Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Florin Cojocatiu la Athanor Le Coupteur la GurbanestiFlorin Cojocariu e prietenul meu de o viata, am fost colegi la aceeasi facultate a Universitatii din Bucuresti. A facut aceeasi greseala ca mine, ne-am lasat amandoi de stiinta si de cercetare imediat dupa ce am terminat scoala, si ne-am apucat de business.

El a ajuns mare corporatist, curtat si angajat de impozante corporatii multinationale. Dupa ce a lucrat ani de zile la Paris, in cele mai luxoase birouri, a ajuns la concluzia ca a gati pentru el si pentru prieteni il face mai fericit decat sa lucreze si sa faca bani pentru alti corporatisti. Egoist fiind, si interesandu-l mai mult propria fericire decat cea a corporatistilor colegi, a plecat de la Paris si si-a cumparat o casa la tara, la Gurbanesti, in Baragan.

Si a inceput sa cultive pamantul si sa isi creasca propriile dobitoace. Si apoi s-a pus pe invatat. A cumparat din Franta toate cartile importante despre gastronomie, in general, si despre Haute Cuisine, in special. Si vreo doi ani le-a tot studiat, experimentatnd tot ce afla de acolo, plus cu propriile idei. Si-a facut un mare cuptor de caramida in curte, si alaturi a construit o bucatarie pe care a utilat-o cu tot ce isi poate dori un bucatar. In cinstea vremurilor frantuzesti, le-a numit Athanor. Le Coupteur.

A urmat si o scoala serioasa de bucatari, ca sa invete tehnicile. Dupa vreo trei ani a ajuns la concluzia ca poate sa inceapa sa gateasca si pentru altii, pentru prieteni si alti invitati. Inventeaza in permanenta propriile retete si le testeaza pe Victoria, adorabila lui femeie.

Si ca tot am ajuns la ea, Victoria a facut Universitatea de Arte, si si-a construit si ea un atelier de ceramica de arta in curte, pe care l-au botezat Victoria Finala. Acolo face, printre altele, si vesela unicat, care a ajuns deja in cateva dintre marile restaurante ale Bucurestiului, si dincolo de el.

Am facut un video in care Florin explica de ce, si ce mancare face la Gurbanesti. Noi il ascultam in timp ce infulecam… (GB – septembrie 2019)

Data actualizarii: 05/10/2019

  • Laura :

    Uneori trebuie sa avem curajul sa alegem ce ne face fericiti.Felicitari colegului dumneavoastra pentru ca a avut curajul sa renunte la ceva care nu il reprezenta.Desigur ca Parisul este frumos insa fericirea de a face exact ce iti place poate sa estompeze frumusetea pariziana.Din fericire nu e singurul care isi urmeaza calea .

  • Siri :

    Dinescu poetul devine inspiratie in domeniul culinat.

  • Anonim :

    sticla aia de vin de pe masa a cam stricat povestea. Putea fi o carafa de vin loco…

  • Anonim :

    Felicitari domnului Cojocariu ! Traieste fericit impreuna cu sotia Domniei Sale si mai invita si prieteni sa se bucure de ceea ce gateste cu suflet !

    Sanatate si numai bine !
    Multumesc domnului Butunoiu !

  • curly :

    Farfuriile n-arată deloc haute cuisine. Adică sunt cum îmi plac mie, mâncarea să arate ca mâncare, nu ca un tablou

  • Mike B :

    Hmm, m-am uitat atent la poze.
    Domnul Florin este un adept al lucrurilor de calitate, bine facute!
    Chapeau !

  • Mike B :

    Traiectoria Domnului Florin mi se pare cit se poate de fireasca pentru o persoanal matura, inteligenta!
    Ce altceva ar fi putut face un om rational? Sa ramina la Paris, intr-o corporatie?!!

  • Gurbanesti :

    Gurbanesti, INDUBITABIL!

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close