Mon Paris
0799.973.781; 031.9741
Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe Dacia
Au fost mulți ani pe Drobeta, unde se taie cu Eminescu, chiar vizavi de benzinăria de la Tunari. Am fost acolo, nu prea mi-a plăcut, nici ce am mâncat și nici că m-am întors cu hainele împuțite de fum. Am scris despre asta, s-au supărat.
S-au mutat în pandemie, acum sunt pe strada următoare, pe Aurel Vlaicu, pe colț, cu intrarea în restaurant pe bulevardul Dacia. Cu același nume, Mon Paris. În cea mai veche casă din acea zonă a aristocraticului București vechi, pe care primăria din 1910 a vrut să o dărâme atunci când au amenajat elegantul bulevard, fiindcă nu se alinia cu celelalte. Însă proprietarul a refuzat cu îndârjire, așa că a rămas în picioare, cum i-a fost dat să fie. O casă veche, întortocheată, căreia nu-i ghicești forma până nu intri în ea.
Au mai fost restaurante acolo după 90. Ultimele două, ale căror nume mi le amintesc, au avut iz oriental: o cafenea arăbească Waldo și un restaurant persan lamentabil, Daryus.
Salonul de interior e la subsolul cu cărămidă, lemn vechi. Au pus câteva mese și pe holul cu șemineu care duce către subsol. Arată bine spațiul, îți dai seama repede că e chiar autentică ambianța, nu vreo butaforie pentru turiști bezmetici. Dacă vor reuși cei de la Mon Paris să facă să te simți și bine acolo sub pământ, rămâne de văzut. Deocamdată spațiul era închis din motive de vară și de preferințele românilor pentru terase.
Care terase sunt trei:
Una amenajată într-o marchiză de pe acoperiș, închisă ermetic, dar cu ceva geamuri mari prin care vezi frumusețea orașului vechi, una foarte îngustă chiar la intrare, pe bulevard, în care poți vedea asimetria amintită mai sus, și a treia, mai mare și singurul spațiu funcțional pe timp de vară, pe care l-au și denumit oarecum distinct: Jardin Mon Paris.
Jardin Mon Paris poate să fie privit aproape ca un restaurant distinct, pentru că se intră de pe altă stradă, prin Aurel Vlaicu, și nu există vreo trecere pentru clienți între cele două: trebuie să ieși în stradă, dai colțul și apoi întri în altă clădire. Dar spre diferență de interior, aici, pe terasa mare, chiar că butaforia e la ea acasă! Flori și plante de plastic amestecate cu câteva naturale, arteziană chinezească, obiecțele de decor. Acoperiș opac de plastic, pare retractabil.
Meniul provincial, de restaurant periferic, de cartier: supe simple, șnițele, piept de pui cu smântână, paste, ce se nimerește în portofoliul unui chef fără imaginație, fără personalitate. Sau pe care patronul nu-l lasă să facă decât ce își aduce el aminte că a mâncat în copilărie… Nu a fost rea deloc, dar e mâncare obișnuită de cantină, cu avantajul că nu e scumpă.
Dar cel mai mult mi-a plăcut de chelner. Trecut bine de prima tinerețe, de meserie, din câte mi-am dat seama, neblazat, vesel, cu chef de conversație, atent, făcut pentru meseria aceasta.
Mon Paris, cu al său Jardin Mon Paris, sunt un restaurant rezonabil într-o zonă cu bucureșteni înstăriți, dar care duc mare lipsă de restaurante cu mâncare fină. Nu cred că vor strânge mulți vecini seara, când lumea se îmbracă bine și iese la o cină mai deosebită, însă la prânz cred că vor avea căutare. (George Butunoiu – iulie 2021)
Bucătăria Mon Paris
Saloanele și terasele
Bulevardul Dacia din București pe la Aurel Vlaicu, unde e restaurantul Mon Paris, fostul Daryus, Institutul Francez cu Le Bistrot Social și alte locuri frumoase…
Mon Paris - Bd. Dacia, nr. 62
Comentarii (5)
Chelnerul simpatic nu poate compensa pentru calitatea mancarii (supa crema de ciuperci nemancabila din cauza nivelului de sare – parca mancam zeama de varza; crema de la pieptul de pui cu ciuperci cam la fel; snitelul de pui semi ars sau probabil prajit intr un ulei vechi) si nici durata pana cand am primit mancarea – aprox 45 min pt un snitel nemancabil – timp in care mai multi curieri glovo au venit sa ridice comenzile.
Pe scurt, raportul calitate pret este execrabil.
Comentariul lasat si aici de dna””alina””a fost postat de cei de la Mon Paris in luna aprilie , atat pe pagina lor cat si ca si replica in mai multe ziare , alaturi de numarul de dosar penal pentru defaimare aflat pe rol.S-a dovedit ca totul a fost doar o incercare de denigrare a unei companii care de peste 7 ani a stat in picioare la dispozitia clientului atat in organizarea evenimentelor cat si la catering , o companie activ implicata in acte de caritate pentru sute de persoane lunar de la batrani din adaposturi pana la copii bolnavi de leucemie din spitale precum Fundeni si Marie Curie, ani la randul , un restaurant permis si autorizat inclusiv in spitale , sau pentru persoane cu diete speciale. .Pe google sau alte site-uri din peste 5k review , mentin o nota de 4.4 medie si nu exista reclamatii vis a vis de atitudine sau prospetime a preparatelor , ci maxim legat de timp de livrare (sunt unrestaurant nu o comapanie de catering si livrare si poate ca timpul nu este cel mai bun atuu al lor ).Ba mai mult in 80% din recenzii comportamentul si atitudinea vis a vis de oaspeti , precum si calitatea mancarii le sunt laudate si recomandate de sute de oameni , conturi reale sau chiar persoane publice . Dansii au adus in atentia a peste 7000 oameni care le urmaresc pagina comantariul de mai sus care a fost pus cu copy/paste pe toate site-urile , au dat replica pubica, au cerut public parerile clientilor , si au deschis un proces pentru defaimare pe care ulterior aparent l-au si castigat .Este trist ca un site precum restocracy nu a verificat acuratetea acestui comentariu si a permis publicarea si mentinerea sa . Chiar si asa nu inteleg cum se poate permite publicarea unor asemenea informatii fara nici cea mai mica dovada in acest sens…trist ..poate si de asta locuri precum acest local dispar pe capete ..din cauza nedreptatilor permise ..O zi minunata si recomand totusi sa le treceti pragul inainte de a va ghida dupa un comentariu pus de un nume oarecare ..sau macar recomand a se tine cont si de comentariile celor care isi dau nume, prenume, companie , date ..etc ,….
Pierre Joseph de Hillerin
Obișnuit cu exagerările din reclame m-aș fi așteptat ca totul să fie mai jos decât în descrieri.
Ei bine, m-am înșelat.
Aș spune chiar că descrierile nu pun în valoare suficient atmosfera, căldura relațiilor cu personalul, calitatea deosebită a mâncării și ambianța unui loc special, poate insuficient subliniat pentru cel care intră prima oară acolo.
Istoria clădirii și a locului ar putea să fie prezentată fie pe coperțile meniurilor sau într-o broșurică pe care chiar să o iei acasă.
Noi am primit informațiile de la Alexandra, o doamnă care ne-a întâmpinat atunci când căutam un loc pentru o mică „petrecere” de firmă. Ne-a convins imediat că nu merită să căutăm în altă parte.
Pentru personalul care a asigurat servirea nu pot avea decât cuvinte de laudă. O conversație dusă până la nivelul căldurii relațiilor unor oameni care se întâlnesc prima dată și care, fără exagerări, devin aproape prieteni din instinct, din obiceiul deja atât de rar în Bucureștiul grăbit de astăzi.
Să găsești atâta caldă normalitate în centrul aglomerat al orașului este mai mult decât o plăcere ajunge să fie un dar oferit celui ce pășește pragul unei CASE care poate fi maimult decât un restaurant banal.
Atât în nume propriu cât și în numele colegilor cu care lucrez sub brand-ul NEUROMOTRICA, Mulțumesc!
Nu am mai mancat un preparat asa bun niciodată , totul aici este fabulos , calitatea , prețul , totul . Sunt client aici de mai mult de 5 ani si nu mi s a întâmplat niciodată ceva rau , nu cred ca acesti oameni calzi si blanzi de la Mon Paris Restaurant & Lounge pot face una ca aceasta unui client .
Cine spunea ca viața bate filmul, a avut dreptate!
De la o atenționare pentru alți consumatori, ajunsă pe conturi de matrimoniale! Aceasta este rasplata celor de la Mon Paris Restaurant & Lounge, care nu sunt capabili să prepare o mâncare COMESTIBILA , care sa NU FIE STRICATA, sa provoace indigestie (dureri stomacale, greață) .
Am plasat o comanda care ar fi trebuit sa mănânce și una dintre bebelușele mele, dar spre norocul meu, nu a gustat din niciun preparat care are un cost destul de piperat, mai ales pentru faptul cum arată/miroase, prietena mea a gustat doar din cartofi prăjiți, sosul de usturoi și Lipie și a ajuns sa își petreacă toată noaptea in toaleta . Faptul ca a lasat o recenzie pe măsura, pentru a atenționa alte persoane sa fie mai atente (ulterior am sesizat ca sunt mult mai multe recenzii slabe decât bune, dar au avut grija sa șteargă din recenzii, inclusiv recenzia noastră) , au apelat abuziv de pe numărul destinat comenzilor si alte 2 numere doar pentru a ma intimida, faptul ca nu le-am răspuns, s-au gândit sa îmi facă rău, prin a îmi crea cont pe o rețea de matrimoniale, au folosit numărul meu de telefon, numele prietenei mele ca apoi sa ma trezesc cu tot felul de mesaje, apeluri, ba chiar mai mult poze din zone intime!
Mon Paris Restaurant & LoungeAți întrecut orice limită! Mâncare in bataie de joc si cireasa de pe tort, ați folosit date cu carater personal pentru a face rău voit ! Veți fi trași la răspundere pentru trauma pe care o am, atât eu cât și prietena mea!
Sper ca aceasta postare sa ajungă la cât mai multă lume! Nimeni nu merita sa fie luat in bataie de joc!