Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant…
Există un restaurant cu bucătărie persană cu numele Teheran deschis de iranianul Hamid Reza în urmă cu vreo zece ani în Lacul Tei. Acum câteva săptămâni s-a deschis în Pipera-Voluntari un alt restaurant, cu numele Tehran, adică același nume, dar pe englezește.
Desigur, aproape nimeni nu va observa diferența, așa că toți vor crede că e același restaurant. Dar nu e așa, fiindcă nu e nicio (altă) legătură între ele. Mai mult, iranianul domn Hamid Reza, cel cu restaurantul Teheran dinspre Barbu Văcărescu, e supărat pe iranianul domn care a deschis Tehran din Pipera, bănuind un abuz din partea sa, ca să profite de această confuzie. Dar e treaba lor să rezolve conflictul – dacă e vreunul…
Tehran au început în martie 2021 doar cu livrările, fiind pandemie în aer și neavând terasă. În iunie au deschis și micul salon de la etaj. Sunt chiar pe bulevard în Pipera, unde e un trafic infernal. Nu au terasă, pentru că nu ar avea unde și cum. Dar micul salon de la etaj e plăcut, cochet, bine amenajat, chiar cu un oarecare concept.
Bucătăria e jos, la parter, și acolo gătește un domn de seminție orientală – probabil persană, dacă facem legătura cu numele micului bistrou iranian. Supărat, fără chef de vorbă, irascibil chiar, atunci când l-am întrebat despre ce mâncăruri au acolo. Îmi tot întindea meniul să citesc singur. Ori chiar era ocupat, sau nu-i plăcea de fața sau de îmbrăcămintea mea, nu știu.
Da, evident, Tehran e un restaurant iranian, cu bucătărie persană tradițională. Mâncăruri asemănătoare pe care le găsești în Africa, Turcia, Israel, Liban, țările sovietice musulmane, tot Orientul Apropiat. Arabii, ai lor și cunoscătorii pot face multe diferențe între acele mâncăruri, însă pentru marea majoritate a bucureștenilor, și a europenilor, în general, încadrarea generică în „Bucătărie orientală” e suficientă pentru a ști despre ce este vorba și pentru a-și seta așteptările suficient de precis.
Aici, chiar și în salon îți dau mâncarea în cutii de plastic și cu tacâmuri la fel. Pot mânca fără probleme din cutie, însă micile furculițe și cuțite care se rupeau la cea mai mică neatenție au fost o permanentă sursă de stres. Măcar dacă asta ar fi dus la scăderea cifrei de pe bonul de plată, dar nu mi s-a părut să fi avut vreun efect pozitiv pentru mine…
Cred că Tehran din Pipera-Voluntari va rămâne un restaurant preponderent de delivery și take away pentru o bună bucată de vreme. Poate să fie sustenabil și așa ca model de business. Sper să le meargă bine și să-i mai treacă supărarea omului din bucătărie… (George Butunoiu – iunie 2021)
Pipera
Pret mediu pe meniu: 94 lei (21 lei antreurile, 38 lei felurile principale)
Portii: medii
Criteriul
Jun-2021
Mancare
7.67
Specifica bucatariei
9
Vita
Peste
Legume
Paste
Sosuri
Originalitate
7
Prezentare
7
Servicii
8.33
Rapiditate
9
Contact
8
Atentie la detalii
8
Ambianta
6.50
Exterior
5
Interior
8
Gradina
Bonusul evaluatorului
8
Nota finala
7.63
Criteriul
Jun-2021
Mancare
7.67
Specifica bucatariei
9
Vita
Peste
Legume
Paste
Sosuri
Originalitate
7
Prezentare
7
Servicii
8.33
Rapiditate
9
Contact
8
Atentie la detalii
8
Ambianta
6.50
Exterior
5
Interior
8
Gradina
Bonusul evaluatorului
8
Nota finala
7.63
In jurul restaurantului Phill din cartierul Pipera, Baneasa, Voluntari, sau ce o fi acolo, aproape de Gradina Zoologica…
Data actualizarii: 17/11/2022
Tehran - Bd. Pipera, nr. 48C, Voluntari, jud. Ilfov
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.