La inceput au deschis Limo Cuisine, un restaurant mare si frumos in parcul Herastrau, dar cu mancarea nu pe masura locului si a investitiei. Nu m-am mirat foarte tare, asadar, cand am auzit ca il inchid, si am asteptat sa vad ce vor pune in locul lui.
Sunt aceiasi proprietari. Au facut o schimbare radicala: amenajare noua, bucatar nou, au schimbat si numele, acum se cheama It Cucina.
Au reinvestit iarasi multi bani in amenajare, care e acum remarcabila. It Cucina e unul dintre cele mai frumoase restaurante din parcul Herastrau si din Bucuresti. Pozele arata in parte ce e acolo. In realitate e mai frumos. Cu plante scumpe, mobilier de cea mai buna calitate, pereti de sticla, desigur, catre lac si catre marea terasa cu piscina. Doar presuletele de plastic de pe mese sunt din alt film.
M-am gandit ca va fi tot un restaurant cu bucatarie italiana clasica atunci cand i-am vazut numele, It Cucina. Si, mai ales, cand am vazut si cuptorul de pizza la intrare. Da, meniul e surprinzator de conservator, de traditional, cuminte, felurile obisnuite din marea bucatarie italiana, sau foarte apropiate de ele, oricum.
Pe site-ul lor scrie mare, chiar pe prima pagina: It Cucina – The fine taste of Italy. Foodies from Italy, prepared with so much love by Salvatore la Ragione, our Michelin star chef. Frumos spus! Insa eu am ezitat daca sa pun It Cucina in lista restaurantelor cu bucatarii fine. I-am pus pana la urma, cu inima indoita, si doar pentru ca si multi altii sunt acolo, cu doar cateva feluri de mancare fina din toate cate au in meniu. Noi am luat o supa de peste si fructe de mare, destul de buna, muschiul de vita si piureul de trufe bune si ele, dar cu sosul destul de banal. Risotto cu creveti destul de apos si fara gust, a ramas in farfurie. Desertul destul de bun, insa nu ceva pe care sa-l ceri si a doua oara, cafeaua buna.
Multi chelneri la It Cucina, si destul de diferiti intre ei, ca profil. Al nostru a fost amabil si se vedea ca se straduie mult sa isi faca bine treaba. Insa nu avea deloc simtul detaliului, absolut obligatoriu intr-un restaurant elegant si scump: ne-a asezat la o masa pe care erau firimiturile de la clientii precedenti si cu presuletele de plastic (singura disonanta la It Cucina) necuratate, nu s-a prins ca trebuie sa ne aduca tacamuri de impartit mancarea nici cand i-am spus-o eu explicit, si altele cateva.
Erau cativa clienti, dar presupun ca lumea vine la It Cucina mai mult seara. Preturile mari, desigur, insa nicio surpriza pe pareta aceasta.
It Cucina e, asadar, unul dintre cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, la care mergi pentru ca e pe lac, e elegant si iti intareste sentimentul de bunastare, daca are ce intari, sau iti creeaza o iluzie destul de credibila de dolce vita pentru doua ceasuri cat stai acolo, daca esti sarac. Si mai mergi la It Cucina cand nu vrei cu orice pret mancare fina, sofisticata.
Ca si-au permis sa aduca un “Michelin star chef” se prea poate, pentru ca se vad munti de bani acolo. Dar cred ca l-au rugat sa faca mancare de trattoria la It Cucina. Or avea si patronii italieni nostalgii, sau cine stie ce alte motive… (GB – martie 2019)