Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, restaurant cu bucatarie ungureasca reinterpretata, situat in ansamblul Aviatorilor 8 de la Piata Victoriei. GastroLab este cel de-al doilea restaurant cu acest nume, dupa cel situat in cadrul complexului Grand Hotel Balvanyos din judetul Covasna.
Restaurantul GastroLab din Bucuresti ofera un tip de bucatarie ungureasca moderna cu preparate precum: creier de porc in seminte afumate, limba de vita, platou secuiesc, Paprikas de pui, steak de cerb sau galusca Somloi. Pe langa bucataria ungureasca reinterpretata, GastroLab ofera si o selectie impresionanta de vinuri, cu peste 500 de sortimente de vinuri, din 12 tari, de pe 3 continente.
La deschiderea oficiala au participat persoane implicate in domeniul gastronomic, oameni de afaceri, jurnalisti, sportivi, dar si invitati din partea gazdelor. (Daniel Catoi – noiembrie 2018)
Acum @ deschiderea GastroLab Piata Victoriei#Restocracy #GastroLab #Bucharest #Opening #wine #food #experience #launch #city #dinning #new #local #Romania #high #style #event #best #cuisine #chef #cheflife #gastronomy #restaurant #gourmet #horeca #instagood #instastory #instagram #insta
Publicată de Restocracy pe Joi, 8 Noiembrie 2018
Referinte
Ca in marile metropole bogateAviatorilor 8 e cladirea de birouri facuta de catre cei de la NEPI langa Guvern, intre intrarea de la metrou de pe Bulevardul Aviatorilor si parcarea celor din Guver...
GastroLab vine cu o contributie originala la constructia Noii Bucatarii Fine Romanesti
GastroLab e un restaurant mare si foarte frumos, deschis in ultimele saptamani ale lui 2018 in Piata Victoriei, in elegantul complex Aviatorilor 8, in locul lui AV8.
Configuratia e cea de la AV8, cu un mare bar in partea din fata si cu bucataria deschisa in spate. Au schimbat o parte din mobilier, au pus mult lemn, ceea ce face locul mai cald si mai primitor.
GastroLab e si un winebar si magazin de vinuri, asa ca peretii au rafturi cu sticle pana sus, in tavan, si asta da foarte bine si la decor si ambianta generala, desigur. Proprietarii sunt ardeleni, au celebrul complex hotelier de la Balvanyos, din varful muntelui, cu restaurantul cu acelasi nume. Nu e de mirare, deci, ca meniul are o baza ardeleneasca si ungureasca, reimaginata si reinterpretata de o tanara si foarte talentata bucatareasa sefa.
Am mancat de cateva ori la GastroLab pana acum, si toate au fost bune, de fiecare data. Unele mancaruri sunt cunoscute, cu cateva interventii in retete si in prezentare, altele au combinatii de produse si ingrediente noi, pe care nu le-am mai intalnit. Am notat ca supa de rata a fost buna, obrajorii de vita, limba de vita cu sos de hrean, pasta de jumari, porcul de Mangalita, coltunasii cu ciuperci, painea si cafeaua, de asemenea, excelente fiind crema de pastrav afumat si un fel de tarta de mamaliga cu branza, din ce imi aduc aminte si acum, dupa multe zile.
GastroLab se alatura, astfel, celor foarte putine restaurante, deocamdata, care au creat si care promoveaza Noua Bucatarie Romaneasca creativa, cu aspiratii catre cea Fina, dintr-o directie si cu un specific diferit fata de cele din Bucuresti. Preturile sunt normale, mai ales ca vinurile te costa mai putin decat in alte parti. Daca iti comanzi sticla direct de pe rafturile “shopului”, la nota ti se adauga un procentaj care este doar o mica parte din imensul “adaos” pe care il pun restaurantele la bauturi, de regula. Servicul a fost bun, atent si personal, fara gesturi inutile, se vede ca au avut in minte un anumit profil, nu i-au ales la intamplare. Clienti au venit chiar din primele zile de la deschidere, si seara am vazut si mai multi.
GastroLab e un restaurant cu winebar foarte bine facut, serios, cu toate la vedere – inclusiv vinurile, desigur. E frumos, cu servicii bune si cu preturi decente, asa ca are toate sansele sa ajunga repede un restaurant cunoscut si de referinta al zonei, mai ales ca miliardele de corporatisti din Piata Victoriei nu au atatea restaurante cu adevarat bune la indemana, pe cat ar crede multi. (GB – decembrie 2018)
Bucataria creativa GastroLab
Salonul GastroLab
Ca in marile metropole bogate
Aviatorilor 8 e cladirea de birouri facuta de catre cei de la NEPI langa Guvern, intre intrarea de la metrou de pe Bulevardul Aviatorilor si parcarea celor din Guvern – o constructie indelung asteptata, dupa ce aproape 25 de ani au fost un teren viran acolo si o casa parasita. Ansamblul este spectaculos, ca arhitectura, ca realizare tehnica. In acest moment birourile abia incep sa se ocupe, insa au deschis restaurantele si cafenelele de la parterul cladirii.
Cei de la DonCafe au deschis un restaurant cu numele 5ENSI, excelent amenajat si cu mancare asemanatoare celei de la DonCafe, adica buna. Cei care au restaurantul Kanpai Bistro din Floreasca au deschis un sushi bar, botezat Japanos, in care poti manca asezat la masa, insa poti lua si pentru acasa – mancare japoneza buna si la preturi rezonabile. Nu o gatesc acolo, pentru ca nu au bucatarie propriu-zisa, aduc mancarea preambalata de la laboratoarele lor si o monteaza acolo pentru cei care vor sa o manance asezati.
Japanos imparte salonul cu Manufaktura, cei care au niste cafenele similare in Promenada Mall si prin alte malluri. Ei au sandviciuri, salate si dulciuri, fiind o cafenea, prin concept.
Langa ei sunt cei de la French Revolution, cu de-acum cunoscutele lor eclere, au inchiriat un spatiu imens, nu am inteles de ce.
Mai e un local deschis, Eat Society, interesant si acela. Era inchis cand am ajuns noi, dar prin geam am vazut ceva ce parea sa fie un salad bar, sandviciuri, sucuri naturale si alte lucruri mai spre partea sanatoasa a mancatului, cefenea, poate si ceva cofetarie.
Si terasele sunt frumoase, au doua, una spre interiorul ansamblului, unde e statuia, si una pe latura cladirii care da spre Bulevardul Aviatorilor.
Si in noiembrie se va deschide si Osteria Gioia acolo, cred ca intr-un spatiu de la etaj, probabil cu meniul de la Osteria Gioia de pe Ion Mihalache, sau ceva apropiat, oricum.
In acest moment, ansamblul de la Aviatorilor 8 e unul dintre cele mai moderne si mai elegante spatii de cafenele si restaurante din Bucuresti, si sunt toate sansele sa devina una dintre atractiile orasului. (GB – octombrie 2017)