MOKI s-au oprit cu inspirația și cu curajul la jumătate. Dar prețurile și-au văzut liniștite de drum…
MOKI vine de la Modern Kitchen. Puțin cam riscantă revendicarea, pentru că, dacă numim „bucătărie modernă” ce au ei în meniu, atunci mai mult de jumătate dintre restaurantele bucureștene ar trebui să fie moki.
Dar să o luăm cu capătul! Au deschis pe la începutul anului. Au tot testat și au ajustat, așa că MOKI poate fi considerat un restaurant nou, cu debutul în formula în care sunt acum de prin aprilie. Sunt la parterul unui mare turn de birouri din Pipera, vizavi de Promenada. Un spațiu mediu ca dimensiune, cu o terasă medie și ea.
Salonul e bine amenajat, modern, occidental, cu mobilier și decoruri de cea mai bună calitate, totul nou, luminos, plăcut. „Piesa de rezistență” a salonului e atriumul, un fel de nartex cu o sculptură monumentală din lemn, o instalație destul de spectaculoasă. Terasa, însă, e destul de banală, pur funcțională, nimic de spus sau de adus aminte despre ea.
Meniul e bine făcut, în general. Nici scurt, dar nici prea lung, așa cum e moda pe la mai toate restaurantele de cartier. Are puțină originalitate, dar nu prea multă, și mi-e greu să înțeleg de ce. Nu e vorba despre bani, fiindcă un chef bun, cu ambiție și cu ceva imaginație, ar face ceva mult mai interesant, cu aceiași bani. Dar cu ceva mai mult efort, e drept. Am luat un foie gras, un lup de mare cu ceva risotto alături și un piept de rață cu piure. Bunicele, dar nimic special cu ele, mai ales pentru numerele mari din lista de prețuri.
Serviciul bun, cu un chelner care făcea puțin exces de zel, dar rapizi și eficienți. Clienți erau la prânz, însă mulți păreau să fi avut cam același lucru în farfurie, ceea ce mă duce cu gândul la niște meniuri ale zilei cu prețuri fixe.
MOKI a ales o poziționare cam ambiguă într-o locație în care atributele clientelei și obiceiurile lor de consum sunt perfect cunoscute și previzibile. Dar poate că încă așteaptă să găsească un chef mai inspirat… (George Butunoiu – august 2021)
Bucătăria MOKI (Modern Kitchen)
Salonul
Pipera
Pret mediu pe meniu: 165 lei (37 lei antreurile, 66 lei felurile principale)
Portii: medii
Criteriul
Aug-2021
Mancare
8.38
Specifica bucatariei
8
Vita
Peste
8.5
Legume
Paste
Sosuri
Originalitate
8
Prezentare
9
Servicii
8.50
Rapiditate
9
Contact
8
Atentie la detalii
8.5
Ambianta
8.17
Exterior
8
Interior
9.5
Gradina
7
Bonusul evaluatorului
7.5
Nota finala
8.19
Criteriul
Aug-2021
Mancare
8.38
Specifica bucatariei
8
Vita
Peste
8.5
Legume
Paste
Sosuri
Originalitate
8
Prezentare
9
Servicii
8.50
Rapiditate
9
Contact
8
Atentie la detalii
8.5
Ambianta
8.17
Exterior
8
Interior
9.5
Gradina
7
Bonusul evaluatorului
7.5
Nota finala
8.19
Cartierul de business Pipera si restaurantele sale
Data actualizarii: 06/12/2022
MOKI - Str. Gara Herastrau nr. 4, Green Court, Cladirea C (Pipera)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.