Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceasca
Istoria e cam asa: Octopus a fost deschis in Parcul Herastrau ca restaurant grecesc, acum cativa ani. Investitie mare, foarte frumos amenajat, parcul parc, apa apa. Insa mancarea nu a fost niciodata la inaltimea ambiantei si a asteptarilor.
Asa ca patronii, cei care au si Argentine de alaturi, au decis sa-i schimbe specificul. Au adus in vara un bucatar egiptean si l-au facut restaurant arabesc. Insa la ambianta nu au schimbat nimic. In primul rand pentru ca nu aveau de ce, restaurantul arata foarte bine, dupa cum am spus. Asa ca acum au un restaurant cu un nume care nu te indruma catre concept, cu bucatarie libaneza si arabeasca, in general, si cu atmosfera greceasca. Nu ca ar fi incompatibile toate acestea, pentru ca exista multe legaturi intre ele, dar zic si eu, ca sa stiti dinainte.
Care mancare arabeasca la noul Octopus e destul de buna, dar nimic special. Cheful egiptean e serios, muncitor si atent. Insa nu va incerca vreodata sa-i insulte cu ceva nou pe pe stramosii lui care au inventat mancarurile acestea acum sute sau poate chiar mii de ani, care asa au ramas de atunci si asa vor ramane in veci, se pare. Humusul a fost excelent, tabouleh destul de bun, insa cu rosii de nemancat, crevetii la cuptor cu legume si cascaval inecate in ulei si fara vreun gust special. Kafta foarte bun, insa.
Chelnerita a fost foarte placuta, naturala, cu reflexul de client service innascut. Preturile rezonabile in context, daca e sa le masori cu cele de la alte restaurante din marele parc.
Octopus e, asadar, un restaurant arabesc cuminte, conservator in ceea ce priveste meniul, foarte bine amenajat, cu servicii bune. Fiind si singurul restaurant libanez din Parcul Herastrau, s-ar putea sa fie o decizie buna si sa aiba succes in aceasta formula. Le dorim succes, si sa vedem cum se vor prezenta la Topul Restocracy al Mancarurilor pe 2019, la care s-au inscris… (GB – noiembrie 2019)
Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumatatea lui Catalin Petrescu…
Nu am mancat prea bine la restaurantul grecesc Octopus din Parcul Herastrau la cele doua vizite de dinainte, si m-am intors sa vad daca s-a schimbat ceva. Nu s-a schimbat, mancarea a fost la fel de mediocra, ca de fiecare data. Pacat de acest restaurant foarte frumos, totul arata foarte bine acolo, si salonul si terasa. Serviciul a fost bun, insa nu am mai intalnit chelneritele care m-au impresionat data trecuta, si despre care am si scris pe larg.
Dar sa nu credeti ca nu e plin Octopus, mai ales seara. Dimpotriva, pare sa fie chiar de succes. Acum, ca ii intereseaza prea mult ce au in farfurie pe cei de la mese, e greu de spus. Pentru ei pare a fi un fel de club, vin acolo pentru ce vad in jur, nu pentru mancare, din cate mi-am dat eu seama. Norocul patronilor… (GB – martie 2019)
Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabile
Am revenit la Octopus, dupa un an. L-am gasit la fel de frumos, colorat, de vacanta, nu mai repet ce am scris deja.
Cred ca nu au schimbat meniul. Au vrut sa nu fie nimic special cu meniul de la Octopus, si le-a reusit foarte bine… De data aceasta am luat o gustare de tip meze, cu salata de vinete, icre, humus si tzatziki, primele trei banale, fara niciun gust, dar cu tzatzikiul acceptabil, la fel si maslinele si lipia. Apoi un calamar umplut cu branza, destul de bun, si un peste intreg, lup de mare, foarte bun, chiar surprinzator.
Am scris data trecuta ca am dat de o chelnerita adorabila la Octopus, si acum mi s-a intamplat la fel! E … (citeste tot)
Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuisine din Parcul Herastrau, gandindu-ma ca poate nu erau la intreaga capacitate acum cateva saptamani, cand am fost acolo. Insa banu...
Limo Cuisine si marea lui inventie: crevetii inveliti in bacon cu tot cu crusta!E clar acum: Limo Cuisine nu e un restaurant cu bucatarie italieneasca fina, asa cum ar vrea ei sa ne lase sa credem...
Catalin Petrescu e un mare Chef!Am revenit la Argentine la invitatia lui Catalin Petrescu, de aceasta data. Am scris un articol separat despre acest pranz.Ma vad obligat sa revin asupra celor ...
Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Argentine din Parcul HerastrauArgentine din Parcul Herastrau e un restaurant excelent, unul dintre marile restaurante ale Buc...
Pret mediu pe meniu: 115 lei (20 lei antreurile, 52 lei felurile principale)
Portii: medii
Criteriul
Oct-2019
Mar-2019
Jul-2018
Jun-2017
Mancare
8.33
8.00
8.50
8.17
Specifica bucatariei
9
8
8.5
8.5
Vita
Peste
8
9.5
Legume
8
Paste
Sosuri
Originalitate
7
8
8
8
Prezentare
9
8
8
8
Servicii
9.17
8.17
8.83
9.17
Rapiditate
9
8.5
8
9
Contact
10
8
10
10
Atentie la detalii
8.5
8
8.5
8.5
Ambianta
10.00
10.00
10.00
10.00
Exterior
10
10
10
10
Interior
10
10
10
10
Gradina
10
10
10
10
Bonusul evaluatorului
8
7
8.5
8.5
Nota finala
8.77
8.23
8.87
8.80
Criteriul
Oct-2019
Mancare
8.33
Specifica bucatariei
9
Vita
Peste
Legume
Paste
Sosuri
Originalitate
7
Prezentare
9
Servicii
9.17
Rapiditate
9
Contact
10
Atentie la detalii
8.5
Ambianta
10.00
Exterior
10
Interior
10
Gradina
10
Bonusul evaluatorului
8
Nota finala
8.77
Parcul si Lacul Herastrau din Bucuresti, cu multele sala restaurante, terase si cluburi…
Parcul si Lacul Herastrau la ecluze
Data actualizarii: 06/08/2020
Octopus - Sos. Nordului, nr. 7-9 (Parcul Herastrau)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.