O alta cina memorabila la ZenSushi, pregatita de Iulian Constantin, unul dintre cei mai buni chefs de sushi, sashimi si mancare japoneza, in general, din Bucuresti. E meniul cu care au participat in faza de preselectie la competitia Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti 2019. ZenSushi a intrat in concura la toate cele 4 sub-categorii (sushi, sashimi, ramen si udon), insa cel mai sigur pe el se simte Iulian la sushi si sashimi. Descrierile felurilor de mancare sunt date de Iulian, desigur…
TUNA TATAKICU CU SOS PONZU JALAPANOS
Ton gatit foarte usor, cu torta, pentru a prinde o usoara crusta. Sosul ponzu este sosul dulce acrisor cu tenta putin picanta. I s-a adaugat ardei jalapanos pentru un plus de savoare.
TUNA TARTAR
Tuna tartar este un preparat complex. Are la baza partea cea mai slaba in grasime a tonului (akami). Aceasta se marunteste fin, se adauga chivas (cepsoara), sosul nostru special pe baza de sos picant kimchee, sos de soia, icre de peste zburator si susan. Se monteaza pe pat de avocado. Se adauga un galbenus de ou de prepelita, icre de somon si de peste zburator. Trufa neagra pentru decor si un plus de savoare. Acelasi procedeu se respecta si la tartarul de somon si cel de seabass.
SALMON USUZUKURI
Felii subtiri de somon, taiate din partea de burta a somonului, unde carnea este putin mai grasa, se asaza concentric pe farfurie pentu o prezentare cat mai frumoasa. Se adauga sos ponzu si salata de microplante.
PLATOU CU ROLE SPECIALE DE SUSHI
- Almond Flakes Roll – rola are in interior crevete katsu, somon si mixul special pe baza de fulgi de migdale. Pe deasupra are topping de avocado si din nou mixul care contine fulgi de migdale.
- Truffle maki – la aceasta rola speciala orezul se intinde pe o hartie comestibila speciala din soia. Se adauga crema de branza, avocado si somon marinat in sosul pe baza de trufe. Peste roala se adauga marar. Toppingul este alcatuit din icre ikura si felii fine de trufa.
- Sunrise roll – rola are in interior somon, ton si chivas. Toppingul este de mango peste care se adauga icre ikura si chivas. Rola are un gust foarte fresh.
- Lobster roll – rola are in interior homar tempura si maioneza japoneza. Toppingul este de avocado si peste acesta se adauga maioneza japoneza si icre tobiko negre.
- Otoro nigiri – nigiri din partea cea mai grasa si cea mai gustoasa a tonului. Toppingul este ardei iute jalapanos marinat in sos ponzu. Aceasta piesa este greu de gasit.
- World cup nigiri – felia de somon se marineaza cateva minute in sosul cu puternica aroma de trufa. Dupa realizarea piesei de nigiri se adauga toppingul format din crema de branza si icre ikura si o felie fina de trufa si marar.
SASHIMI
- Akami (partea slaba in grasime a tonului)
- Suzuki (seeabas)
- Hamaki (yellowtail)
- Sake (somon)
- Otoro (partea grasa a tonului)
- Imbodai (butter fish)
Platoul mai contine ceviche, un preparat fusion din bucataria peruana care are la baza somonul, seabas si critice.
UDON SI RAMEN SOUP
Supa Udon are la baza patru ingrediente: apa, sos de soia, mirin, taitei Udon din faina de grau. Acesteia i se pot adauga fructe de mare, ceapa verde si algele wakame. Porc Ramen este cea mai cunoscuta supa din bucataria japoneza care are la baza stocul de porc si sosul de soia, i se adauga pastele ramen, braccoli, ou fiert, porumb, porc si ceapa verde.