Sambata s-a deschis Bistromar, pescaria-bistrou, sau restaurantul pescarie, cum se prezinta ei, in Piata Floreasca, chiar in interiorul pietei.
E o investitie a celor de la Alfredo Seafood, unul dintre cei mai mari, daca nu chiar cel mai mare distribuitor de peste proaspat si congelat din Romania. Chef este Catalin Jernoiu, un mare chef, pe care l-am descris cu aceste cuvinte de cate ori am scris despre el, incepand cu restaurantul Cucina Borghese de pe Calderon, unde l-am intalnit prima data, continuand cu Zahana 33 si cu alte locuri in care am mai dat de el.
Conceptul lui Bistromar este identic cu cel de imens succes al celor de la Raionul de Peste din Piata Dorobantilor, cu peste proaspat direct din galantare si cu toata bucataria la vedere, gatit in fata ta. Au scaune de bar la tejgheaua bucatariei si cateva mese cu canapea in spate.
Mi-au spus ca toti pestii de la Bistromar, sau aproape toti, sunt salbatici, si vor aduce si specii care nu pot fi gasite in alte locuri din Bucuresti. Cea mai mare parte a pestelui si fructelor de mare sunt din Alaska. Si sigur, Bistromar e si pescarie, in primul rand, vanzand pestele direct din galantare.
Catalin Jernoiu mi-a pregatit un somon salbatic de Alaska, cu o culoare si textura pe care nu le-am mai vazut pana acum, apoi un tartar de ton si sushi tempura cu ton salbatic, toate foarte bune.
Preturile sunt normale la Bistromar, cu 100 de lei poti manca bine doua feluri si bea si un pahar de vin de la Sarica Niculitel. Pe un panou scrie ca au si un meniu rapid de pranz, cu pret redus, insa am uitat sa ma interesez si de acela.
Bistromar e un street food de peste augmentat, de interior, cu un concept care inspira incredere, cu totul la vedere, de la produse pana la ultimul ingredient din bucatarie. E incomod de stat pe scaunele acelea inalte, iar la vara va fi si mai si. Insa am vazut ca multora le place asta in mod special, probabil ca-i face sa se simta mai tineri decat sunt. Asa ca presupun ca le va merge bine celor de la Bistromar… (GB – februarie 2018)
In Piata Floreasca…
Calea Floreasca si Piata Floreasca, Putul lui Zamfir si Banu Antonache; multe restaurante: Madame Pogany, Yoshi, Fitto Cafe, EMTE, Pizza Due Amici, Fish House, Tasting Room, Chefs Experience, Chicineta, Cava, Vacamuuu, E3, Trattoria Il Calcio, CAU, Springtime, cafenealele Rendez-Vous si C-O Fi Factory, Bistromar, Bun si tot, Atypic, Le Vivier, Mozzafiato, Pasterra, La Bottega del Tartufo, Grano si multe altele..
Piata Floreasca
Agora Floreasca
In Piata Floreasca…
Comentarii (1)
Acum cateva zile am vizitat restaurantul Dvs. Frumos amenajat de altfel, o investitie decenta intr-o piata care demult nu mai e piata.
Am inceput cu icre de stiuca, dealtfel garantate de chef Jernoiu ca fiind de stiuca.
Pentru a fi convinsi, ne-au fost aratate in conserva din care au iesit si pot afirma cu tarie ca persoana de sex femininin de la taraba vecina vinde acea salata la juma de pret si la o calitate de la care chef
Jernoiu ar putea incepe sa se afle din secretele salatei de icre.
In afara de faptul ca acestea contineau in stare nepreparata: guma de xantan, guma de guar si alti conservanti deliciosi listati pe eticheta borcanului, acestea erau obtinute de la pesti imaturi(vezi populatia de stiuca aflata in declin constant in Romania vremurle noastre) secretul unei salate de icre, pentru un bucatar care nu a absolvit Cordon Bleu, dar care a invatat mestesugul first hand, sta in faptul ca odata obtinuta emulsia salatei, amestecului i se adauga pe langa apa minerala si zemana de lamaie, la sfarsit, o cantitate considerabila de icre nepreparate pentru desavarsirea gustului si a prezentarii, de aceasta data amestecand foarte usor si numai cu mana…
Sa trecem la cod.
Dupa cum stim acest peste traieste in apele reci.
Sa credem oare ca s-a racit intr-atat Mediterana incat a devenit
habitatul natural pentru specia in cauza? După spusele chelnerului. Specie aflata dealtfel si ea pe lista scurta a pestilor protejati, la care sunt impuse restrictii
serioase de pescuit, astfel incat sa ajunga proaspat la BistroMar?!?
Zvarcolirea prin faina a codului in cauza si respectiv impreunarea lui cu un sos de rosii cu nimic speial nu aduc nicidecum un serviciu lui chef Jernoiu.
As aminti ca nici vorba de balena sau de cele 50 de porturi trambitate cu emfaza intr-un interviu care se vroia cinstit…
Cred ca daca pentru razgaiatii de Dorobanti, pentru platitorii de calibru, care confunda o masa buna cu suitul pe portofel, a fi acolo unde ”merge lumea” inseamna a manca bine, atunci BistroMar”it’s a must”.
Pofta buna natiune!