Domnul Alexandru Consulea construieste la noul sau restaurant Amalgam, de la Piata Charles de Gaulle, Noua Bucatarie Urbana Romaneasca , o bucatarie creativa care foloseste produse si ingrediente preponderent romanesti. Lady chef si experimentator sef este doamna Tanta Necula. Mancarurile pregatite de dansul la Amalgam sunt diferite de cele de la restaurantele lui Zexe, unde cauta sa recupereze vechile retete ale Bucatariei Romanesti Boieresti, in mare parte uitate. Si-a propus ca niciunul dintre felurile de mancare de la Zexe sa nu apara la Amalgam, si invers.
Am fost invitati sa incercam Noua Bucatarie Urbana Romaneasca a domnului Alexandru Consulea, in ceea ce a devenit una dintre cinele memorabile la care am luat parte, cu cele mai bune deserturi, dintre cele facute de Ana Consulea, fiica domnului Consulea, si cu cele mai bune vinuri, printre altele.
Mai jos enumar ce am mancat la Amalgam, cu mentiunea ca or mai fi fost si alte feluri de care nu-mi aduc aminte acum…
Pastă de năut cu chimen și semințe de dovleac
Vinete cu spumă din mămăligă destructurată
Icre de știuca și caviar de somon
Pate de ficat de pasărecu cognac și nucșoară
Jumări de rață prăjite în propria grăsime
Saramura de creveți ușor picantă
Paste cu brânza de burduf și unt de capră
Borș de măruntaie cu gâți
Ciorbă cu perișoare din mangaliță
Storceag de morun
Supă cremă de porumb
File de morun
Creveți oltenești de captură cu praz, usturoi roz și sos de vin
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.
Comentarii (2)
unde Dumnezeu au incaput atatea?
Timp de doua zile, de la pranz, seara si apoi iarasi a doua zi la pranz… GB