Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

Afiseaza

Chef Florin Andrei Vanau si Ciprian BocioacaChef Florin Andrei Vanau si prietenul sau Ciprian Bocioaca, un charismatic sef de sala pe care multi bucuresteni il stiu de cand i-a servit la cateva mari restaurante, lanseaza Epicurean Enigma, un proiect interesant de „restaurant mobil”, pe care il descriu ei insisi mai jos.

Eu am fost la prima lor experienta, au testat conceptul pe cativa apropiati saptamana trecuta. Ma asteptam sa fie un fel de picnic, sau ceva campenesc, oricum, insa am avut o surpriza de proportii. O parte din meniu, cel putin, a fost aproape de fine dining. Am descris experienta intr-un articol separat, sunt acolo mancarurile, poze din frumoasa gradina in care am mancat, nu mai revin. Eu le doresc succes, chiar mi-a placut de ei, mi-au placut mancarea, casa veche cu iedera in curte si gazdele, un tanar arhitect vesel si plin de viata si femeia lui. (George Butunoiu)

PS: nu stiu daca asta intra in calculele lui Florin si ale lui Ciprian, insa mie mi se pare ca ar putea la fel de bine sa extinda acest concept si la un sistem de „private chef„, adica sa vina cu bucataria lor mobila cu tot si sa gateasca acasa la cineva care vrea sa dea o cina sofisticata prietenilor. Invitati asezati frumos la masa, vreau sa zic, cu vesela de portelan fin si tacamuri de argint, nu alergand bezmetici prin gradina cu un carnat intr-o mana si cu o bere in cealalta…

*

E.E. (Epicurean Enigma) vrem sa fie un restaurant pop-up care se pregateste oficial pentru primele rezervari. Este o cina de sambata si duminica pregatita de catre Chef Florin Andrei Vanau in gradini si curti diferite din Bucuresti – cat vremea ne va lasa sa stam afara. Apoi ne vom muta inauntru. Va fi pregatita pentru minimum 6 si maximum 12 persoane.

Meniurile se vor schimba la fiecare eveniment, in functie de ce ne ofera sezonul; Ca si vinurile, de altfel, pe care ne straduim sa le asociem cum trebuie cu mancarea. Este Noua Bucatarie Romaneasca Creativa, retetele sunt originale sau reinterpretate, produsele si ingredientele sunt, in cea mai mare parte, din gradina lui Florin si de la producatorii pe care el ii cunoaste bine. Tehnicile de gatire sunt fusion si platingul modern.

Bucataria e in jurul unui gratar pe care Florin gateste frigaruile tip yakitori facute in intregime de el. E o plita de soba pentru prajit si incalzit, roca vulcanica pe post de plita si gratar. Totul se gateste la jar ca intr-o bucatarie deschisa in aer liber.

Locul cinei este dezvaluit vineri sau sambata seara, deci cu o zi inainte, iar meniul va fi dezvaluit si explicat direct la masa; la fel si vinurile asociate fiecarui fel.

Incepand cu 19 septembrie, vom face acest pop-up terrace in fiecare weekend. Ne dorim sa fie o adevarata experienta gastronomica, mereu in alta gradina, cu multa poveste si mancare gustoasa care provine din surse cat mai sigure si naturale si cu vinuri de la casele cunoscute.

Pretul este de 100€ de persoana si se achita odata cu rezervarea, in limita locurilor disponibile. Daca ploua sau daca anulam noi, din diverse motive, suma va fi restituita integral. In cazul in care clientii anuleaza, suma va fi restituita integral daca anularea se face cu 4 zile inainte sau cu mai multe, pentru ca noi cumparam produsele si ingredientele marti si miercuri. Pentru anularile facute miercuri si joi, vom retine costul ingredientelor perisabile si vom returna diferenta.

Cina Epicurean Enigma „de test”
Chef Florin Andrei Vanau si echipa lui pregatind cina, Ciprian Bocioaca explicand…
YouTube video
Gazdele Epicurean Enigma si casa lor cu iedera
Dinu-Alexandru (in tenisi) si frumoasa lui femeie

Dinu-Alexandru (in tenisi) si frumoasa lui femeie

Data actualizarii: 09/03/2023

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close