O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație într-o zonă de trafic
Il Corso, restaurantul din coasta Arcului de Triumf, vizavi de intrarea mare în Parcul Herăstrău, ajunsese o epava în ultimele sale zile de viață, înainte de pandemie. Așa că dispariția sa a făcut un serviciu comunității, cinic spunând lucrurilor pe nume.
Dar zilele trecute locul a revenit la viață, și încă într-un mod promițător. Un om care are un restaurant de succes în Mamaia a închiriat spațiul și l-a renovat din temelii. L-a numit O’grada (cu accent ascuțit pe ultimul a) și l-a poziționat aspirațional ca restaurant premium.
Salonul e mediu ca dimensiune, cu puține ferestre, dar luminile bine făcute își fac treaba, ambianța e plăcută. Mobilier de calitate, demifotolii comode la mese, banchete de catifea. Nu au nimerit ei cel mai bun arhitect pentru amenajare, conceptul nu e cel mai original și mai actual, însă locul arată bine, pe ansamblu. Terasa arată foarte bine, e spațioasă și bine mobilată. Sper că acoperișul e retractabil, ar fi păcat să nu vezi Arcul de Triumf, Mânăstirea Cașin, marele parc și Bucureștiul luxos și aristocratic în care O’grada a avut norocul să nimerească.
Meniul e destul de lung. Bucătărie internațională; multicuisine, mai precis spus, preponderent italiană, și chiar cu un cuptor de pizza în salon, chiar la intrare. Un meniu cuminte, conservator, făcut de un chef fără mult curaj, probabil, sau fără multă imaginație. Mâncarea bine pregătită, dar nimic prea deosebit, și nici cu cea mai inspirată prezentare. Pieptul de rață destul de bun, însă pastele cassarece cam mediocre. Cheese cake bună, cafeaua la fel.
Serviciul a fost eficient, rapid, cu un chelner stăpân pe el. Prețurile mari. Clienți erau pe terasă, deși ar fi putut sta înăuntru, la aer condiționat, pentru că era o caniculă insuportabilă în oraș. Dar bucureștenii ar suporta orice, numai să poată sta pe o terasă frumoasă, se știe bine.
O’grada a ales o poziționare de restaurant premium, de destinație. Cam riscantă, după calculele mele, fiindcă nu prea sunt locuri de parcare în zonă. Așa că va fi greu de ajuns pentru cei deciși să vină neapărat la ei pentru o cină sau un prânz, în afara mersului pe jos, cu taxiul sau cu trotineta electrică. Iar pe trecătorii care descoperă locul din întâmplare, cu greu îi văd rămânând pentru un prânz în doi de 3-400 de lei, dacă vor lua și o sticlă de vin.
Au însă un trafic foarte mare în zonă de la plimbăreții din Parcul Herăstrău, ceea ce l-ar fi făcut ideal ca restaurant de pasaj. Dar să vedem dacă calculele constănțeanului au fost corecte cu poziționarea inițială. Are tot timpul să facă ajustări, dacă ajunge la concluzia aceasta, pentru că abia a deschis de câteva zile și e încă în perioada de probe. (George Butunoiu – august 2021)
Bucătăria O’grada
Salonul O’grada
Terasa O’grada
Pret mediu pe meniu: 216 lei (43 lei antreurile, 92 lei felurile principale)
Portii: medii
Criteriul
Aug-2021
Mancare
8.13
Specifica bucatariei
8
Vita
Peste
Legume
Paste
8.5
Sosuri
Originalitate
8
Prezentare
8
Servicii
9.00
Rapiditate
9
Contact
9
Atentie la detalii
9
Ambianta
9.17
Exterior
9
Interior
9
Gradina
9.5
Bonusul evaluatorului
7.5
Nota finala
8.39
Criteriul
Aug-2021
Mancare
8.13
Specifica bucatariei
8
Vita
Peste
Legume
Paste
8.5
Sosuri
Originalitate
8
Prezentare
8
Servicii
9.00
Rapiditate
9
Contact
9
Atentie la detalii
9
Ambianta
9.17
Exterior
9
Interior
9
Gradina
9.5
Bonusul evaluatorului
7.5
Nota finala
8.39
Arcul de Triumf din Bucuresti, cu bulevardul Kiseleff, cu Arc Bakery si restaurantul O’grada (fostul Il Corso)
Data actualizarii: 02/07/2023
O’grada - Str. Alexandru Constantinescu, nr. 75 (Arcul de Triumf)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.