In complexul acela de locuinte din Cartierul Francez au mai fost restaurante, insa niciunul nu a ajuns cunoscut, unele nici macar nu au rezistat mai mult de un an, din cate imi aduc aminte.
Trattoria Pippo’s (Trattoria lui Pippo, cum e alintat italianul Giuseppe, care e si patron si bucatar sef) e acolo din 2016 si pare sa se fi ancorat mai bine decat restaurantele de dinainte.
Trattoria Pippo’s e la parterul inalt al unui corp central de cladire din ceea ce pare un mic ansamblu imobiliar. Spatiul e mijlociu ca marime, au un singur salon, cu perete de sticla spre curtea interioara, cu bucatariile in spate si cu un cuptor de pizza in salon – dupa cum se vede si in poze.
Amenajarea e relativ simpla, insa aerisit, colorat, primitor, cu flori proaspete pe masa. Au si o podea de sticla pe o parte a salonului, prin care se vede o piscina mare si goala dedesubt, la demisol.
Giuseppe (Pippo) e italianul cu fes din poza, aciuit in Romania de multa vreme, se pare. Mi-a spus ca ne-am intalnit la Nonna Mia (cand era in Floreasca), la Silk Panoramic si la Mozzafiato inainte si ca am scris de bine de el de fiecare data.
Intr-adevar, mancarea a fost destul de buna la Trattoria Pippo’s, ceva mai buna decat ne asteptam. E meniu italian clasic, felurile obisnuite, nimic iesit din traditional. O supa de rosii a fost destul de buna, crevetii si calamarii la fel, desi nimic deosebit cu ei; pizza foarte buna, ar fi fost si mai buna daca nu faceau economie la umplutura; si pastele cu carne de vita cu adevarat foarte bune, chiar daca aveau prea mult ulei. Daca si celelalte paste sunt la fel la Trattoria Pippo’s, atunci chiar ca putem sa-i recomandam ca un foarte bun restaurant italian de paste…
Cand m-am dus in spate sa fac poze la cuptor, am vazut doua bucatarease care luau masa intr-un colt. Mamaliga cu friptura de porc din poza, cu un castron plin cu mujdei facut ca pentru tine, nu pentru clienti. Cred ca au vazut cum mi s-au lipit ochii de jumarile de porc cu mamaliga, ca m-au invitat la masa lor. Nu am stat nicio clipa pe ganduri, ca sa nu se razgandeasca! Le-am mancat toata carnea bietelor femei… 🙁 Dar nu cred ca am mai mancat ceva cu atata pofta si cu atata placere in ultimele luni… 🙂 Chiar daca eram deja satul, tocmai terminasem masa cu ce am scris mai sus.
Serviciul a fost bun la Trattoria Pippo’s, cu un chelner foarte placut si natural (cel din poza), nesperios, nefrustrat, neagresiv, cu care ne-a facut placere sa stam de vorba. Preturile marisoare, clienti putini la pranz.
Trattoria Pippo’s e un foarte bun restaurant de proximitate pentru cei care locuiesc sau lucreaza in Cartierul Francez al Bucurestiului. Mai sunt cateva restaurante in zona, nu multe, si niciunul cu mancare deosebita sau fina. Cele mari sunt putin mai departe, in Parcul Herastrau. Sper sa le mearga bine cu Trattoria Pippo’s, mi-a placut de ei. (GB – martie 2018)
Pret mediu pe meniu: 128 lei (39 lei antreurile, 41 lei felurile principale)
Portii: medii
Cele mai bune feluri: Tagliatelle cu carne de vita
Criteriul
Mar-2018
Mancare
8.50
Specifica bucatariei
8.5
Vita
Peste
8.5
Legume
Paste
9.5
Sosuri
Originalitate
7.5
Prezentare
8.5
Servicii
8.67
Rapiditate
8.5
Contact
9.5
Atentie la detalii
8
Ambianta
8.00
Exterior
8
Interior
8
Gradina
Bonusul evaluatorului
8
Nota finala
8.33
Criteriul
Mar-2018
Mancare
8.50
Specifica bucatariei
8.5
Vita
Peste
8.5
Legume
Paste
9.5
Sosuri
Originalitate
7.5
Prezentare
8.5
Servicii
8.67
Rapiditate
8.5
Contact
9.5
Atentie la detalii
8
Ambianta
8.00
Exterior
8
Interior
8
Gradina
Bonusul evaluatorului
8
Nota finala
8.33
Data actualizarii: 15/05/2020
Pippo’s - Str. Virgil Madgearu, nr. 27 (Cartierul Francez)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.