Începând cu 19 august 2018 bucătăria restaurantului ATRA va fi condusă de Chef Daniel Pălici.
Chef Daniel Pălici are o experiență de 8 ani în bucătăria profesioanală, lucrând atât în localuri din țară, cât și din străinătate, el a învățat bucătărie pe cont propriu, ceea ce i-a dat o doză de originalitate și i-a potențat creativitatea.
Într-un timp, relativ scurt pentru o cariera de bucătar, Daniel și-a făcut deja un nume în branșa, fiind nominalizat la gala românească a ghidului culinar internațional Gault & Millau pentru premiul „Marii bucătari de mâine”. Pasiunea lui pentru gastronomie, munca asidua și creativitatea a adus 14 puncte și 2 bonete, în ghidul galben, restaurantului La Vinuri, unde Chef Daniel a fost rezident până în iunie 2018.
La ATRA, Chef Daniel Palici va aborda bucătăria românească nouă și propune o schimbare în tot ce înseamnă experiență culinară și nu numai. „Vreau să creez, împreună cu echipa, preparate care să le trezească oaspeților ATRA o anumită melancolie, dar, în același timp, intrigă și entuziasm. Faptul că nu „reinterpretez” nimic o să ne ajute sa nu avem nicio limită în căutarea gustului pe care îl dorim.”, declară Costin-Daniel Pălici.
În efortul său de a explora potențialul ingredientelor românești, Chef Daniel folosește cunoștințele sale și tehnicile bucătăriei moderne pentru a crea rețete noi, care să marce începutul noii gastronomii românești – o gastronomie mai creativă, mai fină, decât cea tradițională.
Fiind pasionat de știința din spatele ingredientelor, Chef Daniel Pălici dezvoltă continuu rețete noi, folosind o tehnică pe care o numește „rețetă în rețetă”. „Folosesc multe elemente într-o farfurie pentru a crea un gust „nou”, dar, în același timp, păstrez indentitatea ingredientelor din farfurie”, aceasta este rețeta de „construire” a unui preprat al noului Chef ATRA.
Cu fiecare preparat creat, Chef Daniel Pălici iși propune să aducă oaspeții săi mai aproape de natură: „Vrem să ajutăm clienții să ințeleagă că ingredientele sunt la îndemâna oricui și, cu puțină băgare de seamă, ai o adevarată „piață” în jurul tău.”, spune Chef Daniel, care, în bucătăria ATRA, va împleti frumos ingrediente din pădurile din Valea Doftanei, produse ale fermierilor și ciobanilor locali și legumele crescute în grădina ATRA.
Locuind, în trecut, câțiva ani in Brașov, Chef Daniel este entuziasmat să se întoarcă la munte, în sânul naturii, și este bucuros să revina la obiceiul său de a străbate pădurile zonei pentru a culege ingrediente sălbatice pentru preparatele sale și de a cultiva propriile legume și ierburi aromate în gradina culinară ATRA.
„Să lucrezi cu ingredientele proaspete culese din grădină și din păduri sau furnizate de fermieri, este un privilegiu și o artă. Mă entuziasmează cel mai mult că, fiind rezident la ATRA, voi fi in natură. Astfel, îmi pot exprima viziunea în farfurie și gust, fără a avea o anumită limită. Și, având în vedere că recunosc cam toate plantele, florile și rădăcinile din pădure, „dicționarul” meu de ingrediente se va mări considerabil.” – declară Daniel Pălici.
Daniel nu are un signature dish. Preferă să nu să se atașeze de un preparat anume, pentru a ține mintea deschisă și pasiunea aprinsă pentru experimente culinare. Depinde de inspirație și de ingredientele oferite de fiecare sezon. Astfel, oaspeții ATRA, cu fiecare vizită, vor avea ocazia să descopere preparate noi, fiecare experiență culinară fiind diferită. (Comunicat de presa – august 2018)
Despre ATRA:
Aflata la doar 90 minute de București, între munții impaduriți, pe malul lacului Paltinu, Atra este o aparitie aparte în tabloul localurilor de la munte, având un design avangardist, integrata într-un mod ingenios în geometria peisajului.
Cele 9 camere ale pensiunii sunt intim ascunse în panta malului și permit vederea neobstrucționată spre lac, prin geamurile largi și de pe terasa privată a fiecărei camere.
Restaurantul gourmet Atra, din cadrul pensiunii, a devenit o destinație în sine, datorită experienței unice, rar întâlnită în pensiunile și vilele de la munte – fine dining în inima munților.
La crearea meniului sezonier a la carte și a celor de tasting, echipa ATRA se ghideaza dupa conceptul Farm to Table, oferind preparate bazate pe ingrediente de sezon, furnizate de fermierii, ciobanii și producatorii locali, cultivate în gradina restaurantului și culese din pădurile din împrejurimi.
În sinergie cu conceptul de Farm to Table și promovarea produselor Românești, lista de vinuri contine exclusiv vinuri ale celor mai apreciate crame românești. În acest demers, somelierul in-house, Andrei Popa moderează în fiecare seară de sambată o cina food & wine pairing în care vinurile leaga prietenii cu preparate fine dining pentru a stârni emoții.
Cei interesați să petreacă o vacantă activă la Atra pot opta pentru o serie de activități out-door, cum ar fi offroad cu picnic în vârf de munte, pescuit sportiv, echitație, mountain bike sau caiac.
Referinte
Daca tai sparanghelul de-a lungul, nu cred ca are gust mai bunMicul bistrou de langa casa de bilete a Atheneului Roman pare sa fie un teren de experimente pentru Cristi Preotu. Cred ca primul conc...