Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim si noi locatii pe harta gastronomiei bucurestene.
Astfel, la sfarsitul lunii august (pe 23 august mai exact) s-a deschis Beef Room, restaurantul cu terasa situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, apartinand hotelului Hilton Garden Inn. Locatia este un steakhouse si inlocuieste restaurantul Garden Grille & Bar al aceluiasi hotel, care a fost deschis in decembrie 2017.
La aproximativ o saptamana distanta, pe 30 august, s-a deschis Corto Maltese, un restaurant cu specific mediteranean, multicuisine. Corto Maltese este proiectul grupului Le Manoir, care mai detine: Le Bistrot Francais, La Vinuri, dar si spatiul in care pana de curand a fost deschis restaurantul japonez SushiRoom, in locul caruia se anunta deschiderea unui restaurant romanesc cu bucatarie creativa (despre acest subiect a scris GB aici).
Apropo de locatii inchise, Gargantua d’Oro (Pantagruel) din zona Dorobanti a anuntat ca intra in renovare aproximativ 3 luni (august-octombrie), asa cum se intampla si cu Capsa, intrat in renovare pentru cateva luni. La locatii inchise in aceasta vara amintim si: KOS, Hiro Sushi, Ambiance Cafe (care e posibil sa se redeschida).
Chiar la inceputul lunii septembrie s-a deschis Taupe Bistro Caffe. Situat pe strada Anastasie Simu, nr. 6, in imediata apropiere a bulevardului Magheru, Taupe Bistro Caffe este locatia omulu de afaceri Cristi Opait, cel care mai detine Drunken Lords si Old Habits din Centrul Vechi al Bucurestiului. Investitia s-a ridicat la aproximativ 200.000 de euro si vine urmareste sa readuca faima de odinioara pe care o avea bulevardul Magheru din Capitala.
Pe data de 9 septembrie a avut loc deschiderea oficiala a restaurantului KAIAMO, un proiect mult asteptat de publicul bucurestean. KAIAMO este proiectul lui Radu Ionescu, cel care este si head chef-ul restaurantului, absolvent al celebrului Institut Culinar Le Cordon Bleu. Restaurantul KAIAMO este situat pe strada Ermil Pangratti, nr. 30A, in imediata apropiere a TVR si reprezinta o investitie de familie si un concept unic, cu patru zone gandite disctinct, denumite dupa diferite regiuni ale tarii (Moldova, Transilvania, Muntenia, Maramures, dar si o terasa (Basarabia). Meniul este alcatuit din preparate romanesti, dar gandite si realizate intr-o nota unica de catre head chef Radu Ionescu. (Daniel Catoi – septembrie 2018)
KAIAMO, Noua Bucatarie Romaneasca Fina in forma ei cea mai elitistaΚΛΙΛΜO̲ (asa isi scriu ei numele) e unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Bucuresti si e printre cele mai reprezen...
Beef Room - Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare...Beef Room e un restaurant nou-nout al Bucurestiului si al Centrului Vechi, ce a luat locul lui Garden Grille & Bar la parterul ...
Poti manca foarte bine si elegant si fara bucatarie fina. La Corto Maltese, de pilda...Am mai fost de cateva ori la Corto Maltese, si de fiecare data am mancat bine si foarte bine. Ultima da...
Un privilegiu si o onoare sa iti bei cafeaua alaturi de...Ambiance de pe Beller, din parcul Floreasca, isi spune Ambiance Brasserie, dar e doar o licenta poetica, pentru ca Ambiance e o cafenea, n...
Taupe Bistro Caffe, un loc din care nu iti ramane mai nimic in mintePe Bulevardul Magheru, langa Hotelul Lido, s-a deschis de putin timp ceva. Mai intai o terasa afara, pe o bucata foarte larga de...
Piata Muncii bate Piata Victoriei. Cel putin pentru moment...KOS e un restaurant nou al Bucurestiului, deschis in decembrie 2017 in locul faimosului Marul de Aur de pe vremea comunistilor, dat apo...
Gargantua d’Oro, cred ca ar fi timpul sa reganditi meniul.Merg rar la Gargantua d’Oro, chiar daca e foarte aproape de biroul meu si de casa. Si chiar daca e un restaurant foarte frumos amenaja...
Sushi ardelenescHiro Sushi e un mic restaurant de sushi, dar si alte cateva feluri din bucataria japoneza traditionala, deschis prin primavara lui 2017, cu intuitie, curaj sau cu inconstienta, chi...
Casa Capsa, o paguba greu de recuperat pentru Bucuresti si pentru bucuresteni... Casa Capsa a fost inchisa o lunga vreme anul trecut, i-au dat drumul din nou in decembrie. M-am mirat, pentru ca totul...