Sara Sarroglia
www.facebook.com/SARARestaurantGourmet
www.instagram.com/restaurant_sara
0726.220.220
Sara Sarroglia e bistroul desprins din Sara din Popa Petre
Sara e un restaurant italienesc cunoscut al Bucureștiului. Deschis în urmă cu mai mulți ani în Popa Petre, cu conceptul de succes pe piața bucureșteană de bistrou cu băcănie, sau mai degrabă invers în cazul lor, de băcănie cu bistrou, fiindcă băcănia pare businessul principal. E o băcănie mare cu produse italienești de calitate, unele chiar foarte bune.
Știu că a fost și Cristi Petcana asociat la Sara, la început, și îmi aduc aminte că chiar el s-a ocupat de deschiderea de la Popa Petre, am fost acolo chiar înainte să-i dea drumul. Apoi au rămas cei doi italieni, ca acum, de curând, să se despartă și aceștia, unul rămânând cu Sara din Popa Petre, celălalt cu Sara Agora Floreasca.
În iulie 2023 italianul din Popa Petre (asociat cu o doamnă româncă, se pare) a închis bistroul, rămânând doar cu băcănia, și a mutat restaurantul pe Maria Rosetti, la parterul hotelului Sarroglia, unde în ultimii 5 ani a fost Zen Sushi.
Sarroglia e un hotel boutique foarte frumos,
într-o zonă cu mult farmec a Bucureștiului vechi, cu niște lucrări de artă pe holuri, destul de interesante. Sara Sarroglia ocupă o bucată de parter și mezaninul, destul de bine amenajate, și cu o terasă mică în curtea din față, spre Maria Rosetti.
Meniul e mult mai lung decât ar fi cazul ca să inspire încredere deplină, însă mâncarea e bună, din ce am nimerit noi. Ei spun că e făcută exclusiv cu produsele din băcănia lor, deci cu o calitate a produselor și ingredientelor mult peste media pe care o găsim la puzderia de restaurante italienești de pe piață. Și nu avem motive să nu-i credem, pentru moment.
Serviciul prost, cu un copil chelner bine intenționat, dar care nu înțelege lucruri elementare despre ce înseamnă a avea grijă de cineva, chiar și când ai tot timpul din lume, în restaurant mai fiind o singură masă ocupată, în afară de a noastră. Patroana (cred că era) a mai salvat din situație, dar și ea căpoasă și agresivă, deși reușea să se stăpânească și să nu ne dea afară.
Prețurile mari la Sara Sarroglia, dar nu cred că e o surpriză, așa sunt și la Sara Agora Floreasca. Clienți încă puțini, dar și asta e de înțeles, pentru că abia au deschis și încă nu știe lumea de ei. Plus că bucureștenii vor vara la terasă – or, acesta nu este punctul forte al lor. Probabil vor avea succes în toamnă și la iarnă, când în salonul din interior va fi chiar o ambianță originală și mai plăcută decât acum, fără aer condiționat, de am crezut că murim acolo. Dar să vedem, o sa mai revenim peste câteva luni… (George Butunoiu – august 2023)
Bucătărie italiană
Saloanele Sara de la Hotel Sarroglia
Comentarii (1)
O locație super drăguță, ne-am simțit foarte bine, mâncarea a fost delicioasă iar servirea din partea lui Cosmin, ne-a făcut să ne simțim ca acasă:)