. 30