Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Raionul Floreasca, restaurantul cu cea mai adorabilă proprietăreasă...

21708 vizite 8 comentarii

Fork Ana Tower, cea mai spectaculoasă deschidere de anul acesta...

11627 vizite 3 comentarii

Reîntoarcerea lui Prime Steaks & SeafoodPrimul Prime (ὠ...

13079 vizite

Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti... ...

22867 vizite 5 comentarii

Din surpriză în surpriză la Tuya bucureșteanăA fost un restau...

9367 vizite

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia KristensenTrec ...

24024 vizite 1 comentarii

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OKAm revenit la Casa d...

29117 vizite 3 comentarii

Aubergine by Ronen Meri din Aviatorilor ne promite sănătatePrimu...

6783 vizite

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

7672 vizite

Caju by Joseph Hadad au ajuns unde le este loculMie mi se pare ca ...

28317 vizite 12 comentarii

La Vitrine, unul dintre putinele restaurante cu adevarat bune din Pipe...

7707 vizite

Cină la Savart cu femei frumoase, care mănâncă și beau mult... ...

10555 vizite 2 comentarii

Godai peste o saptamanaAm revenit la Godai dupa cateva zile, in sp...

7907 vizite 1 comentarii

Atentie la gust! In rest, totul e foarte OK la NOR Sky Casual Restaura...

46351 vizite 4 comentarii

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

19266 vizite 2 comentarii

DonCafe Brasserie au gasit cheia succesuluiEvreii acestia au mai m...

8233 vizite 1 comentarii

La Brasserie, un restaurant conservatorLa Brasserie e neschimbat, ...

14022 vizite 3 comentarii

Am descoperit un nou mare chef tanar in Bucuresti, in intunecimea de l...

9413 vizite

Noile Pine Restaurant & Terrace, La Veranda, și, mai ales Pine Ga...

2434 vizite

Beef Room - Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare...B...

5547 vizite

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

7259 vizite

Buenasado, o steak house la care pastele sunt mai bune decât antricot...

1464 vizite

Sharkia - Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din BucurestiA...

11845 vizite 1 comentarii

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facutAm to...

20460 vizite

Chocolat Dorobanți revine în Beller, de unde a plecatChocola...

2741 vizite 3 comentarii

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

48847 vizite

Pizza Mamizza...Când au deschis prima dată pe strada Tunari, a a...

1512 vizite

Osho - Ce bine ca spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare cl...

13447 vizite 1 comentarii

Draft Pub Tankeria Ursus, una dintre marile berării ale Bucureștiulu...

14716 vizite 14 comentarii

Stejarii Pool Club - Nu de aici vin banii lui Tiriac...Dar nici nu...

7494 vizite 3 comentarii

Totul bine și frumos la Studio 80. Bani destui să ai...Am fost ...

6744 vizite 1 comentarii

Rawdia - Chelnerita de la raw veganPentru prima data de cand s...

4720 vizite 1 comentarii

45 de lei un pahar de vin, pare cam mult pentru un winebar cum e Nido ...

8475 vizite

POT și inovațiile sale... :(Ambianța plăcută, aerisită, foar...

12410 vizite 2 comentarii

Cau, surpriza plăcută a sfârșitului de an în BucureștiEu cre...

9671 vizite

Complex Herastrau, cel mai mare restaurant din Parcul HerastrauCom...

8453 vizite 1 comentarii

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoaseMulti il num...

10020 vizite

Barbizon de la hotelul Pullman, un restaurant fara ambitiiAm reven...

3684 vizite

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

24041 vizite 1 comentarii

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

7195 vizite

Naan Project - Mancare buna si in ProgresuluiIstoria restaurantulu...

6509 vizite

Vacamuuu, cea mai controversata steak-house Vacamuuu e o macelarie cu...

10449 vizite 6 comentarii

Fine Food, bistrou cu băcănie și o mare terasăFine Food gourme...

1166 vizite 1 comentarii

La Samuelle - Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat?...

6716 vizite 1 comentarii

Bone pentru oameni instaritiBone nu inseamna dădace, guvernan...

5195 vizite 1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

33535 vizite 5 comentarii

The Ace - Un concept surprinzator pentru Centrul VechiThe Ace, pe ...

3199 vizite

DaDa - Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai BravuDa...

3654 vizite

Fratellini Bistro, un restaurant retro-conservator, ca și clădirea ...

3344 vizite

De ce găsesc pe Hare tot timpul gol când nu e vară afară, să stea...

16751 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Totul bine și frumos la Studio 80. Bani destui să ai…

Terasa la Padurea BaneasaAm fost în noiembrie la Studio 80, acum trei ani, și nu am văzut grădina aceea imensă din spate, nici nu am știut că o au. Însă, oricum, nu aș fi putut să o văd amenajată așa cum am găsit-o acum, în plin sezon de stat afară, fiindcă atunci tocmai începea iarnă.

Dar ca să încep direct cu concluzia, am găsit un restaurant mai mare decât îl așteptam și îl știam, cu o mâncare ce mi s-a părut ceva mai bună și cu o terasă de album, una dintre cele mai frumoase din București.

Salonul cel mare e la fel, foarte bine mobilat și amenajat. Un stil clasic elegant, bine conceput și realizat, cu materiale de calitate, fără economie. Dar acolo nu stă nimeni vara, pentru că au în spate și o terasă și o grădină cu umbrele, plină cu flori și cu verdeață.

Și terasa acoperită din spate, închisă ermetic, la nevoie, e la fel de bine făcută, in același stil. Spațioasă, foarte luminoasă, cu mesele bine distanțate, ceea ce puțini își permit într-un restaurant dintr-o zonă în care plătești scump milimetrul pătrat.

Grădina e plină cu plante și flori, un fel de labirint cu insule în care au pus mese destul de mari, comode, fotolii cu măsuțe de cafenea în alte locuri. Sau mese pentru grupuri de petrecăreți, într-o enclavă foarte potrivită pentru evenimente private de terasă, complet izolați de toți ceilalți.

Meniul Studio 80…

… e eclectic, de tip multicuisine, cu influența italiană preponderentă. Am luat un tartar de crab destul de bun, un sashimi cum nu prea am mai văzut până acum, cu un ton tăiat în cubulețe mari. Destul de bun și el, dar pus într-un neinspirat sos de soia. Un foie gras bun, ravioli bune și ele, cu un sos cam neobișnuit, interesant, însă nu foarte tare pe gustul meu. Apoi risotto cu scoici St. Jacques, dar și cu o bucată de somon. Bune, dar și acesta neobișnuit, pentru că nu vezi prea des atât de multe puse într-o singură farfurie. Bibanul de mare prăjit ceva mai mult decât era cazul, dar bun la gust, cu niște ciupercuțe alături surprinzător de bune, acestea, și orez natur. O jumătate de rață dezosată crocantă cu cartofi alături – o rețetă asiatică, probabil, bine făcută și bună la gust.

Cafeaua Costa bună și ea, excelentul vin Sole de la Recaș… Adică mult mai mult decât ar trebui să mănânce niște oameni normali la o singură masă. Însă nu ne-am abținut, ca de fiecare dată, și am comandat iarăși în cantități duble.

Mâncarea bine pusă pe farfurie și porțiile destul de mari, mai mari decât în multe restaurante cu poziționare similară. Și prețurile mari, însă dacă luăm în calcul și dimensiunile porțiilor și toată ambianța pe care am descris-o mai sus, rămân în zona rezonabilului și a așteptabilului realist.

Serviciul a fost bun, cu niște chelneri cu chef de viață și de vorbă, dezinvolți, puși pe treabă. Câțiva clienți răzlețiți la prânz, dar presupun că seara e opțiunea lor principală.

Da, Studio 80 e unul dintre marile restaurante ale părții aceleia a orașului, Băneasa-Voluntari. Și chiar a întregului București. Cu mâncare și servicii bune, ambianță aristocratică, fără tencuiala de pe pereți dată jos până la beton și fără tubulaturi pe tavan pe post de decor. Dar bani destui să ai, pentru că în rest, totul bine și frumos la ei… (George Butunoiu – august 2021)

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare lucru

Spanac prost la Studio 80, restaurant cu bucatarie internationala in Pipera Ajung rar la restaurantul Studio 80, e departe Gradina Zoologica langa care s-a deschis. L-am gasit la fel cum il stiam, foarte frumos amenajat in interior, i-am dat nota maxima.

Meniul nu e lung, e bine conceput, in general. E putin ciudat scris si prezentat, cand in italiana, cand in engleza, apoi in romana. Duce cu gandul la bucataria fina, insa nu sunt inca acolo, desi cred ca cheful de la Studio 80 ar putea face si asa ceva.

Nu ne-au dat amuse bouche, ceea ce ne-a surprins putin, dupa ce am vazut preturile foarte mari. Am luat o supa de rosii destul de buna, ravioli destul de bune, si acestea, pulpa de rata cu piure la fel, spaghetti cu creveti atat de iuti, ca nu am mai reusit sa deslusim niciun alt gust. Spanacul, insa, a fost foarte prost, a ramas neatins in farfurie. Ne-au intrebat despre el, le-am spus, eram chiar curiosi sa vedem daca ni-l vor scoate de pe nota, la cat de categorici am fost. Nu au socotit ca merita “pierderea”… (citeste tot)

YouTube Video

 

Bucătăria Studio 80
Salonul
Terasa și grădina Studio 80

Pe terasă în Băneasa cu prietenii

 

 

Data actualizarii: 29/08/2021

Studio 80  - Str. Privighetorii, nr. 80 (Baneasa, Gradina Zoo)

  • 80/90 :

    Probabil ca nici un 10 adăugat la nume nu e mare lucru 🙂

  • Răspunde-i lui 80/90 Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close