Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

Afiseaza

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive pentru Societatea sa Gastronomică

Toamna aceasta, restaurantul bucureștean Gramont, localizat în Suter Palace Heritage Boutique Hotel, își răsfață oaspeții cu două noi concepte gastronomice: un meniu de Executive Lunch, cu trei feluri de mâncare, la un preț special de 150 lei / persoană și seri muzicale sub umbrela Joi de Vivre.

Astfel, operatorii localului, Alexandru și Ruxandra Stoian, își reîntăresc angajamentul făcut Societății Gastronomice Gramont și continuă să creeze momente și evenimente care să vină în întâmpinarea nevoilor și obiceiurilor de consum ale comunității create.

“Interacționând în fiecare zi cu oaspeții și știind ceea ce își doresc, ne-a venit natural să ne adaptăm ofertele pentru a îndeplini cerințele unui public exigent și diversificat. Astfel, am dezvoltat Executive Lunch, destinat profesioniștilor cu un stil de viață dinamic și serile Joi de Vivre, pentru cei care își doresc o experiență multisenzorială, complexă, ce combină gastronomia de top cu muzica”, spune Alexandru Stoian, Alexandru Stoian, General Manager Suter Palace Heritage Boutique Hotel și Gramont.

Executive Lunch: locul de joacă al chefilor Gramont

În fiecare zi, între orele 12:00 și 15:00, Gramont le propune celor ce îi trec pragul un meniu de prânz special conceput de către chef Valentin Mitea. Realizat exclusiv din ingrediente proaspete și de calitate, atât franțuzești, cât și locale, meniul include trei feluri de mâncare – aperitiv, fel principal și desert – și are un preț de 150 de lei de persoană.

Datorită angajamentului restaurantului față de sezonalitate și prospețime, meniul se schimbă zilnic, ceea ce face ca fiecare masă să devină o experiență unică.

Printre preparatele cu care chef Valentin Mitea a ales să-și răsfețe clienții se numără macarons cu ficat de rață și caviar de mere Pomme du Limousin, calcanul cu sos de unt și șampanie, millefeuille cu vanilie și zmeură, carpaccio de creveți roșii sicilieni, cu yuzu și lime, mușchi de cerb cu gălbiori și merișoare, prăjitura cu matcha. Bineînțeles, meniurile Gramont au și variante vegetariene, cum este aceasta: hribi cu cireșe negre și flori de sare, conopidă cu ghimbir și lemongrass, prăjitură cu fistic și zmeură.

“Meniul de Executive Lunch este o ocazie optimă pentru echipa noastră de a se juca cu ingredientele proaspete, pe care le găsim în piață sau la micii producători și de a crea preparate unice, ce, în alte condiții, nu și-ar găsi loc în meniul nostru. Ni s-a întâmplat adesea să ne îndrăgostim de un anumit produs, dar să nu îl putem folosi, fiindcă furnizorul nu ne putea asigura constanță în calitate și / sau cantitățile necesare a la carte. Acum, avem semnificativ mai multă libertate culinară și mai mult spațiu de joacă, pentru a crea preparate memorabile”, a adăugat Alexandru Stoian.

Ambianța liniștită și discretă a restaurantului Gramont face din acesta localul ideal pentru un prânz productiv de afaceri sau pentru a avea discuții importante cu colegii.

Joi de Vivre: seri muzicale, de o frumusețe atemporală

Un adevărat omagiu adus influențelor românești și franceze, Joi de Vivre are loc în fiecare joi, între orele 20:00 și 22:00, când membrii Societății Gastronomice Gramont sunt invitați să se bucure de un spectacol muzical live. Aceste serate promit să transporte oaspeții într-o călătorie muzicală unică, trecându-i prin diferite perioade ale Micului Paris și ale Parisului clasic.

Spectacolele variază de la café concert la interpretări impresionante la saxofon și vioară, oferind un amestec perfect de nostalgie și modernitate. Astfel, restaurantul susține scena artistică locală, aducându-și aportul la promovarea muzicienilor români.

Rezervările pentru cele două evenimente pot fi făcute telefonic, la numărul 0739 675 782, sau online, pe https://www.suterpalace.com/ro/restaurant–gramont.

Despre Gramont

Situat în Suter Palace Heritage Boutique Hotel, din București, restaurantul de fine dining Gramont își ia numele după Vicontele de Gramont, una dintre personalitățile culturale și politice, care au marcat societatea românească, la sfârșitul secolului al XVIII-lea, începutul secolului al XIX-lea. Localul cu 34 locuri la interior își răsfață oaspeții cu un meniu care îmbină tehnici și ingrediente românești, cu elemente ale savoir-faire-ului și gastronomiei franțuzești.

Un promotor al gastronomiei fine, Gramont îmbină tehnicile de gătire franțuzești, specifice cu ingrediente de calitate, cum sunt savuroasele fructe și legume românești sau produsele franțuzești, certificate “grand cru”, precum foie gras-ul Rougié, somonul Gravlax, tonul Yellowfin, vita Salers și nu numai. (Comunicat de presă – septembrie 2023)

Data actualizarii: 19/09/2023

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close