S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării din București – Le Chat Gourmand, o cofetărie franțuzească fină. Sunt chiar la intrarea în Parcul Herăstrău de pe Ficusului, într-un mini-centru comercial nou-nouț, care mai are o cafenea-bistrou, deschisă tot săptămâna aceasta, și vreo două centre de servicii – nu mai țin minte acum cu ce. Și ambianța tot pariziană este la Le Chat Gourmand, cu mobilier clasic adus din Franța.
Să vedem dacă vor reuși să țină prețurile sub control, fiindcă știu că aduc cam totul din Franța, numai produse cu origine controlată, și fac totul de la zero, de la cap la coadă, în propriul laborator. Și patiseria, mai puțin pâinea artizanală, pe care o iau de la o brutărie specializată în pâine cu maia. Au spus că vor pune o cameră video în laborator, care să transmită live, în timp real, ce se pregătește acolo.
Și e foarte interesantă și povestea celei care a deschis această cofetărie – o fată care după ce a terminat Universitatea din București a plecat în străinătate unde a studiat mulți ani facerea prăjiturilor fine și a dulciurilor, în general, cu gândul să se întoarcă într-o zi înapoi în țară și să facă o astfel de cofetărie. Noroc cu tatăl ei, un antreprenor de succes în construcții, care i-a dat sutele de mii de Euro cu care să-și facă laboratoarele și cofetăria.
Cei care o cunosc au așteptat mai bine de un an deschiderea aceasta, fiindcă amenajările au durat mult, autorizațiile și toate avizele, fluxurile furnizorilor, mobilierul și echipamentele din Franța. Cred că le va merge foarte bine cu acest Le Chat Gourmand, deja aveau mulți clienți chiar în prima zi de deschidere. Și mulți bucureșteni din zonă se opreau adesea și puneau întrebări, pe măsură ce vedeau că amenajările avansează… (George Butunoiu – octombrie 2023)