O cina memorabila cu prietenii la Fior di Latte, plina de toate excesele posibile, la invitatia lui Sorin Stoian. A fost pregatita de noul lor chef sicilian, Giovanni Gilliberto, cel din poza.
Am numarat vreo 20 de feluri in total, daca socotim cu tot cu deserturile pentru care Oana Plesan a primit niste laude cum rar mi se intampla sa fac in restaurante. Chef Giovanni Gilliberto era cat pe ce sa ne mai dea si o a doua serie de mancaruri, cu cateva feluri cu vita, porc iberic, rata si alte carnuri – ce vedeti mai jos sunt doar din partea de peste si fructe de mare a meniului. Noroc ca l-am oprit la timp…
- Involtini de vinete cu branza feta: vinete, branza feta, smantana, sos de rosii, parmezan
- Salata de caracatita cu morcovi si apio: caracatita, morcovi, apio, ulei masline, paine crocanta
- Anghinare crocanta cu fondue si pesmet de parmezan: anghinare, pesmet panko, parmezan, smantana
- Carpaccio de ton cu salata siciliana: ton, portocala, rucola, fenicul, ulei de masline
- Risotto cu porcini si salsiccia fresca: orez, hribi, unt, salsiccia, parmezan
- Dorada rosie cu dovlecei si crema de cartofi: file de dorada rosie, dovlecel, cartofi, ulei de masline
- Oul de creveti: creveti rosii de Sicilia, burrata cu busuioc, ierburi aromatice
- Penne cu creveti si pesto de fistic: penne, creveti rosii de Argentina, rosii cherry, fistic pudra, ulei de masline
- Scoici Saint Jacques cu piure de broccoli si rosii cherry
- Tortino de croissant cu ricotta si ciocolata: croissant, ciocolata 66%, ricotta, scortisoara, capsuni
- Moelleux au chocolat
- Tiramisu
- Inghetata artizanala si sorbeto de multe feluri.
- Cafea Fior di latte, blend produs in regim private-label pentru ei.
Si cu mult vin, Domaine Ceptura Blanc de la Davino si Feteasca Neagra Galicea Mare…
Cina pregatita de Chef Giovanni Gilliberto la Fior di Latte
Oamenii de la Fior di Latte
A revenit gustul la Fior di Latte
Am revenit la Fior di Latte pentru ca am auzit ca au un nou chef, un sicilian venit de vreo trei luni. E cel din poza, Chef Giovanni Gilliberto. Restaurantul e la fel cum il stiu dintotdeauna, bine amenajat, luminos, culori deschise, meridionale, de vacanta.
Schimbarea vizibila a fost in farfurie, insa. Un meniu nou, deplasat putin mai sus fata de unde era. Acum e in marginea de sus a bucatariei italienesti traditionale, clasice, dar si cu accente de bucatarie fina, iar cateva feluri chiar de fine dining. Am avut o cina lunga, am trecut cam prin tot meniul, pe care l-am si descris si pozat intr-un articol separat, nu mai reiau aici. Toate mancarurile au fost bune si foarte bune, si asta au spus-o si cei cu care am fost. Mai cunoscatori decat mine, ei si traind mai multi ani in acea parte de lume. Si cu o mentiune cu totul si cu totul speciala pentru deserturi, absolut remarcabile. Serviciul la fel cum am scris si data trecuta, adica bun. Restaurantul plin.
Asadar, am repus Fior di Latte pe lista restaurantelor apreciate si preferate, care au mancare buna, cu gust. Nu e foarte sofisticata, si cred ca nici nu isi propun asta, insa e facuta cu grija, cinstit, cu multa munca, si, o spun din nou, cu gust. Succes lui Chef Giovanni Gilliberto, chiar merita! (GB – februarie 2020)
E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara?
Am revenit dupa aproape un an si mancarea mi s-a parut mai putin fina decat data trecuta, desi preturile sunt aceleasi, adica destul de mari. Oricum, nu ar avea de ce sa le faca mai mici, clienti aveau destui.
Surprinzator, sunt putine restaurante cu bucatarie italiana fina in Bucuresti, fata de numarul foarte mare de restaurante cu acest specific. Pana acum le consideram pe Fior di Latte si pe fratele lui, Poesia (cred ca au niste actionari comuni), cele mai bune restaurante cu bucatarie italieneasca fina din Bucuresti, cam pe acelasi nivel. Acum, insa, mancarea de la Poesia a trecut clar in fata celei de la Fior di Latte.
Serviciul a fost bun, pana la urma, cu o chelnerita sigura pe ea si placuta, desi … (citeste tot)