Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Gradinile ascunse ale Bucurestiului

Suento by Gram se cheama asa pentru ca e al celor care au Gram Bistro in Piata Victoriei, la parterul America House. Suento by Gram e un restaurant nou-nout, abia deschis pe strada Toamnei, vizavi de Biserica Precupetii Vechi. Acolo au fost mai multe restaurante de-a lungul timpului, printre care Escargot al lui Razvan Exarhu, pe la inceputuri, iar ulyimul pe care il stiu e Moudy’s Kitchen, pana acum cateva luni, care a avut o viata scurta.

Partea aceea de Bucuresti vechi, pe la Viitorului, Toamnei, Mihail Eminescu, Precupetii Vechi, e una dintre cele mai frumoase si mai incarcate de spiritualitate si de poezie locuri ale orasului, cu strazi inguste si niciodata drepte, cu copaci batrani, gradini cu vita de vie si cu catei de curte, domiciliati in custi, cu copii care se joaca inca in strada si batrani care stau pe bancute in fata portii, asa cum multi mai vad astazi doar in filme sau citesc prin romanele care nu mai au cautare prin librarii sau pe site-urile cu carti de pe Internet.

Casa lui Suento by Gram e mica, fara etaj, tip vagon, cum erau aproape toate cele ale oamenilor simpli din orase. E lipita de o cladire foarte mare. Stiu de dinainte ca au vreo doua saloane mici, fiindca acum nu e deschis interiorul, faceau inca lucrari.

Insa nici nu au nevoie de acele sali, pentru ca in spate au o gradina cu pomi fructiferi (cred ca meri), care e una dintre cele mai cunoscute si mai placute din Bucuresti. E maricica; ingusta, insa se duce mult in spate. Are tot ce-i trebuie pentru o terasa boema, cam asa era pozitionata (si perceputa) cand treceam eu pe acolo.

Meniul e serios la Suento by Gram, nu mizeaza totul pe gradina sau pe ambianta, in general, asa cum fac majoritatea celor care au localuri boeme. Cred ca au un chef priceput, se vede din alcatuirea meniului ca stie bine cum merg lucrurile prin bucatarie. Eu am luat ravioli si un pastrav cu legume, destul de bune amandoua.

Serviciul destul de bun la Suento by Gram, placut, deschis, personal. Preturile moderate. Clienti erau putini cand am ajuns eu, insa mai incolo a venit un grup destul de mare, aproape ca a umplut gradina.

Sa vedem daca Suento by Gram se vor pozitiona si ei ca bistrou boem – aproape ca nu se poate face altfel cu o astfel de gradina si cu o casa mica, de pe vremuri. Totusi, nu cred ca vor merge prea departe cu boema, din cate imi dau seama. Numele sugereaza si el ca, probabil, vor merge la doua capete: ceva pe jumatate boem, jumatate urmand a ne lamuri ce va fi.

La Suento by Gram nu ajungi pentru ca treci prin fata, vezi ca se mananca, iti aduci aminte ca ti-e foame si intri sa vezi ce si cum. Trebuie sa stii dinainte despre ei, despre gradina lor cu pomi, despre mancarea lor, de ce nu, si cine stie despre ce se mai intampla acolo. Sper sa aiba succes, peticele acestea de Bucuresti ascuns si frumos vor disparea, unul cate unul, daca nu se poate scoate bani din ele.

O sa mai trec in curand pe la ei, dupa ce termina cu amenajarile, sa vad daca va fi o diferenta si la mancare fata de acum, de primele zile. (GB – iunie 2018)

Casa si, mai ales, gradina Suento by Gram Bistro

Gradina Suento by Gram Bistro

Suento by Gram Bistro in 2018, cand era mai curat si mai ingrijit

Suento by Gram, bistrou cu gradina boema in strada Toamnei

 

S-a deschis Suento by Gram, un nou local in Bucuresti

Suento by Gram – o noua oază urbană, ascunsă de agitația orașuluiLa finalul lunii mai 2018 s-a deschis un nou local în București, departe de agitație și trafic, cu o grădină generoas...

Data actualizarii: 23/11/2019

Suento by Gram, iunie 2018  - Str. Toamnei, nr. 101 (Biserica Precupetii Vechi)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close