Savart, august 2018
www.facebook.com/restaurantsavart
0743.575.757
Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare…
Am revenit la Savart, imi propusesem sa fac asta fiindca era mare diferenta intre ceea ce arata meniul cand il citesti si ceea ce spun ei pe site-ul lor, pe de o parte, si ce mi s-a parut mie la prima vizita. Nu am fost nici atunci singur, si nici acum, tocmai ca sa ma mai pot consulta cu cineva si sa aiba mai multa greutate ce spun despre acest Savart.
Si, ca sa incep direct cu concluzia, a doua vizita a confirmat fara gres ce am spus dupa prima: mancarea de la Savart e mediocra, nu e nicicum ce isi poate imagina cineva cand citeste site-ul si meniul!
Acum am luat un Parfait de ficat de iepure, chutney de ceapa cu cabernet, ou posat, panko, beurre noisette si mesclun de salate – un pate care nu a avut niciun gust! Apoi Taitei sticlosi birmanezi cu porc fraged in sos de cocos, lime si coriandru. Taiteii foarte buni, desi mult mai iuti decat orice e permis intr-o bucatarie fina. Pestele a fost File de cod alb de captura posat, cu confit de praz, cartofi violeti si beurre noisette – pestele obisnuit, nimic special cu el, prazul foarte bun, cartofii violeti fara niciun gust, au ramas in farfurie. Fara amuse bouche.
S-a ocupat un chelner tanar de noi, amabil, copil bun, dar nu cred ca s-a lamurit inca in ce job a nimerit.
I-am lasat pe Savart in Lista restaurantelor cu bucatarii fine, desi acum poate ca sunt acolo doar cu o parte mica din meniu. Nu stiu ce isi propun cu acest restaurant si cu felul acesta de a face mancarea. Daca ma mai lamuresc, voi mai scrie… (GB – august 2018)
O promisiune inca neonorata
Aceea a fost casa lui Nicu Ceausecu, cand taica-su facea ce voia in tara. Apoi a venit Ion Caramitru si i-a luat-o, fiindca a fost cu revolutia. Nu s-a mutat el acolo, cum ar fi facut altii, ci a facut sediul Uniterului. (…)
M-am uitat pe site-ul lor. Numele vine de la savoare si arta, adica „Savart, arta savorilor gourmet”, cum se prezinta ei insisi. Mai scriu si ca Manuela Paraschivescu, chef si co-owner Savart, a absolvit prestigioasa academie culinara franceza Gregoire Ferrandi si s-a format profesional in bucatarii de restaurante cu doua stele Michelin: la Le Grand Vefour, sub indrumarea lui Guy Martin, si la Thoumieux, cu Jean-Francois Piege. Foarte bine pana aici! (…)
Sa trecem la mancarea de la Savart, acum, pentru ca daca e foarte buna, asa cum te duce gandul cand le citesti site-ul, toate celelalte trec pe locul al doilea. Meniul e excelent alcatuit si prezentat, se vede de departe ca vine direct de la sursa. Bucatarie internationala fina, pe site mergand mai departe cu precizarile, si anume mancaruri din Franta, Spania, Thailanda si Mexic. Noi am luat asa la Savart: Pappardelle cu creveti gatiti in unt cu vin si verdeata, sos bisque, Paris-Brest cu… (citeste tot)
Referinte
Aceea a fost casa lui Nicu Ceausecu, cand taica-su facea ce voia in tara. Apoi a venit Ion Caramitru si i-a luat-o, fiindca a fost cu revolutia. Nu s-a mutat el acolo, cum ar fi facut altii, ci a facu...
Savart, august 2018 - Str. George Enescu, nr. 2-4 (UNITER)