POT
www.facebook.com/pot111.ro
0753.348.248
POT și inovațiile sale… 🙁
Ambianța plăcută, aerisită, foarte bine realizată, meniu bine conceput, mâncare bună, serviciu bun, prețuri normale… toate bune până la farfurii! Niște pietroaie, mai bine spus, scobite ca să pui mâncarea în ele. Cea mai stupidă inovație pe care am întâlnit-o într-un restaurant în ultimii ani. Fata cu care am fost pur și simplu nu le putea ridica pentru a le muta, cred că aveau 5 sau 6 Kg fiecare. Și ar mai fi de spus că am așteptat foarte mult al doilea fel, aproape o oră de la servirea primelor. (George Butunoiu – mai 2023)
Probabil următorul hotspot monden al Bucureștiului bogat
POT e un restaurant nou-nouț, terminat de amenajat chair când a venit pandemia în aer, așa că nu au apucat să se lanseze și să se prezinte pe măsura planurilor și, mai ales, a investiției făcute.
POT pare să fie mai mult decât un restaurant. Cred că e și cafenea, și club, lounge și loc de socializare – sigur mai mult decât pentru mânct și atât. Acum era închis, am văzut o amenajare originală și interesantă din fugă, traversand salonul imens către o terasă acoperită, unde am putut mânca și pe vreme de pandemie. Dar când se va deschide voi reveni, cu siguranță, și voi face și poze.
Sunt la etajul imensului complex comercial comunist din Piața Floreasca, pe latura cu Puțul lui Zamfir, chiar vizavi de Yoshi, unde e intrarea, și se termină pe Banu Antonache, în spate, sunt piata de legume, BistroMar, Mega Image și altele. Un spațiu industrial, dar din care niște arhitecți buni au reușit să facă ceva interesat și modern, la modă.
Meniul e scurt și bine făcut, ceea ce îl face credibil încă de la prima vedere. Modern și el, tineresc, echilibrat; multicuisine, câte ceva din diverse bucătării ale lumii. Dar doar cu numele, ca să îți stârnească imaginația, pentru că toate felurile par să fie originale, reinterpretate, adaptate și ele modelor zilei. Eu am luat doar calamari prăjiți până au devenit crocanți – nimic deosebit cu ei, mai ales că nici nu prea le mai simțeai gustul de la atâta prăjeală, și un curry vegetarian cu ridichi prin el, foarte bun, cu un castronel de orez alături.
Mi-au plăcut foarte mult chelnerii de la POT, cei doi care au ajuns la masa mea, cel puțin: foarte tineri, veseli, dezinvolți, atenți la ce vorbeai cu ei, cu replică. Prețurile mărișoare, însă rezonabile în ambianță și în context, mai ales. Terasa plină de fiecare dată, chiar în mijlocul iernii; zic asta pentru că am mai intrat de vreo două ori la ei, trecând prin față, doar de curiozitate să văd câtă lume este.
S-a investit mult în POT, a fost proiectat sa ajungă un local mare încă de la început. Și mai mult decât un restaurant, după cum am spus. Când se va permite redeschiderea restaurantelor și a cluburilor, cred că se va umple și va deveni cunoscut repede în oraș, aproape sigur la modă pentru o anumită categorie de clientelă. Voi reveni, desigur… (GB – decembrie 2020)
Bucătăria și stâncile POT
Salonul POT
Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu numeroasele sale restaurante: Yasou, Sara, Paul, Maison des Chefs, Raionul de Peste, E3 by Entourage si multe altele…
POT - Calea Floreasca, nr. 111-113 (Piata Floreasca)
Comentarii (2)
Mi a placut mult locatia! Ambianta tinereasca, servicii de buna calitate, prezenta placuta a echipei, bucatarie cu gust, combinatii inedite , explozie in papilele gustative. Clar e o locatie unde poti socializa chiar si in pandemie la o distanta placuta intre mese si un spatiu amplu, inalt ce da senzatia de relaxare deplina !
Nu recomand acest restaurant. Serviciile si mancarea foarte slabe din pacate la cum se prezinta.