Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Draft Pub Tankeria Ursus, una dintre marile berării ale Bucureștiulu...

14017 vizite 14 comentarii

Sabatini Pizza & Restaurant se mândresc cu meniul lor kilometric ...

4614 vizite 1 comentarii

High Heels a făcut pasul de la cafenea la bistrou și pizzerieHig...

1772 vizite

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

4590 vizite

Smokăreală cu Generația ZCând am auzit numele pentru prima dat...

1419 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

14438 vizite

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

1233 vizite

Waterloo Taverne, specific belgian doar cu numele din meniu...Cân...

1786 vizite 2 comentarii

Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dinc...

822 vizite

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de cân...

5551 vizite

Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena....

3935 vizite

Ambianță dezgustătoare, îți întorcea stomacul pe dos, toată lum...

9808 vizite

Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să...

1066 vizite 1 comentarii

Clătite fără fițe la Pancakes & moreAm revenit după mai b...

2421 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti...Rocca e un mic restaurant pe ...

2305 vizite 1 comentarii

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

3540 vizite 1 comentarii

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

1061 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

6568 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

3410 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informațiȘtiu că n...

3740 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

1824 vizite 1 comentarii

Stadio Park au ales segmentul popularAu fost mai multe restaurante...

3909 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

2456 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

7608 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferăAm f...

6450 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & BistroAm revenit...

5196 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

2843 vizite 2 comentarii

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

1635 vizite 1 comentarii

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe DaciaAu fo...

2222 vizite 5 comentarii

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul TabereiMi-am propus să ...

2856 vizite 3 comentarii

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

1316 vizite 3 comentarii

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoieGram B...

2699 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

779 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lecturăSantiago Kitchen nu...

2262 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game OnGame On e unul d...

1682 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-VousA f...

7458 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asaAu fost ...

8992 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

5428 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercareNu e usor sa faci un local de succes i...

4331 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

7471 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

5229 vizite 1 comentarii

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasaColonial Lounge e cel...

2535 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita everA...

2298 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariuM-am uitat si pe ...

3465 vizite 3 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

616 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera PlazaIar am mers p...

7009 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastriDe ...

2494 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

901 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante?Passione e un mic rest...

3803 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timpAm ...

2664 vizite 4 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Exista cate un restaurant pentru fiecare in Bucuresti

Shorley vine de la numele patronului, Ion Sorlei, fost locatar al caminelor studentesti din Regie, unde vindea sandviciuri. I se dusese vestea pentru energia sa debordanta, pentru tenacitatea si pentru reflexele sale de client service. Se spune ca daca ii bateai la usa la trei dimineata si ii cereai doua sandviciuri, se scula imediat, ti le facea si ti le intindea cu zambetul pe buze, chiar daca primea doar cativa lei in schimb.

Casoiul acela imens mi se pare o cladire facuta imediat dupa Revolutie, recunosti imediat stilul provincial, insa chelnerii de la Shorley mi-au zis ca e acolo de dinainte de 1989. Poate o fi fost altceva, preluat si reconstruit cu banii din sandviciuri, cine stie…

Sunt vreo patru restaurante mari in Grozavesti, intr-un perimetru restrans, dintre care trei pe aceeasi strada, Economu Cezarescu, celebra „tripleta” YesterdayPui de Urs – Shorley, in aceasta ordine geografica venind dinspre centru. Shorley e chiar langa intrarea in Politehnica, il despart de aceasta un imens bloc nou construit. Potcoava e pe o strada alaturata, pe malul Dambovitei.

Ca toate celelalte, si Shorley a fost construit pentru evenimente mari, nunti si alte asemenea – partea cea mai profitabila a businessului, din care se spune. Daca il masori cu ce se construieste in zilele noastre, Shorley e din alte vremuri, sau din alt oras, unul mic, de provincie. Asa arata luxul pe vremea comunismului, si chiar acum 20 de ani, insa intre timp s-au schimbat toate. Am aruncat un ochi inauntru: holuri tapetate cu gresie cenusiu inchis, lucioasa, saloane in culori inchise, mobilier de pe vremuri. Nu m-au lasat sa fac poze, stiau ei ceva…

Terasa e ceva mai aratoasa, desi cam prafuita si degradata si ea. Nenumaratele ghivece cu muscate o fac mai placuta, Shorley e cunoscut pentru sutele sale de flori, care ii dau un aer mai uman, intr-adevar.

Puteam sa bag mana in orice ca meniul de la Shorley e imens, cu toate mancarurile simple adunate acolo. Au mancare romaneasca, desigur, italiana, desigur, pizza si paste, desigur… Ce am mancat eu nu a fost prea bun: bilute de cascaval ieftin, fasole cu carnati cu un gust mai ciudat, probabil de la vreun condiment; doi mici prosti, de ocolit, acestia daca ajungeti acolo; maruntaiele de porc au fost mai bune, asa am evitat sa plec nemancat de la Shorley.

Preturile  reduse, intr-adevar, am dat mai putin de 80 de lei pe patru feluri de mancare si o salata de varza murata, insa nu as mai manca a doua oara acolo daca nu as fi obligat. Clienti aveau destui, probabil oameni din cartierul lor. Serviciul impersonal, fara chef, doar pentru ca nu se poate fara chelneri intr-un restaurant.

Shorley e un restaurant popular de cartier, a fost tot timpul asa si asa va ramane. E un restaurant de evenimente, in primul rand, in care mancarea e ieftina, insa si fara gust, facuta cu cele mai ieftine ingrediente si produse, de asemenea. Dar Shorley e acolo de zeci de ani, cu clientii lui, si va fi si in continuare, fara indoiala. Exista cate un restaurant pentru fiecare in Bucuresti, dupa cum am spus de atatea ori…

Shorley, restaurant popular in cartierul studentesc Grozavesti

Data actualizarii: 09/09/2018

Shorley  - Str. Economu Cezarescu, nr. 50 (Grozavesti)

  • Alexandru Cristi Adrian :

    Am lucrat acolo prin anii 93-94,mi-a rămas o impresie catastrofala,veneau fel și fel de clienți dubioși, cocalari,bombardieri, suti de buzunare, dealeri!!Patronul Shorley se plimba printre mese aproape toată noaptea, era veșnic sub influența alcoolului, consumator de Metaxa!!!Se purta urat cu personalul, fetele erau permanent jignite!

  • Alina :

    Este bun restaurantul. Amintiri plăcute din studenție. Valdostana numărul 1 la Shorley

  • Anonim :

    Am lucrat si eu acolo,odinioară!

  • talpa :

    lai terminat definitiv. bravo omule chiar ai curaj sa spui lucrurilor pe nume. si poti si adauga ca patronul cazaturii statea cu ochii pe tine si palmuia chelnerii asa ca nu fac treaba. UN LOCAL DE EVITAT pentru ca habar nu ai ce mananci daca prinzi vreun chelner tocmai batut de catre patronul care nici nu ii da banii la timp !

  • Razvan :

    cel mai bun restaurant (de, era singurul :)) din Grozavesti-Regie in studentie…mancai ciorba la 1 dimineata daca vroiai…bun, bun…

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close