Unul dintre marile restaurante turistice ale Bucurestiului
Pescarus e un mare restaurant al parcului Herastrau, insa din partea cu bulevardul Aviatorilor, unde se termina si incepe bulevardul Beijing, vizavi de parcul Bordei. Cred ca e al treilea ca marime, dupa Complexul Herastrau si Beraria H.
Pe site au pus un text din care reiese ca restaurantul Rescarus are aproape 100 de ani, ca e acolo inca dinainte sa vina comunistii. E usor de crezut, daca te uiti la arhitectura constructiei. Nu a fost restaurata cladirea, insa in interior au reusit sa o amenajeze foarte frumos, fara mare cheltuiala, doar cu un arhitect priceput care a stiut sa combine niste culori si niste decoruri simple.
Terasa de pe lac e, totusi, atractia principala de la restaurantul Pescarus. E imensa, frumos amenajata, colorata, cu atmosfera de vacanta fara griji.
Meniul e din bucataria romaneasca la restaurantul Pescarus, o combinatie de bucatarie traditionala cu cea mai urbana, chiar si boiereasca, pe ici, pe colo. Mancarea e bunicica, dar nu sine stie ce. Oricum, nici nu prea ar avea cum sa fie, restaurantul Pescarus e un restaurant turistic, vin acolo autocare in permanenta si pensionari straini valui, valuri. Aceia oricum cred ca tot ce mananca in restaurantele din Romania e bun, deci nu merita o imbunatatire costisitoare, care ar scadea profitul lui Dragos Petrescu. Pentru ca si restaurantul Pescarus e tot al lui Dragos Petrescu, am uitat sa spun de la inceput…
Si, daca e un restaurant al lui Dragos Petrescu, inseamna ca preturile sunt tinute sub control si ca serviciul e si el rezonabil de bun – oricum, atat de bun cat se poate pentru un restaurant turistic, cu trafic enorm, cu sute si sute de oameni care vin la un meniu deja pregatit, ca la cantina.
Pescarus e unul dintre marile restaurante ale parcului Herastrau si una din marile terase ale Bucurestiului. Cine merge la Pescarus pentru asta se duce, presupun. (GB – iunie 2017)
Complex Herastrau, cel mai mare restaurant din Parcul HerastrauComplexul Herastrau are un restaurant imens, intra peste doua mii de petrecareti acolo. E bine intretinut, ingrijit, desi cu luxul al...
Beraria H: un business genial construit, o capodopera logistica.Beraria H din Herastrau e cunoscuta, acum, de toata lumea. Probabil mai mult pentru spectacolele de acolo decat pentru mancare, insa...
30 de milioane de Euro din Blue Ocean, nu-i rau deloc…
Dragos Petrescu este „self-made entrepreneur” in domeniul Ospitalitatii. A fondat lantul de restaurante City Grill-City Cafe, Buongiorno si Hanul Berarilor branduri proprii, si opereaza Caru’ cu Bere, Pescarus si Hanul lui Manuc branduri istorice. A fost co-fondator al lantului de restaurante La Mama, din care a iesit in 2004.
Astazi lantul de restaurante pe care il detine cuprinde 20 unitati in care activeaza 1500 de angajati. In 2016 cifra de afaceri a grupului depaseste 30 milioane de Euro, fiind al treilea grup la nivel national, in functie de cifra de afaceri, dupa McDonalds si KFC Pizza Hut.
Dragos Petrescu crede in 6 valori simple pe care le-a aliniat echipei sale: Etica impecabila, Munca sustinuta, Educatie permanenta, Loialitate in echipa, Respect in orice interactiune personala, Incredere-atitudine pozitiva.
Dragos Petrescu a intrat in industria ospitalitatii in 1999 folosind o strategie Blue Ocean intr-o piata deschisa principiului „portie generoasa la pret decent”.
Dragos Petrescu, fondatorul City Grill, afirma despre viata ca este o succesiune de scoli: unele dintre scoli cu profesori si amfiteatre, dar cele mai multe – de viata.
Dragos Petrescu este astazi Presedintele al Young Presidents Organisation in Romania, Presedintele al HORA (Asociatia Patronala din Industria Restaurantelor), Vicepresedinte in Boardul RBL (Romanian Business Leaders), Leaderul Task Force pentru Antreprenoriat în cadrul CDR (Coalitiei Pentru Dezvoltarea Romaniei)
Dragos Petrescu a inceput pregatirea din industria ospitalitatii ca francizat McDonald’s si este absolvent al Institutului Politehnic Bucuresti, in 1995, al McDonald’s University, Oak Brook Illinois, in 2000, Executive MBA la ASEBUSS & Kennesaw State University in 2005 si al London Business School, MBA in 2016.
Data actualizarii: 24/04/2019
Pescarus, iunie 2017 - Aleea Pescarus (Parc Herastrau)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.