O cina indoneziana autentica la Amhar si Indriastuti Azeth, la resedinta lor din Bucuresti, impreuna cu alti prieteni.
Am mai mancat in strainatate cate ceva din bucataria indoneziana, la restaurante cu acest specific, insa nu imi mai aduc aminte de acele momente, semn ca atunci nu mi s-a parut ceva deosebit. Insa aceasta seara de septembrie imi va ramane multa vreme in amintiri, pentru ca am fost uimit sa vad cat de buna poate sa fie aceasta bucatarie, atunci cand e facuta de cei care se pricep si o fac si cu grija – bucatareasa indonezianca din poza (Dna Fitri), impreuna cu doamna Melania, ajutorul ei in aceasta seara memorabila.
Burgo Palembang, indeosebi (un fel de supa cu un fel de taitei de orez si tapioca), a fost exceptionala.
Meniul e cel prezentat mai jos. De mentionat ca nu toate felurile au fost chiar asa cum ar fi trebuit sa fie si cum ar fi dorit gazdele noastre si bucatareasa, pentru ca nu au putut gasi in Bucuresti toate produsele si ingredientele de care ar fi avut nevoie, precum niste pesti tropicali pentru supa Tekwan sau diverse condimente. Au inlocuit pestii tropicali cu pui si alte ingredinte cu ce au gasit aici…
Sper sa ii conving sa sprijine ideea deschiderii unui astfel de restaurant cu specific indonezian autentic la noi, ar fi un mare castig pentru bucuresteni…
Meniu
Aperitiv: Sup Tekwan (Supa Tekwan)
Ingrediente: ciuperci, telina, faina de sago, peste, creveti, pui
Condimente: sare, piper, usturoi, ceapa, zahar, ceapa de primavara, ceapa prajita
Starter: Burgo Palembang:
Ingrediente: faina de orez, faina de sago/tapioca
Condimente zeama: usturoi, ceapa, chili, coriandru, frunze de lemongrass, frunze de portocal, lapte de nuca de cocos, zahar
Feluri principale:
Lontong (Orez)
Ingrediente: carne de vita cu mirodenii
Condimente: curcuma, lapte de nuca de cocos, galangal, lemongrass, sare, zahar, ceapa, usturoi, coriandru, chili, piper, ghimbir
Sate de pui
Sate de carne de capra
Sote de legume (frunze de kale, frunze de mustar, fasole lunga, castraveți)
Sosuri:
Sambal pecel
Sambal Sate Kecap
Sambel Sate Kacang
Creveti (crackers)
Deserturi:
Prajitura de banane (faina de orez, banane, lapte de nuca de cocos)
Salata de fructe (kiwi, struguri, ananas, coacaze, afine, papaya, lapte condensat indulcit, branza, zahar)
Cafea, ceai indoneziene