Repertorium Gourmet
www.facebook.com/Repertorium-Gourmet-...
0311.041.111; 0311.041.113
O bucatarie pentru oaspetii hotelului
Cei de la Hotelul Scala, micul si interesantul hotel boutique de pe C. A. Rosetti, chiar in zona din care isi trage numele, au vrut sa faca un restaurant bun la inceput, la demisolul cladirii, si chiar s-au straduit o vreme. Am trecut pe la ei acum cativa ani si am mancat. Nu a fost ceva deosebit, insa atunci inca mizau si pe acest restaurant, botezat Repertorium Gourmet, ca parte din business.
Cred ca pagina lor de Internet atunci e facuta si nu au mai schimbat continutul. Acum nu mai par interesati sa prezinte Repertorium Gourmet ca facand parte din circuitul public, s-au resemnat cu el ca restaurant de mic dejun pentru clientii lor si pentru room service, daca vreunul chiar nu vrea sa mai coboare. Mi-au confirmat-o si cei de acolo, desi nu mai era nevoie.
Hotelul Scala e frumos si interesant, dupa cum am spus, amenajat in stilul aristocratic fin du siecle, cu mobilier si decoruri de epoca in exces pentru gusturile zilelor noastre, insa in cantitatile si proportiile uzuale acelor timpuri. Si restaurantul de la demisol la fel arata, surprinzator si placut multora care au nostalgii cu acele vremuri. Mi-au cerut prea multi bani ca sa ma lase sa fac poze; o foarte iritata duduie, care parea sefa acolo, mi-a spus ca trebuie sa le las 76€ (350 in lei) daca vreau sa fotografiez, iar daca nu, sa-mi vad de treaba. Poate ca le-as fi dat daca nu ar fi fost atat de scarbita cand mi-a comunicat asta…
Au si o terasa destul de mare in spate la Hotel Scala, insa nu e foate bine amenajata, si-au dat seama ca e greu sa aduca clienti si, prin urmare, nu se justifica o investitie prea consistenta.
Si programul parca e facut ca sa nu te duci la Repertorium Gourmet. Eu am ajuns de vreo trei ori la ei si am gasit inchis, iar a patra oara am sunat ca sa ma asigur ca gasesc pe cineva la programul stabilit, intre 14 si 21 de luni pana vineri, in weekend fiind inchis. Nu m-a mirat, deci, surpriza de pe fetele lor cand le-am spus ca sunt decis sa raman si sa mananc acolo.
A venit un chelner cu care sigur ma mai intalnisem pe la Athenee Palace pe vremea comunistilor, si pe unde mi-a mai spus el ca a lucrat. Bonom, un adevarat personaj de roman, mi-a placut de el, am stat mult la taclale. Cred ca nu mai vazuse demult vreun client pe acolo si acum era bucuros ca avea cu cine schimba o vorba.
Era seara si nu voiam sa mananc multa carne, asa ca bonomul s-a straduit mult sa gaseasca o solutie custom made pentru mine. Mi-a si spus ca ei gatesc adesea nu atat ce au in meniu, ci ce le cere vreun client sau altul in mod expres, ceea ce confirma ce spuneam mai sus, ca Repertorium Gourmet e mai degraba o bucatarie pentru hotel si oaspetii lui decat un restaurant propriu-zis. Pana la urma am cazut de acord asupra unei supe taranesti cu tarhon si cartofi prajiti cu cascaval ras si ciuperci umplute cu ceva. Ciorba destul de buna, mare si frumos prezentata, cartofii asa si asa, insa ciupercile cu o umplutura dubioasa de nemancat.
Dar cea mai neplacuta surpriza a fost nu la ciuperci, ci la nota de plata, foarte mare pentru o mancare rudimentara si pe jumatate proasta.
Asadar, daca va jucati pe Internet si ajungeti din intamplare la pagina boutique hotelului Scala, priviti cu mare, mare circumspectie descrierea bombastica din dreptul lui Repertorium Gourmet… (GB – august 2018)
Strada C. A. Rosetti din Bucuresti, in capatul dinspre Bulevardul Magheru, cu Hotel Scala si restaurantul sau Repertorium Gourmet, Urban Hub Coffee, cafeneaua 5 to Go, restuarantul Grilis, cel cu patroni mitocani si isterici si cu multe altele…
Repertorium Gourmet - Str. C. A. Rosetti, nr. 19 (Hotel Scala)