Preparate vedetă: trio tartar cu ton roșu, somon și creveți, originalul burger de rață și autenticul parfait de nougat
DaDa, restaurantul sofisticat cu decor avangardist și atmosferă intimă din strada Matei Voievod, numărul 94 Bis, îi așteaptă pe iubitorii de fine dininig la prețuri accesibile să savureze preparatele propuse de meniul de vară. Noul meniu celebrează sezonul cald, motiv pentru care a fost creat pornind de la ideea de a oferi preparate fresh, lejere și moderne. Pe lângă acestea, sunt în continuare prezente produsele românești, semnalizate distinct, precum și cele vegan friendly. În noul meniu se regăsesc și preparatele-semnătură DADA: supa thai, salata de vită hip hop, limonada casei sau bezeaua DADA (pentru a aminti doar câteva).
Meniul DADA de vară conține opțiuni variate de pește și fructe de mare, în diverse interpretări, de la bucătăria asiatică, la cea mediteraneană și românească. Vara este un anotimp al aromelor și culorilor, calități surprinse și de meniul DADA, de la salatele variate, cu ingrediente proaspete și exuberante, la burgerii cu chifle colorate. Trio tartar-ul cu ton roșu, somon și creveți va deveni cu siguranță un preparat vedetă al sezonului care ni se așterne în față, alături de originalul burger de rață și autenticul parfait de nougat. Meniul poarta semnatura lui chef Radu Filip, care a revenit anul trecut în echipa restaurantului, după specializări atât în țară, cât și în străinătate.
Oferta de vinuri, prezentă într-un sortiment extins, a fost actualizată în concordanță cu noile preparate. DADA s-a gândit la bucuria de fiecare zi a celor mici dar și a celor mari, vara, astfel încât anul acesta a introdus în meniu un gelato artizanal autentic, de foarte bună calitate. Diverse arome de gelato și sorbet, de la clasicul fistic, la apreciatul caramel sărat și surprinzătorul grapefruit, furnizate de un artizan pasionat și cunoscut, pot fi savurate, alături de cei dragi, în grădina DADA.
Prin preparatele propuse clienților săi în această vară, DADA confirmă preocuparea de a le oferi un meniu echilibrat și adaptat fiecarui sezon în parte, răspunzând în același timp și cerințelor specifice ale acestora. În sezonul cald preparatele marine sunt foarte solicitate – de la hamsii, la pește spadă și ton – lucru care explică existența varietății acestora. De asemenea, restaurantul rămâne fidel preparatelor românești, solicitate regulat, și de aceea bucătăria DADA prepară în permanență produse tradiționale în interpretare proprie, precum icrele de casă sau saramura de crap.
Vestea foarte bună este că bunătățile DADA pot fi comandate și pentru acasă sau birou, cu ridicare de la restaurant. Acestea urmează să fie disponibile și prin câteva platforme de livrare. În plus, sunt disponibile, la cerere, variante de catering de eveniment.
Această vară le aduce clienților DADA atmosfera deja consacrată, oferită de muzica live: serile de marți sunt dedicate pianului, iar cele de joi sunt pentru saxofon, chitară sau cover-uri. Când vremea permite, acordurile live răsună discret pe terasă. Locația dispune de 80 de locuri la interior și 40 în grădina verde, intimă și chic.
Mai multe detalii despre Restaurant DADA puteți afla la http://dadarestaurant.ro/ și https://www.facebook.com/RestaurantDADA/.
Referinte
DaDa - Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai BravuDaDa e un restaurant destul de cunoscut al Bucurestiului, pentru designul si amenajarea lui, fara indoiala. E departe de centru, pe ...
DaDa – Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu
DaDa e un restaurant destul de cunoscut al Bucurestiului, pentru designul si amenajarea lui, fara indoiala. E departe de centru, pe Matei Voievod, aproape de Mihai Bravu, la parterul unei cladiri noi, si ea cu o arhitectura care iese in evidenta, mai ales in cartierul acela cu case vechi si cu blocuri comuniste imense – in contrast puternic si cu unele, si cu celelalte, adica.
DaDa ocupa tot parterul, un spatiu deschis, destul de larg. E foarte frumos amenajat, cu exceptia tavanului. Un tavan destul de jos, pe care un arhitect pe care eu nu l-as angaja nici macar sa-mi proiecteze o cusca pentru Oskar l-a complicat copilareste de inutil si de nepotrivit cu restul, ca sa nu mai spun ca proasta lui inspiratie a agaudat o mica avere la nota de plata totala pentru constructie. Noroc ca toate celelalte elemente de decor iti atrag suficient de mult atentia la DaDa incat sa nu te mai uiti si in sus…
Am fost la DaDa si in urma cu cativa ani, atunci am stat pe terasa, o fasie de teren ingusta in jurul cladirii, insa foarte inspirat si bine amenajata si aceea, e chiar o mica atractie a restaurantului si a cartierului. Poazele din interior si cele din care se vede cam cum arata aceasta terasa sunt destul de explicite, se vad bine conceptul modern, ludic, optimist. Mesele sunt foarte mici, incomode, dar ne-a placut ca aveau fete de masa albe, impecabile. Muzica agresiva, deranjanta.
Tin minte ca la inceput, cand au deschis, DaDa a fost un magazin de haine (femeiesti, parca), in care aveau si cateva mese pentru un suc si o gustare. In timp, magazinul s-a retras, pana a disparut cu totul, acum DaDa fiind un restaurant in toata regula.
Multi considera DaDa un local boem, insa nu mi-am dat seama de ce, inca. Doar un decor care sa te duca cu gandul la boema si la boemi nu e de ajuns, in cele mai multe cazuri. Nu stiu, poate ca se intampla lucruri interesante la DaDa seara, sau in alte zile, insa cand am fost noi nu se intamplau, si nici noi nu eram boemi, ca sa fi contribuit cu ceva la o astfel de clasificare, ba chiar dimpotriva…
DaDa are un meniu international, insa preponderent oriental, asiatic, extrem-oriental, mai precis spus. Am luat o supa orientala cu lapte de cocos, destul de buna, o alta supa, thailandeza, ceva mai putin buna, o salata cu carne caramelizata de curcan, asa si asa, si niste paste de orez cu legume si cu vita, destul de comune. Cafeaua surprinzator de buna.
Serviciul a fost bun la DaDa, cu un chelner rabdator si deschis. Preturile destul de mari pentru o mancare mai degraba mediocra, insa poti considera ca platesti mai mult ambianta, ceea ce e oarecum corect, la urma urmei.
DaDa e, asadar, un restaurant frumos intr-o zona a Bucurestiului in care se intalnesc farmecul orasului vechi cu uratenia altor vrenuri si a altor capete. Sunt putine restaurante bune acolo, din cate stiu eu, asa ca multi bucuresteni care locuiesc sau lucreaza inspre Mihai Bravu au de ce sa puna DaDa in fruntea listei cu restaurante, atunci cand nu vor sa ia masina sau metroul catre alte colturi ale marelui oras. (GB – februarie 2018)