Serviciile in restaurante, cafenele si alte localuri – articole Restocracy

Ord. dupa

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Discutie cu un chelner la un restaurant din Herastrau, ajunsa repede l...

1 comentarii

Mananc zilnic de 40 de ani in restaurante, pentru ca asa a fost viata ...

Unul dintre lucrurile pe care oamenii le detesta cel mai mult la n...

4 comentarii

In restaurantele din Bucuresti, aproape fara exceptie, chelnerii au ob...

8 comentarii

Politică și Delicatețuri e un nou restaurant al lui Mircea Dinescu,...

14 comentarii

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

2 comentarii

Redeschiderea restaurantului KANE a fost unul dintre evenimentele cele...

11 comentarii

Restaurant nou, nu auzisem de el. Am trecut pe Armeneasca si l-am ...

1 comentarii

Au deschis un restaurant in padurea Baneasa, chiar vizavi de intra...

1 comentarii

 Am citit de atatea ori Caldura Mare a lui Caragiale, fil...

4 comentarii

In tarile occidentale mari se folosesc in mod curent “domnule”...

Mi-a scris cineva ca a gasit unele dintre cele mai bune mancaruri ital...

4 comentarii

... nu le dati toate procedurile in scris chiar in prima zi de la ...

1 comentarii

Asadar, ce-i nemultumeste pe clienti in restaurante?Eu am spus...

2 comentarii

In cat timp se formeaza un chelner bun?In vreo 8 ore. Cam atat...

3 comentarii

Restocracy, Expressoft si George Butunoiu au lansat un proiect de ...

Atelierul de Tarte e un bistrou pe aglomeratul si ciopartitul bulevard...

7 comentarii

Am revenit a nu stiu cata oara in casa aceea din Ion Neculce, si de fi...

6 comentarii

Faza ieri: ma opresc la o cafenea pe Calea Victoriei, Okfea, chiar...

13 comentarii

Am ajuns inapoi la Aubergine dupa aproape un an de la ultima vizita, i...

Petite, minusculul bistrou care s-a deschis in noiembrie 2017 in Piata...

De ce in cele mai multe restaurante nu sunt respectate reguli elementa...

3 comentarii

Scena in restaurant: barbat intre doua varste, pe la 40+, nu parea nic...

Nu ma duc la restaurant fara sa fac o rezervare, drumurile in Bucurest...

2 comentarii

La Placinte de la Piata Romana, cel de pe Dacia (fiindca mai e un La P...

Torna Fratre e un restaurant romanesc ce isi propune sa recupereze tot...

Nor Sky Casual Restaurant a fost descoperirea placuta a sezonului ...

1 comentarii

E3 by Entourage e unul dintre restaurantele mari ale Pietei Floreasca,...

5 comentarii

Prima mea amintire cu restaurante e veche de aproape o jumatate de sec...

O tehnica simpla de dozaj hormonalSe intampla sa scriu acum despre...

Le Consul, restaurantul frantuzesc din Aleea Alexandru 7, pare sa se f...

4 comentarii
Afiseaza
comentarii

Gustosi Momenti, restaurant italian traditional sicilian in BucurestiMi-a scris cineva ca a gasit unele dintre cele mai bune mancaruri italienesti din Bucuresti pe o straduta putin cunoscuta, un mic restaurant pitit intr-o casa, cu italianul care gateste in fata ta, suflet, autenticitate, familiaritate, lucruri din astea. M-am dus, desigur…

Am ajuns pana la urma la o casa, dupa ce trecusem deja de ea prima data, fara sa observ ca e un restaurant inauntru. O casa cu etaj, pe Gheorghe Titeica, in partea lui dintre Barbu Vacarescu si Lacul Tei. Cartier cu case vechi, ceva case noi, dar interesant, cu aer putin provincial.

Casa cu etaj, a fost o gradinita inainte acolo, pana in ianuarie, cand au venit italienii si si-au pus firma cu Gustosi Momenti pe perete. Stiu asta de la un prieten care le este vecin, si care mi-a spus ca de cand au aparut tot in constructie sunt, nu au reusit intr-un an sa termine de amenajat o terasa simpla, sa curate poarta sau sa indrepte un panou. Si eu am crezut ca e inchis, la inceput, ca or fi in renovare, niste lucrari, ceva. Nu era nimeni, dezordine in jur, pe terasa nematurat, o duduie care s-a dovedit a fi de-a casei – chelnerita, printre altele – statea si medita fumand, cu o scrumiera plina ochi cu mucuri de tigari, semn ca era o tema serioasa de meditatie, ce necesita o reflectie indelungata.

Deschisa si placuta duduia, s-a mobilizat cand m-a vazut, si-a stins tigara arsa mai putin de jumatate si am inceput o conversatie. Mancare italieneasca traditionala, italian care gateste, mi l-a aratat cu degetul dincolo de geam, am conversat si cu el, s-a lasat pozat.

Inauntru au un salon mic, cateva mese. Ceva mai ordonat decat afara. Bucataria e mai mare decat salonul, bine echipata, la vedere, dupa un perete de sticla.

Gustosi Momenti inseamna paste, pizza, desigur, peste, mancaruri italienesti obisnuite, cu sublinierea lor ca sunt din Sicilia, deducand eu de aici ca ar fi cateva diferente. Prima diferenta observata a fost in partea dreapta a filelor meniului, unde la paste erau cifre intre 45 si 69, la pizzele mici (25 cm) intre 20 si 85, iar la cele mari si mai mari. Lei romanesti noi, numiti si RONI, ca sa nu credeti altceva.

In poze sunt 108 RONI, adica o pizza cu carnati, foarte buna, chiar o sa-i invit sa participe la competitia noastra pentru cea mai buna pizza din Bucuresti. Si penne cu sos si pesmet, bune si acestea. Sosul de la paste a fost interesant si chiar bun, ca un fel de tocanita cu fructe de mare, nu-mi mai aduc aminte sa fi primit ceva atat de consistent intr-o farfurie de paste. Si pastele, adica aluatul, au fost bune.

Am asteptat destul de mult mancarea de la Gustosi Momenti, desi eram singurul client. Pizza a venit mai repede, pastele dupa aproape jumatate de ceas. Cum citisem deja toate e-mailurile de pe telefon, cartea nu mi-o luasem cu mine in ziua aceea, am inceput sa ma gandesc pana sa vina mancarea, ca altceva mai bun nu gaseam de facut.

Gandire, deci: in jur o curte nematurata, dezordine peste tot, lucruri aruncate care pe unde. Clienti nu erau, si probabil ca nu mai trecusera pe acolo de o buna bucata de vreme, daca numaram cate tigari se gaseau in scrumiera. In centru duduie stand intinsa pe un scaun, uitandu-se in gol, apoi pe pereti, din cand in cand si la marul din coltul curtii, plin cu mere rosii, apoi iar in gol, iar la pereti, si ciclul se reia, probabil de sute de ori, fara sa o deranjeze cineva. Dar de ce nu o fi pus femeia aia mana pe o matura, intre doua tigari??? La cat de mica e curtea aceea, i-ar fi luat 6, 7 minute sa o mature pe toata. Hai, 9 minute, treaca de la mine! Ca sa nu mai spun ca ar fi putut face asta si cu tigara in gura, daca nu voia sa rateze vreuna…

L-am rugat si pe prietenul meu sa se gandeasca la asta. El s-a gandit ca duduia NU A VRUT sa puna mana pe matura. O fi fost de lene, de rusine, poate ca platesc pe altcineva sa dea cu matura la Gustosi Momenti, si si-o fi luat o saptamana de vacanta acela, mai stii? Dar eu m-am gandit ca duduia NU S-A GANDIT, ca nu parea lenesa, arata a femeie destoinica, ce nu se da inapoi in fata lucrurilor mult mai grele decat o matura cu coada… (GB – octombrie 2018)

Si o scurta intrebare, poate avansam cu reflectia… :

Credeti ca duduia de la Gustosi Momenti nu a vrut sau nu s-a gandit?

View Results

Loading ... Loading ...

Gustosi Momenti, restaurant italian traditional sicilian in Bucuresti

 

Data actualizarii: 15/05/2020

  • Eu :

    Nu o intereseaza acest aspect. Pentru ca ea nu a fost angajata acolo sa dea cu matura, specific tututror angajatilor lenesi

    • George Butunoiu :

      Din cate am vazut eu, chelnerii fac curat in aproape toate restaurantele. GB

  • Georgiana :

    Cred ca a vrut sa mature dar s-a gandit ca oricum frunzele se vor pune la loc in 5 minute asa ca a lasat-o balta. Poate ar trebui sa priviti partea buna: ati mancat intr-un peisaj de toamna autentic 🙂

    • George Butunoiu :

      Da, asta mi-am zis si eu prima data, insa vazand ce era prin colturi si intre gard si casa, m-am gandit ca nu au mers ei chiar atat de departe cu rationamentul… GB

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close