Hotelul Arc de Triomphe de pe strada Clucerului e fratele lui Domenii Plaza, din apropirea Manastirii Casin, iar restaurantele lor sunt surori, chiar cu nume de copaci legate intre ele: Citroniers (arbori de lamai) la Domenii Plaza si Oliviers (maslini) la Hotelul Arc de Triomphe.
Hotelurile si restaurantele sunt amenajate in acelasi fel, un clasicism elegant, care nu se mai poarta acum, insa care iese in evidenta chiar prin asta in ultima vreme, prin raritatea stilului. Au mobilier si decoruri de calitate, totul este impecabil de curat.
Oliviers este la primul etaj al hotelului Arc de Triomphe, au un salon de dimensiuni medii, cu un balcon inchis cu un perete de sticla in fata, cu aer conditionat, in care se poate sta cam in orice anotimp. Terasa deschisa e la parter, la intrarea in hotel.
Pe placuta din strada scrie ca Oliviers e un restaurant “bio mediteranean”, insa meniul e eclectic, un fel de bucatarie internationala simplificata, cu un apendice de specific romanesc. Eu am luat creveti pe niste frunze de salata taiate marunt, ceva carne de porc si o garnitura de spanac sote. Crevetii destul de buni, cu sos din borcan, si porcul destul de bun, spanacul fara niciun gust, a ramas tot in farfurie.
Nu era nimeni altcineva in restaurant, in afara de mine, si stiu de la vecini ca e asa mai tot timpul. Ca si la multe alte hoteluri mici si boutique, restaurantele nu au trecere printre bucuresteni, asa ca ajung sa-i hraneasca aproape exclusiv pe cei care stau in hotel si pe cei care inchiriaza sali pentru evenimente. Si se intra repede in cercul vicios din care nu mai iese aproape nimeni: nu ai clienti, nu iti poti permite sa mentii o bucatarie sofisticata, sau macar foarte buna, si putinii clienti initiali pleaca, si tot asa.
Serviciul a fost bun la Oliviers, au o chelnerita maruntica adorabila de la natura, care nu are nevoie de vreun training pentru un job de client service, oricare ar fi el. Preturile cam mari, dar nu exagerat.
Oliviers e un restaurant foarte frumos, luminos, curat, placut, cu mancare mediocra si in care mergi mai ales cand vrei sa te reculegi fara sa te deranjeze cineva. Si cei de la Hotelul Arc de Triomphe par destul de realisti, stiu ca nu prea au cum sa schimbe starea asta a lucrurilor si nu cred ca vor face o investitie cu totul riscanta in conditiile in care sansele sa reuseasca sa umple un astfel de restaurant sunt destul de mici. (GB – august 2018)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.