Pescarus, cel mai nou restaurant vechi din Bucuresti:
Trecut-au aproape opt decenii de cand arhitectul Horia Creanga, nimeni altul decat nepotul marelui scriitor Ion Creanga, a ridicat in partea de nord a Capitalei unul dintre cele mai faimoase restaurante ale vremii. Nascut in 1939 si renascut in 2015, restaurantul Pescarus e, din nou, cuibul de petreceri si voie buna al bucurestenilor.
Situat pe malul lacului Herastrau, insa pe partea unde conteaza omul, nu cardul sau de credit, noul local isi imbie mesenii sa redescopere distractia tihnita si traitul pe indelete. Ferit de haosul urban, insa plin de viata, atat ziua in amiaza mare, cat si pe timp de noapte, restaurantul Pescarus este cea mai buna locatie in care puteti sa mancati, sa beti si sa va distrati romaneste. Si apoi, bineinteles, sa va faceti siesta. Tot la noi, pe terasa, sau in parc, pe o banca, sub salciile martore la atatea si atatea chermeze.
De la preparate culinare alese pe spranceana, la vinuri de soi, vedete ale celor mai renumite podgorii din tara, la Pescarus regasiti ceea ce multi au uitat ca mai exista in peisajul dambovitean: viata buna si belfereala, fara grija unei note de plata prea condimentata. Digestia se poate asezona cu un dans, orchestra din dotare – Pescarus Band – fiind responsabila pentru horele incinse ad-hoc, sau, de ce nu, pentru slow-urile romantice, la finalul carora domnii saruta manusitele doamnelor.
Astfel, in parc, langa lac, a reinviat un loc faimos, plin de sarm istoric, care era mare pacat sa ramana in paragina. Pentru ca bucurestenii si invitatii lor au nevoie, acum mai mult ca niciodata, sa redescopere bucuriile vietii si distractia pe bune. Promenada. Masa. Dans. Din 1939. Recomandat pentru petreceri corporate, de Craciun, teambuilding-uri, nunti, botezuri, cununii, aniversari sau prezentari.