Ora Experience se pozitioneaza interesant si indraznet, ca fiind un restaurant “contemporary cuisine & art bar”. Au deschis in noiembrie 2018 la parterul unei cladiri noi de pe Calea Floreasca, intre Spitalul de Urgenta si Agora Floreasca. Pe site-ul lor si pe placuta de la intrare si-au scris numele cu litere mici si cu un punct in fata, .ora exeprience – daca e de folos acest supliment de exactitate.
Salonul e mijlociu spre mic, au cateva mese cu banchete colorate la perete, vreo 30 de locuri in total. Nu e prea luminos, geamurile sunt acoperite, probabil dau catre un perete sau, oricum, ceva nu tocmai decorativ, asa ca au decis sa le opacizeze. Scaunele sunt comode. Flori de plastic pe mese, muzica agresiva, deranjanta. Bucataria e in spate, dupa un perete de sticla.
Pe un perete au cateva lucrari relativ mari, care pentru mine au avut doar un efect pur decorativ, insa pobabil criticii de arta ar fi vazut mai mult de atat. Sper, doar, sa treaca in numar mare pe la Ora Experience, ca ar fi pacat ca picturile sa nu primeasca atata atentie cat presupun ca merita.
Meniul e relativ scurt, bine facut. Si, spre surprinderea noastra, toata mancarea a fost buna la Ora Experience! Am luat edamame cu unt si vin, foarte bune, apoi un orzo cu creveti excelenti. Orzo excelent, in primul rand, insa si crevetii buni. Miel, caracatita, piure, bune si ele. Desertul excelent. Am inteles ca bucatarul sef e grec, cel din poza.
S-au ocupat doi chelneri de noi, unul amabil si placut de la natura, celalalt mai putin. Preturi rezonabile, clienti putini la pranz.
Ora Experience e un mic restaurant foarte bun al Caii Floreasca, sper sa aiba succesul pe care il merita. O sa revenim in curand la ei, pentru mancarea buna, inainte de orice altceva. (GB – februarie 2019)
Pret mediu pe meniu: 144 lei (33 lei antreurile, 57 lei felurile principale)
Portii: medii
Cele mai bune feluri: Orzo
Criteriul
Jan-2019
Mancare
8.90
Specifica bucatariei
9
Vita
Peste
9
Legume
Paste
Sosuri
9
Originalitate
8.5
Prezentare
9
Servicii
8.67
Rapiditate
8.5
Contact
9
Atentie la detalii
8.5
Ambianta
8.25
Exterior
8
Interior
8.5
Gradina
Bonusul evaluatorului
8.5
Nota finala
8.64
Criteriul
Jan-2019
Mancare
8.90
Specifica bucatariei
9
Vita
Peste
9
Legume
Paste
Sosuri
9
Originalitate
8.5
Prezentare
9
Servicii
8.67
Rapiditate
8.5
Contact
9
Atentie la detalii
8.5
Ambianta
8.25
Exterior
8
Interior
8.5
Gradina
Bonusul evaluatorului
8.5
Nota finala
8.64
Ora Experience, restaurantul galerie de artă de pe Calea Floreasca
Ora Experience propune modelul unui restaurant galerie de artă, destinat deopotrivă iubitorilor de artă și celor mai pretențioși gurmanzi. Conceptul este ideea omului de afaceri Bogdan Cervenschi și a lui Chef Manos Athanasopoulos, un grec care a lucrat ca chef în cele mai în vogă restaurante din Mykonos. Bogdan Cervenschi este cunoscut ca autor al mai multor idei de business printre care clubul Mad House, Cabaret, The Gang, restaurantele Ad Hoc, Ză Lokal, Ad Hoc at Kazeboo Beach, Malvensky, Cărți Dulciuri și Flori, Dulce cu Dor și Urbanik Models.
Situat pe Calea Floreasca 70-72, restaurantul Ora Experience are o capacitate de 35 de locuri și este deschis între orele 12:00 și 23:00. Investiția inițială a fost de 150.000 de euro și se estimează o cifră de afaceri de aproape 400.000 de euro pentru 2019.
Periodic, la Ora Experience vor fi organizate vernisaje de artă, iar operele expuse vor putea fi admirate de clienții restaurantului în fiecare seară. Tot opere de artă sunt și platingurile, care îmbină stiluri culinare din mai multe bucătării: americană, mexicană și peruană, cu influențe din bucătăria asiatică, oferind savoare și creând noi și noi gusturi. Acesta este, de altfel, ultimul trend gastronomic întâlnit în cele mai în vogă restaurante din lume.
Restaurantul Ora Experience este un loc unic în peisajul culinar românesc, are zece angajați, un chef grec care a lucrat în restaurante cu stele Michelin în Atena și Mykonos și se adresează unui public cu venituri medii și medii plus, educat, iubitor de artă și gurmand. În meniu sunt preparate precum Bao Buns, Flambed, Tuna Tataki, Ceviche sau Tacos. Bonul mediu este de 100 de lei.
Chef Manos Atanasoupulos este celebru pentru felul în care îmbină stiluri din marile bucătării ale lumii și-i oferă preparatului savoare, combinând ingrediente pentru a crea noi gusturi. În restaurantele din Mykonos, Chef Manos a pregătit dishuri pentru staruri hollywodiene precum Leonardo DiCaprio, Angelina Jolie, Robert de Niro sau modelele Victoria’s Secrets. La București, chef Manos și-a propus să restaureze conceptul de restaurant și să facă din art-restaurantul Ora Experience un loc unic în peisajul culinar românesc.
Industria HoReCa din România depășește în acest moment 30.000 de restaurante care activează pe o piață de 7 miliarde de lei.
Sincer, cred ca ati vrut sa scrieti despre alt restaurant! Nu cred ca puteti scrie “mancare proasta”! Poate doar nu pe gustul Dv. Eu am fost de multe ori si mancarea este EXCELENTA! Produsul si prezentarea chiar inseamna arta! Felicitari chef-ului! E mai mult decat mancare, e talent!
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.
Comentarii (2)
Mancare proasta, preturi exagerate, servirea buna.
Conditiile lasa de dorit.
Sincer, cred ca ati vrut sa scrieti despre alt restaurant! Nu cred ca puteti scrie “mancare proasta”! Poate doar nu pe gustul Dv. Eu am fost de multe ori si mancarea este EXCELENTA! Produsul si prezentarea chiar inseamna arta! Felicitari chef-ului! E mai mult decat mancare, e talent!