Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia din celebrele restaurante din Bucuresti, Restaurantul Marul de Aur.
Vedete si clienti ce veneau o data la Marul de Aur, presa si artisti de renume, s-au intalnit pentru a celebra redeschiderea unui loc mitic al Bucurestiului.
In casa ce dateaza din anul 1925, la adresa Calea Victoriei nr 163, se redeschide celebrul restaurant, cu un aer interbelic, preparate traditionale si muzica live, cantata de artisti cunoscuti. Astfel se continua traditia acestui loc cu o istorie impresionanta. Cautand informatii , aflam de la istorici cateva lucruri interesante.
Calea Victoriei nr. 163 Restaurantul Marul de Aur – fosta Casa a prinţesei Elisabeta.
„Această casă e mai greu de găsit căci se află ascunsă privirii de masivele blocuri ce preced Piaţa Victoriei. E tot pe partea stângă, la nr. 163, dincolo de intersecţia cu strada Sevastopol. Casa respectivă, recent redevenită restaurantul „Mărul de Aur“, a fost construită de arhitectul George Matei Cantacuzino la 1925 pentru Marie Angèle Massart care a vândut-o în anul 1927 principesei Elisabeta, sora lui Carol al II-lea şi efemeră regină a Greciei. Bijuterie arhitecturala asezata pe Calea Victoriei, in fosta resedinta a principesei Elisabeta, fiica a regelui Ferdinand si a reginei Maria, regina a Greciei. G.M.Cantacuzino, arhitect roman de renume mondial, la acea vreme, a construit acest lacas dupa primul razboi mondial (1925-1928) pentru Marie Angele Mossart.
Marul de aur a gazduit de a lungul timpului: Clubul Marii Industrii, Uniunea ziaristilor, Uniunea Arhitectilor, Clubul milionarilor si restaurantul Marul de Aur. Astazi a ramas gradina si casa din spate. Cladirea care era la strada, cea sub care se patrundea printr-o arcada, intr-o curte interioara aflata in fata restaurantului a fost demolata in urma cutremurului din 1977. Au ramas coloanele de la intrarea principala.”
Cladirea ce gazduieste restaurantul Marul de Aur este deci, un loc incarcat cu multa istorie, o adresa reper a Bucurestiului inca din anii interbelici. In anii 70, 80 restaurantul era locul boemei literar-artistice bucureştene, ori a nostalgicilor anilor intebelici. Readucem la viata acest loc isoric avand un décor complet restaurat, cu obiecte vechi si valoroase, cu o atmosfera calda si primitoare, cu un meniu variat cu preparate traditionale dar si gourmet, si cu muzica live de cea mai buna calitate.
Marul de Aur este parte din Max Grup Company. (Comunicat de presa – Decembrie 2018)
Referinte
Vedete si clienti ce veneau o data la Marul de Aur, presa si artisti de renume, s-au intalnit pentru a celebra redeschiderea unui loc mitic al Bucurestiului.In casa ce dateaza din anul 1925, la ad...
Comentarii (1)
Ma numesc Alexandru Ghetu si am lucrat la marul de aur an anii 80 era ceva de vis.mai este nea Tudor bucatar sef?