Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Prima scadere la mancare dupa foarte multi ani

A fost o surpriza sa gasesc o mancare ceva mai putin buna la Piccolo Mondo, de vreme ce acest restaurant e cunoscut tocmai prin constanta calitatii mancarii lui libaneze. In primul rand, ne-au dat lipie din punga, ca o carpa. Apoi, limba si creierul pe care le iau la Piccolo Mondo de ani si ani, aveau de aceasta data sosul doar din ulei, nu din lamaie si ulei, cum era odata si cum ar fi trebuit sa fie.

Serviciul cam industrial si impersonal, din cauza traficului mare. Personal numeros, unii deschisi si simpatici, altii nu. Au aer conditionat pe terasa, niste aparate mari, mobile, nu doar ventilatoare sau stropitori, ceea ce nu am prea am mai vazut in oras. Mesele de pe terasa mult prea apropiate. Daca nu as fi fost foarte atent, as fi riscat sa iau paharul de apa sau vreun servetel al vecinului de la alta masa. In rest, toate bune, asa cum le stim la batranul Piccolo Mondo de cand lumea…

Piccolo Mondo ramane, totusi, un nume de referinta pe marea piata a restaurantelor orientale din Bucuresti. Unii spun ca inca e cel mai bun, altii poate ca nu-l pun pe primul loc, insa din primele cateva nu cred ca i-ar scoate nimeni – cel putin deocamdata… (GB & KM – august 2018)

Exact la fel ca acum 20 de ani, ceea ce e mai degraba de bine…

Pentru cine nu e din Bucuresti, cand ii spui de un restaurant cu numele de Piccolo Mondo, cred ca la orice se gandeste, numai ca acesta ar fi un restaurant libanez nu.

Piccolo Mondo e unul dintre restaurantele cele mai vechi ale noului Bucuresti, de dupa 89. E in acelasi loc de cand il stiu eu, din 1993, pe Clucerului, foarte paroape de Piata 1 Mai. Au o cladire cu mai multe etaje, in care e si un hotel pe undeva, cred ca la etajele de mai sus.

Piccolo Mondo ocupa parterul si primul etaj, doua sali mari. Au o terasa deschisa, dar acoperita la parter, si una si la etaj, inchisa acum, dar cu ferestre detasabile, deasupra celei de jos.

Piccolo MondoPiccolo Mondo e amenajat dupa alte standarde decat cele cu care suntem obisnuiti acum, e oarecum din alt film si din alte vremuri, cu scaune tapisate rosii si verzi, in culori aprinse, banchete peste tot, la perete. Pe terasa au mese de lemn masiv, scaune la fel. Au fete de masa albe, cam uzate si cred ca schimbte nu chiar dupa fiecare client, insa atmosfera e OK in general, mai ales daca o comparam cu cea din alte restaurante arabesti sau orientale.

Toata lumea fumeaza la etaj si pe terasa inchisa, dar ei spun ca narghileaua e permisa, e exceptata de la regulile impuse de legea cu fumatul in spatii publice. Eu nu cred ca iota din asta, insa se stie bine cum se raporteaza arabii la lege…

Meniul e imens la Piccolo Mondo, si asa a fost de cand il stiu. Totusi, bucatarii lor reusesc de fiecare data sa faca mancare buna, orice le-ai cere, si surprinzator de rapid. Nu stiu cum fac, dar nici nu vreau sa-mi imaginez ce e in bucataria lor, la urma urmei.

Au multi chelneri la Piccolo Mondo, pe unii ii stiu acolo de foarte multi ani. Sunt imbracati caraghios, cu niste costume care vor sa le sugereze pe cele arabesti, dar nu resusesc decat sa fie penibile, mai ales pe fete. Nu au ei prea multa treaba cu standardele de comportament din restaurantele cu pretentii, striga unii la altii dintr-un capat in celalalt al restaurantului, de parca nu ar fi niciun client acolo. Dar clienti sunt destui, si cei mai multi arabi de-ai lor, cu familiile, de obicei.

Preturile de la Piccolo Mondo sunt ceva mai mari decat la alte restaurante libaneze si arabesti, lui Daniel i-au iesit 99 de lei pe meniu, in medie, insa cred ca trebuie sa fii pregatit cu mai mult cand mergi acolo, fiindca nu iei doar un aperitiv si in fel principal, de obicei, ci mai multe, asa cum se intampla de fiecare data in restaurantele de acest fel.

Piccolo Mondo ramane, oricum, un nume de referinta printre restaurantele libaneze din Bucuresti, cu mancare buna, terasa frumoasa vara, si chiar si inauntru, daca nu faci multe fite. Sunt sigur ca va fi acolo si peste alti 25 de ani, cu acelasi aranjament, cu aceiasi chelneri si cu acelasi patron arab la intrare, stapanul casei de marcat… (GB – aprilie 2017)

Piccolo Mondo, restaurantul libanez din strada Clucerului, in Bucuresti

Save

Data actualizarii: 15/05/2020

Piccolo Mondo, august 2018  - Str. Clucerului, nr. 9 (Piata 1 Mai)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close