Nu e mare lucru de spus diferit despre PengYou din Occidentului (fiindca am mai vazut un Peng You si la Hala Traian) dupa doi ani de la prima vizita. De fapt, chiar nimic de adaugat in plus sau in minus. Ceea ce e mai degraba de bine, pentru ca i-am pus direct in Lista Restocracy cu cele mai bune 200 de restaurante din Bucuresti, in care sunt putine restaurante chinezesti. Tot vara am ajuns si atunci, lumea tot pe terasa, care e frumoasa si are mare trecere. Nu stiu daca restaurantul are acelasi succes si cand trebuie sa te muti inauntru, unde nu e mare lucru de “vazut”. Dar presupun ca da, fiindca am auzit pe multi vorbind de bine de mancarea de la PengYou. Si sunt tare multi corporatisti in jur, in puzderia de cladiri de birouri, iar restaurante bune inca putine in zona Buzesti… (GB – august 2019)
Mancare chinezeasca sub iedera, langa o mare casa…
PengYou e un mic restaurant chinezesc deschis in iunie 2016 intr-o anexa a casei unor importanti oameni de cultura de pe strada Occidentului, aproape de Buzesti. Ei sunt in curtea din spate, e o casa mica, o fi fost casa servitorilor, probabil. Are etaj, camere mici, o scara ingusta.
Terasa e frumoasa, in primul rand datorita iederei impresionante care o acopera in buna parte, cu un acoperis aproape compact. Au si multe alte plante, iar unde nu li s-a parut destul, au completat cu alte plante si flori din plastic. Chinezesti, evident. E foarte colorat, au si tot felul de decoruri specifice, se vad si in poza. Televizorul e pus pe un perptuu si enervant program de sport, cu sonor.
Aleea care duce din strada catre curtea interioara si catre restaurant e impresionanta, cu niste copaci mari si batrani, cu balcoane si cu ziduri de case boieresti, cum se faceau pe timpuri. Cate ceva se vede si din poze. Au pus si acolo cateva mese, pentru cei care nu incap in terasa de sub iedera.
Pe site scrie ca au un bucatar chinez la PengYou, i-au pus si o poza cu o freza de punkist, Bai Bin. Bai Bin a facut… (citeste tot)
Si terasa PengYou
Pret mediu pe meniu: 80 lei (19 lei antreurile, 31 lei felurile principale)
Doi castani plantati de dr. Valeriu Tempea in anii ’30 ofera de cateva generatii umbra binecuvantata in canicularele veri bucurestene.
Glicina cu parfum sublim in luna aprilie acopera cei optzeci de mp. de curte interioara (nu este iedera) sustinuta de o modesta pergola din lemn.
Anexa cladirii cu fresca reprezinta fostul grajd de cai. Azi este un restaurant cu specific chinezesc. La etaj era fanarul si nu exista scara interioara.
Povestea e interesanta si isi pastreaza parfumul ludic cu mister.
Mergem foarte des aici, chiar ne-am făcut un fel de tradiție și sărbătorim mai toate evenimentele, zile de nastere. Oamenii sunt foarte primitori, la fiecare problema au avut rezolvare.
De mâncare nu mai spun, ne-am îndrăgostit de mâncarea chinezeasca de aici și suntem o gasca destul de mare, nici unul nu este nemulțumit.
Vom reveni mereu cu drag, mai ales vara la terasa!
Aaa și am fost și cu copiii care au fost foarte băgați in seama și chiar nu am simțit ca deranjam cu ei, sunt cam gălăgiosi ai noștri :))
Noi am fost de vreo 6-7 ori la acest restaurant în ultimii 2 ani (inclusiv am sărbătorit zile de naștere si altele). Mâncarea este delicioasă!! Printre preferatele noastre: cozile de creveți, vita (diverse sortimente), puiul în 5 culori, furnici în copac și pachețelele de primăvară. Recomand!
Am fost de doua ori, prima data la scurt timp de la deschidere si a doua oara ieri, 19.05.2018. De ambele dati a fost oribil, nu are legatura cu mancarea chinezeasca. Vita la plita nu avea gust si era foarte tare, parca mestecam guma iar puiul iute-acrisor a fost dezgustator, eu am crezut ca este ranced, sotul meu a zis ca probabil are doar prea mult otet si din acest motiv are gustul acesta. Bonus, mi s-a facut rau si nici acum nu mi-am revenit complet, vita se pare ca statea de ceva timp in bucatarie. De ce ne-am dus si a doaua oara? Ne-am gandit sa-i mai dam o sansa, ca poate in anii de cand nu am mai fost s-a schimbat ceva, noi stand in Victoriei si fiind amatori de mancare asiatica, amplasarea era convenabila. Ne-am inselat. Nu stiu, sincer, cum puteti spune ca este buna mancarea aici, nu este nici macar acceptabila. Cand faci review-uri despre orice si ai un “public” care se bazeaza pe ceea ce spui, cred ca ai o responsabilitate destul de mare.
Casa cea mica a fost adapost pentru cai,trasura si pentru vizitiu. Spatiul de la etaj era menit fanului.
Spatiile unei locuynte din 1908 indeamna la speculatii fictionale.
pentru detalii oricand, Livia Deac
Comentarii (8)
Doi castani plantati de dr. Valeriu Tempea in anii ’30 ofera de cateva generatii umbra binecuvantata in canicularele veri bucurestene.
Glicina cu parfum sublim in luna aprilie acopera cei optzeci de mp. de curte interioara (nu este iedera) sustinuta de o modesta pergola din lemn.
Anexa cladirii cu fresca reprezinta fostul grajd de cai. Azi este un restaurant cu specific chinezesc. La etaj era fanarul si nu exista scara interioara.
Povestea e interesanta si isi pastreaza parfumul ludic cu mister.
Da, știu bine casa, proprietarul e un bun prieten al meu. Și se potrivește bine (prietenul meu) în peisaj, e critic de artă cunoscut… 🙂
A fost super
Mergem foarte des aici, chiar ne-am făcut un fel de tradiție și sărbătorim mai toate evenimentele, zile de nastere. Oamenii sunt foarte primitori, la fiecare problema au avut rezolvare.
De mâncare nu mai spun, ne-am îndrăgostit de mâncarea chinezeasca de aici și suntem o gasca destul de mare, nici unul nu este nemulțumit.
Vom reveni mereu cu drag, mai ales vara la terasa!
Aaa și am fost și cu copiii care au fost foarte băgați in seama și chiar nu am simțit ca deranjam cu ei, sunt cam gălăgiosi ai noștri :))
Noi am fost de vreo 6-7 ori la acest restaurant în ultimii 2 ani (inclusiv am sărbătorit zile de naștere si altele). Mâncarea este delicioasă!! Printre preferatele noastre: cozile de creveți, vita (diverse sortimente), puiul în 5 culori, furnici în copac și pachețelele de primăvară. Recomand!
Am fost de doua ori, prima data la scurt timp de la deschidere si a doua oara ieri, 19.05.2018. De ambele dati a fost oribil, nu are legatura cu mancarea chinezeasca. Vita la plita nu avea gust si era foarte tare, parca mestecam guma iar puiul iute-acrisor a fost dezgustator, eu am crezut ca este ranced, sotul meu a zis ca probabil are doar prea mult otet si din acest motiv are gustul acesta. Bonus, mi s-a facut rau si nici acum nu mi-am revenit complet, vita se pare ca statea de ceva timp in bucatarie. De ce ne-am dus si a doaua oara? Ne-am gandit sa-i mai dam o sansa, ca poate in anii de cand nu am mai fost s-a schimbat ceva, noi stand in Victoriei si fiind amatori de mancare asiatica, amplasarea era convenabila. Ne-am inselat. Nu stiu, sincer, cum puteti spune ca este buna mancarea aici, nu este nici macar acceptabila. Cand faci review-uri despre orice si ai un “public” care se bazeaza pe ceea ce spui, cred ca ai o responsabilitate destul de mare.
Casa cea mica a fost adapost pentru cai,trasura si pentru vizitiu. Spatiul de la etaj era menit fanului.
Spatiile unei locuynte din 1908 indeamna la speculatii fictionale.
pentru detalii oricand, Livia Deac
🙂 GB