Miercuri, 16 mai 2018, de la ora 18.00, a avut loc deschiderea terasei Roberto’s On La Strada a restaurantului Roberto’s din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton din Bucuresti.
Gazda evenimentului a fost Rainer Gieringer, noul Director General al hotelului, cel care a si prezentat planuri sale de viitor alaturi de echipa condusa de Chef Franz Conde si de noul manager F&B al hotelului, Antonio Micali.
Intr-o atmosfera destinsa, invitatii s-au putut bucura de o degustare a meniului pe care il va avea terasa pe toata perioada sezonului cald. Franz Conde, Executive Cheful hotelului, impreuna cu Alex Chioaru, Head Cheful restaurantului Roberto’s, si cu ceilalti bucatari s-au asigurat ca cei prezenti vor avea parte de experienta culinara deosebita, pregatind o gama larga de preparate, inclusiv o sesiune de live cooking.
Printre cei care au participat la acest eveniment s-au numarat: oameni de afaceri, celebritati, jurnalisti, bloggeri, dar si clienti fideli ai Athenee Palace Hilton Bucuresti. (Daniel Catoi – mai 2018)
Athénée Palace Hilton București redeschide terasa Roberto’s On La Strada pentru noul sezon de vară
București – (17 mai 2018) – Hotelul Athénée Palace Hilton București anunță deschiderea oficială a terasei de vară, Roberto’s On La Strada, locul perfect de relaxare după o zi de lucru, de socializare și revigorare într-o zi însorită de week-end.
„Vara aceasta atenția noastră se îndreaptă în egală măsură asupra bucureștenilor cât și asupra oaspeților din hotel, de aceea în acest sezon am împrospătat conceptul terasei cu uniforme în trend, cu un meniu simplu, dar plin de savoare, cu variante de băuturi de vară și vinuri românești; practic oferim un loc foarte plăcut din centrul Bucureștiului unde te poți bucura de o masa bună, într-o ambianță răcoroasă de vară”, a declarat Antonio Micali, Food & Beverage Manager Athénée Palace Hilton.
Situată chiar în inima orașului, pe Calea Victoriei, terasa Roberto’s on La Strada de la Athénée Palace Hilton este prilejul zilnic de a scăpa din agitația orașului. Terasa oferă farmecul unei oaze de liniște și verdeață în timpul zilei și atracția unui local în aer liber în serile plăcute de vară. Întreaga ambianță a terasei, de la pergola amenajată cu perne confortabile și până la umbrelele de soare sau la florile violet care dau culoare peisajului, îndeamnă la relaxare.
Un nou meniu de vară
În noul sezon, terasa atrage cu un meniu construit în jurul grătarului, Green Egg BBQ, un instrument ideal de gătit, fiind o variantă între un grill și un cuptor cu lemne. Punctul de atracție a noului meniu este friptura Tomahawk de 1.2 kg din carne de vită irlandeză. Pentru cei care nu pot face față acestei „provocări”, bucătarii vor mai găti Lomo argentinian (steak file), o friptură de cocoș pitic marinată cu ierburi italiene și, bineînțeles, una dintre specialitățile casei, burgerul de vită Roberto’s On La Strada. Iubitorii de pește vor fi încântați de friptura de pește spadă la grătar sau de creveții jumbo pe grill.
„Acest Green Egg BBQ este excelent pentru gătit, mai ales pentru că a determinat întreaga echipă de bucătari să se întoarcă la simplitatea elementelor de bază și să se concentreze îndeosebi asupra ingredientelor gătite atât de ușor pe grătar. De asemenea, am conceput un sos BBQ aromat, perfect pentru grătar, care creează dependență!”, a declarat Franz Conde, Executive Chef Athénée Palace Hilton.
Noul meniu include o varietate de aperitive cu influență internațională și locală, cum ar fi carpaccio italienesc sau caracatița gătită în stil grecesc, platoul românesc cu brânzeturi și mezeluri sau fructele de mare.
Preparatele clasice Roberto’s On La Strada, precum pizza, salata Caesar și Club sandwitch-ul, sunt de asemenea prezente în meniu alături de deserturi și înghețată italiană. Pentru a se răcori în timpul unei zile calde de vară, oaspeții pot alege o limonadă proaspătă sau o bere rece, iar seara se pot relaxa cu un pahar de prosecco, cu un cocktail sau un gin tonic, sau pot alege un vin românesc sau moldovenesc din lista de băuturi. (Comunicat de presa – mai 2018)
Referinte
Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016, unde incanta oaspetii cu servicii de inalta clasa si cea mai rafinata calitate in selectiile gastronomice ale hotelului, ale res...
Chef Franz Conde, Executive Chef Athénée Palace Hilton BucurestiDin vara anului 2016, Chef Franz Conde imbie oaspetii hotelului Athénée Palace Hilton cu cele mai rafinate selectii gastrono...
Robertoʼs & La Strada - Exista viata si mancare si dupa MikiM-am intors sa vad daca Robertoʼs a mai ramas deschis dupa ce le-a plecat fermecatoarea chelnerita despre care am scris data trecu...
La Strada, terasa de vara a restaurantului Roberto's de la hotelul Athenee Palace Hilton din Bucuresti[embed]https://www.youtube.com/watch?v=78Ph7Xnr47s[/embed]
Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016, unde incanta oaspetii cu servicii de inalta clasa si cea mai rafinata calitate in selectiile gastronomice ale hotelului, ale restaurantelor Roberto’s, Cafe Athenee si English Bar, in ofertele de banqueing si de catering.
Nascut in 1968 in Caracas, Chef Conde si-a inceput cariera in gastronomie in Venezuela, urmand cursurile celei mai prestigioase academii in domeniul culinar, CEGA – Centro de Estudios Gastronomicos. Imediat dupa terminarea scolii si-a urmat pasiunea pentru gatit in Italia, unde a facut ucenicie in restaurante precum Nadia (2* Michelin), Antica Osteria del Ponte (3* Michelin), Enoteca Pinchiorri (2* Michelin) si San Domenico (2* Michelin). Ulterior a ajuns in sudul Angliei unde a condus si gatit la restaurantul Aragua, apoi s-a mutat la Londra, unde a ocupat functia de Group Executive Chef pentru Gaucho. In industria hoteliera a inceput sa lucreze in 2005, cand a debutat colaborarea sa cu hotelul Ciragan Palace Kempinski din Istanbul.
Povestea lui Chef Conde cu Hilton Hotels & Resorts a inceput in 2007 cand s-a alaturat echipei hotelului Hilton din Amsterdam, unde a petrecut noua ani in calitate de bucatar sef al hotelului. In timpul acestei experiente s-a ocupat de relansarea restaurantului Roberto’s, inclusiv realizarea unui nou concept, crearea standardelor de meniu si functionare, a scris retetele si a conceput design-ul pentru cartea de bucate a restaurantului – „Pura Cucina Italiana”.
Chef Conde detine numeroase premii care demonstreaza talentul si pasiunea sa pentru gatit. In 2011 a castigat concursul „Chef of Champions” si a primit titulatura de cel mai bun bucatar-sef din hotelurile Hilton din Europa, iar in 2012, sub conducerea sa, restaurantul Roberto’s a fost desemnat de revista Italie Magazine „Restaurantul Italian al Anului”. In 2015 a castigat locul al treilea la Hilton F&B Master Competition dintr-un numar de 255 hoteluri Hilton participante din Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Multiplele distinctii sunt dovezi ale dedicarii si maiestriei sale in arta culinara.
Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit?
Chef Franz Conde: Ii consider pe Aimo Moroni si Armando Scannone cei mai importanti tutori pe care i-am avut. Cel dintai este bucatarul restaurantului cu doua stele Michelin, Il Luogo di Aimo e Nadia din Milano, cel care m-a luat sub indrumarea sa cand aveam 20 de ani. Acesta m-a ghidat nu doar in invatarea si executarea tehnicilor perfecte, dar si in ceea ce priveste importanta ingredientelor si a rolului naturii, care trebuie lasata sa vorbeasca de la sine in bucatarie. Cel de-al doilea este cel mai important gastronom din Venezuela cu care am invatat sa degust, sa identific si sa reproduc elegantele arome din bucataria de inalta clasa – haute cuisine. De asemenea, scriitorul si gastronomul Ben Ami Fihman este unul dintre cei care m-au ajutat, iar in prezent continua sa ma invite sa luam masa impreuna in Paris la cele mai bune restaurante din lume, in timp ce degustam vinuri vechi la care au acces foarte putine persoane.
Restocracy: In cat timp credeti ca poate ajunge cineva un mare bucatar?
Chef Franz Conde: Cred ca Aristotel avea drepate cand spunea ca dureaza zece mii de ore ca sa devii bun la ceva. Zece mii de ore este echivalentul a 10 ani dedicati muncii in bucatarie. Dupa parerea mea, aceasta perioada nu implica doar invatarea tehnicilor de gatit, ci si intelegerea completa a celor mai bune metode de a extrage tot ce e mai bun din ingrediente.
Restocracy: Cu ce feluri de carne va place cel mai mult sa gatiti?
Chef Franz Conde: Imi place cel mai mult sa gatesc vita la gratar. Am invatat de la un argentinian „parrillero” si cred ca ma descurc foarte bine cu orice bucata de carne.
Restocracy: Cu ce feluri de peste va place cel mai mult sa gatiti?
Chef Franz Conde: Imi place pestele Red Snapper (Lutjanus campechanus) din Marea Caraibelor. Este aroma copilariei mele. Imi place sa il gatesc intreg, cu unt (nu ulei de masline) si cu multe alte ingrediente.
Restocracy: Cu ce feluri de legume va place cel mai mult sa gatiti?
Chef Franz Conde: Cu toate! In orice caz, prefer dovleacul prajit si ador sa gatesc legume verzi precum loboda, stevie, varza neagra, varza furajera etc.
Restocracy: Cu ce feluri de condimente si mirodenii va place cel mai mult sa gatiti?
Chef Franz Conde: Cu curry indian pregatit in casa si cu Garam Masala. De asemenea imi plac foarte mult condimentele mexicane uscate (ancho, poblano, chipotle, morita, guajillo etc – diverse specialitati de chilli si ardei iuti) deoarece exprima o complexitate divina a aromelor.
Restocracy: Ce sosuri va plac cel mai mult si pe care le folositi cel mai mult in bucatarie, la mancarurile pe care le pregatiti?
Chef Franz Conde: Maioneza facuta in casa. A fost primul sos pe care am invatat sa il prepar si este inca preferatul meu pentru o masa rece. In ceea ce priveste sosurile calde imi place sosul bearnaise cu steak si sosul mole mexican, unul dintre lucrurile mele favorite!
Restocracy: Pregatiti si deserturi? Daca da, care va plac cel mai mult?
Chef Franz Conde: Da, prepar si deserturi. Tarte tatin este regina deserturilor si personal imi place sa o prepar cu mango! Imi place de asemnea sa prepar ananas caramelizat servit cu inghetata de cocos, reteta invatata de la Marco Pierre White.
Restocracy: Ce gatiti acasa in zilele obisnuite? Dar cand aveti musafiri importanti?
Chef Franz Conde: In aceasta perioada tot ce mananc este mancare romaneasca. Gatesc vinete, mamaliga, ciorba de fasole. Pentru invitati importanti gatesc exact la fel! Si adaug branza de Horezu, o bucata buna de telemea de oaie si carnati de Plescoi.
Restocracy: Ce va place cel mai mult sa gatiti cand aveti mese speciale si importante la restaurant sau la resedinta?
Chef Franz Conde: Invitatii romani de la hotel par sa prefere mancarea internationala in detrimentul cele romanesti; oricum, recent am gazduit un eveniment in Cafe Athenee pentru Sarbatoarea Gastronomiei Franceze unde am gatit retelele lui Paul Bocuse cu ingrediente romanesti… A fost extraordinar de gustos!
Restocracy: Mai gateste cineva la dumneavoastra in familie?
Chef Franz Conde: Mama mea se pricepe extraordinar la gatit. De asemenea sora si fost mea sotie sunt niste bucatarese foarte bune. Bunica mea era experta in prepararea celei mai gustoase maioneze folosind doar o furculita.
Restocracy: Care dintre bucatariile lumii vi se par cele mai bune?
Chef Franz Conde: O intrebare foarte dificila. Am incercat lucruri extraordinare in fiecare loc in care am fost. Sunt, bineinteles, partinitor cu bucataria italiana. Am mancat ca un sultan cand am locuit in Turcia si in calatoriile mele prin Europa sau Mexic. Cu toate acestea, in ciuda celor spuse despre Ferran Adria, Blumenthal, Redzepi etc, inca mai cred ca este greu de depasit suprematia bucatariei franceze, in special in Paris.
Restocracy: Ce mancaruri va plac cel mai mult, ce mancati cand mergeti la restaurant intr-un oras sau o tara straina?
Chef Franz Conde: Intodeauna incerc mancarea de la magazinele de strada. Ofera o imagine patrunzatoare asupra maturitatii culinare a locului. Apoi, as merge intr-un loc specific recomandat sau cu reputatie. Imi place sa mananc mancare doar din astfel de locuri. Daca cineva ma invita la un restaurant italian in Germania, ezit. Acest lucru se intampla in cazul in care calatoresc ca turist, deoarece in acest moment locuiesc in Bucuresti si ma bucur de toate tipurile de restaurante, desi prefer sa mananc romaneste.
Restocracy: Care credeti ca sunt cei mai buni furnizori sau cele mai bune locuri de cumparat produsele curente pentru bucatarie (carne, legume, peste etc.)?
Chef Franz Conde: Piata Bucur Obor. Fara indoiala!
Restocracy: Cat de mult va foloseste internetul in meseria pe care o aveti?
Chef Franz Conde: Foarte mult, desi in zilele noastre Instagram este in mare masura sursa de informatii pentru bucatari si gastronomi.
Restocracy: Cum vedeti dumneavoastra responsabilitatea pe care marii bucatari o au in promovarea si implementarea unui stil de viata sanatos? Ca faceti dumneavoastra in acest sens?
Chef Franz Conde: Este o responsabilitate foarte mare. Bucatarii, mai ales cei renumiti, pot avea o mare influenta asupra modului in care oamenii mananca. Consider ca marii bucatarii au reusit cu brio sa aduca mancarea sanatoasa si bine facuta mai aproape de oameni. Uitati-va doar la nivelul calitatii Festivalului Street Food din Bucuresti.
Personal incerc sa dau un aer sanatos meniurilor, de fapt, toate evenimentele sub conceptul Hilton Meetings sunt orientate catre mancatul sanatosTotusi, nu putem merge mai departe de asteptarile culturale ale clientilor. In Romania exista inca o cultura a abundentei si luxului care nu se poate schimba peste noapte. Abundenta, bogatia si luxul sunt puse in evidenta foarte mult, ceea ce nu este valabil si in alte locuri unde maximul de lux poate fi chiar si o simpla salata de fructe.
Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari profestionale pe care cineva le are dupa ce a devenit un mare bucatar?
Chef Franz Conde: Cea mai mare provocare este educarea tinerilor ori a celor care lucreaza in bucatarie fara cunostinte sau disciplina. Gatitul este precum artele martiale, in sensul ca experienta se construieste cu pasi mici, disciplina si rigoare. Vad mult prea multi bucatari dezorganizati, indisciplinati, care gatesc nu tocmai in curatenie, care nu stiu tehnici de baza. A-i invata si influenta reprezinta cea mai mare provocare profesionala. Din aceasta cauza multi bucatari mari se rezuma la restaurante mici unde pot detine controlul.
Restocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti pentru a-i dezvolta pe cei care lucreaza cu dumneavoastra? V-ati dori sa va implicati si in alte proiecte cu acelasi scop? Daca da, care ar fi acestea? Ce ati mai face suplimentar?
Chef Franz Conde: Tot ce fac pe parcursul intregii zile este sa incerc sa contribui cu experienta, cunostintele sau diferitele mele perspective la dezvoltarea celor din jurul meu. In acelasi timp simt ca nu este vorba doar despre cunstinte specifice ce tin de gatit, ci si de disciplina, organizare, cunostinte generale sau temperament. Stagiarii sunt interesati in special sa asculte pe cineva cu un background non-romanesc, astfel incat sapoata dobandi cunostinte universale.
Cu cat cineva inainteaza in varsta, devine cu atat mai interesat sa impartaseasca din experienta fara secrete. Cunoasterea ar trebui sa fie o resursa gratuita si universala!
Save
Save
Robertoʼs & La Strada – Exista viata si mancare si dupa Miki
M-am intors sa vad daca Robertoʼs a mai ramas deschis dupa ce le-a plecat fermecatoarea chelnerita despre care am scris data trecuta, fiindca am gasit-o la alt restaurant al unui hotel Hilton din Bucuresti, cel din Centrul Vechi, de data aceasta. Am gasit inca deschis Roberto’s, si La Strada, terasa lui de vara la fel, insa parca lipsea ceva de acolo, nu mai era aceeasi atmosfera… 🙁
Dar m-am consolat cu mancarea pregatita de Alex Chioaru, talentatul chef de la Robertoʼs si La Strada, cel care a pregatit pastele si risotto cu care au si castigat ediatia de anul acesta a Topului Mancarurilor din Bucuresti, la ambele subcategorii, si paste, si risotto. Si am luat chiar pastele cu vita cu care au castigat, si risotto-ul cu capsuni, de asemenea. Si ne-a mai dat Alex Chioaru si o burrata foarte buna.
Da, exista viata la Roberto’s si La Strada si dupa Miki, si mancare inca si mai buna, dar parca nu mai e la fel acolo… (GB – septembrie 2018)
Restaurantul cu cea mai adorabila chelnerita din oras.
Rareori ajung sa scriu ceva semnificativ despre restaurantele din hotelurile de lux, aproape intotdeauna sunt exact asa cum ti le imaginezi cand te uiti pe meniu, inainte sa ajungi acolo. Asa si cu Roberto’s, singurul restaurant al hotelului Athenee Palace Hilton din Bucuresti, daca nu punem la socoteala si Athenee Cafe, care e mai mult o braserie decat o cafenea, in sensul frantuzesc al termenilor.
Robertoʼs e un restaurant cu specific italian, dupa cum ii sugereaza si numele, iar La Strada e terasa lui, cand incepe sezonul statului afara. E frumos amenajat, cum sunt toate intr-un hotel de cinci stele, dar nu are ferestre. Are un singur salon, de marime medie.
Meniul de la Robertoʼs e mai degraba din bucataria italiana clasica, traditionala, cu ceva insertii de bucatarie fina. Mancarea e buna, atent facuta, cu produse de calitate, frumos prezentata. Preturile sunt cele asteptate, adica o masa in doi, cu o sticla de vin bun, iti trece repede 4-500 de lei de pe card in contul domnului Copos.
Serviciul a fost memorabil la Robertoʼs. Presupun ca nu toti chelnerii sunt ca domnisoara Miki, pe care am si pus-o in sectiunea cu „cei mai buni chelneri„. E greu sa o egaleze cineva in tot orasul, de fapt…
Nu sunt multi clienti la Robertoʼs, de fiecare data cand am trecut prin fata si am aruncat un ochi inauntru l-am vazut mai mult gol. Intr-adevar, in afara de mancarea italieneasca buna, nu e mare lucru de facut acolo, nici distractie, nici cine stie ce atmosfera.
Robertoʼs e unul din restaurantele cu bucatarie clasica italiana de referinta din Bucuresti, cu mancare buna si de calitate constanta. De dus acolo cand vreti sa mergeti la sigur cu mancarea italieneasca, fara surprize si in liniste. (GB – martie 2017)
La Strada, terasa de vara a restaurantului Roberto’s de la hotelul Athenee Palace Hilton din Bucuresti