Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Reîntoarcerea lui Prime Steaks & Seafood

Primul Prime (😊) de la Radisson a fost mulți ani unul dintre cele mai bune restaurante ale Bucureștiului. Cunoscut pentru vita Hereford din Irlanda, în special, dar și pentru cele alte câteva feluri de mâncare foarte bine gătite, și, mai ales, cu produse și ingrediente cu adevărat prime, fără niciun compromis la calitate și ezitare în fața prețurilor inevitabil mari ale acestor produse. Și foarte bine amenajat, servicii premium, desigur.

În timpul pandemiei s-a închis, la fel ca și celelalte restaurante din marele hotel și din oraș. Și a rămas așa până de curând, fiind ultimul care s-a redeschis. Acum a fost preluat de Lorand și Zsuzsanna Szarvadi, adorabila lui femeie, cei care au mai multe restaurante mari și de succes – Fork Ana Tower și GastroLab în București – dar mai ales faimosul Balvanyos Resort, cu alte restaurante excelente acolo, despre care am scris de mai multe ori.

Lorand și Zsuzsanna Szarvadi

au preluat simultan și elegantul salon de vizavi, pe care l-au numit acum Champagne & More, în care au făcut ceea ce chiar numele sugerează. Aici au un meniu minimal de mâncare, dar pentru evenimentele private pot face mâncare oricât de sofisticată li se cere. Pentru că da, Champagne & More e unul dintre cele mai elegante și mai bine dotate saloane de evenimente private, exclusiviste, la cel mai înalt nivel din București. Mai ales când deschid și terasa din marea grădină interioară a hotelului. Eu am organizat niște mic-dejunuri acolo, care au impresionat chiar și pe cei mai neimpresionabili oameni – în special cu bogăția meniului de breakfast și gusturile mai puțin obișnuite și surprinzătoare pentru ei.

Revenind la Prime, au cheltuit destul ca să refacă amenajarea. De la cea englezesc aristocratică, au dus-o (ușor, nu mult) către o ambianță mai informală, mai tinerească, mai prietenoasă. Ceea ce nu mi se pare chiar cea mai bună idee, fiindcă în primul brand Prime – încă solid pe piață – decorul și ambianța de loc pentru oameni bogați și conservatori era o componentă importantă.

Aceeași strategie au avut-o și cu prețurile: sunt aproape la jumătate față de cele de la primul Prime, deși mâncarea e la fel de atent făcută și cu gusturi pregnante, cu cele mai bune produse și ingrediente care pot ajunge în România. Iarăși nu cred că a fost cea mai bună idee, pentru că oamenii se simt mai bine și mai în siguranță când plătesc dublu pe un produs premium.

Cheful filosof

Restaurant Prime, Radisson Blu Hotel Bucharest - RestocracyAu rămas la conceptul central „steak & seafood”, deși l-au împins puțin mai către generalist, față de vechiul Prime. Și au adus un chef foarte special, pe Andrei Adlah, mult umblat prin lume și prin lumi total diferite și chiar opuse – și nu doar din punct de vedere gastronomic, ci și cultural. Om cu aplecare către filosofie, și-a pus în cap să le împace și să le unifice, dar fără să se pună pe el în umbra lor, ci dimpotrivă… 😊

Am mâncat de multe ori la noul Prime, și pe fugă, dar și în tihnă, cu mâncare în exces. Pozele de mai jos sunt de la o astfel de cină memorabilă – coșmarul șoferilor oamenilor bogați, care iarăși înțepenesc așteptând în mașină câte trei, patru ceasuri, uneori mult după miezul nopții:

  • Brisket afumat, cartofi Anna & coleslawShot de bisque si crevete de Ecuador
  • Frigarui de pește spadă, brocoli, salicorne și roșii cherry
  • File de barbun cu sos de unt, cartofi chips, ulei infuzat cu ierburi și fenicul de mare
  • Vânătă cu anghinare, măsline, roșii cherry, mojo de coriandru, fulgi de usturoi și migdale prăjite
  • T-bone Creekstone USDA Prime, cartofi prăjiți, sos de piper
  • Bezea, frișcă cu zest de lime, coulis de fructe roșii.

Cu Liliac Very Vienna 2022, Sauvignon Blanc, Crama Ferdi White Queen 2021, Chardonnay și Gere Kopar 2019, Cupaj Cabernet Franc, Merlot si Cabernet Sauvignon…

Creekstone

Toate au fost bune și foarte bune, cu gusturi clare, pregnante – chiar dacă uneori cu ceva mai multe condimente decât aș fi pus eu dacă aș fi fost chef la Prime. Însă condimente foarte apreciate de către noile generații, peste tot în Europa și America, așa că or fi știut ei de ce fac asta.

Brisketul și cu Creekstoneul, în special, cu adevărat excelente. Brisketul afumat a fost cel mai bun pe care l-am mâncat eu vreodată. Cât privește vita Creekstone, aceasta a fost revelația sezonului. Aș fi spus chiar a anului, dacă nu mi-aș fi adus aminte ce am scris despre Creekstoneul mâncat la vecinii lor, la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux, cu câteva luni în urmă, despre care am scris pe larg, în culmea entuziasmului.

Am văzut destul de rar vită Creekstone în București, și am și uitat de ea de fiecare dată după ce am ieșit din restaurant. Însă cele de la Le Bistrot Francais și cea de aici, de la Prime, au fost adevărate revelații, nu mi-a venit să cred că diferența poate să fie atât de mare. Și cu siguranță că nu doar calitatea cărnii a contat la această diferență, ci și felul în care au făcut-o, cu un gust pregnant de cărbuni rari. Cei de la Le Bistrot Francais o aduc din Elveția, cei de la Prime din SUA, dar excelente amândouă, după cum am spus.

Formula de calcul

Nu am făcut încă o procedură prin care să calculez raportul gust/ preț, sau calitatea mâncării/ preț în restaurante, în general. Nici nu știu dacă se poate găsi vreodată o astfel de formulă. Dar dacă da, dacă o voi găsi-o eu sau dacă o va face altcineva și va ajunge și la mine, sunt sigur că Prime Steak & Seafood de la hotelul Radisson din București va ieși pe primul loc, sau în primele foarte puține, oricum… (George Butunoiu – ianuarie 2024)

Bucătăria Prime Steak & Seafood

Salonul Prime

Creekstone

Andrei Adlah, cheful filosof

Salonul Champagne & More

 

Data actualizarii: 18/01/2024

Prime Steaks & Seafood  - Calea Victoriei, nr. 63-81 (Hotel Radisson)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close