Mergeti la Taj pentru mancare buna, nu pentru analize stilistice!
Cred ca Taj e cel mai vechi restaurant indian din Bucuresti, de 15 ani in Calea 13 Septembrie, aproape de hotelul Marriott. E la parterul unui bloc comunist, insa din acelea facute in ultimii lui ani, care erau la un standard mai ridicat decat altele, totusi.
Am mai fost la Taj cu cativa ani inainte, parca arata mai bine atunci, nu-mi aduc aminte sa ma fi socat ceva, asa cum mi s-a intamplat acum. Tot invartindu-ma prin restaurantele scumpe din centru si din nord, am cam uitat cum e intr-un restaurant de cartier, si Taj m-a adus cu picioarele pe pamant. Inca de la intrare te lamuresti camd despre ce e vorba in ceea ce priveste ambianta, adica asa cum aratau multe restaurante acum cateva zeci de ani. Au vreo trei Sali, cred, nu prea mari, dintre care doar una are geamuri, catre bulevard. Terasa e si ea neingrijita, cred ca se vede destul de bine si din poze.
Insa mancarea e surprinzator de buna la Taj si, mai ales, toate felurile din care am gustat. Am nimerit la un brunch acolo, intr-un weekend, asa ca ma putut sa gust din multe feluri. Mie nu-mi spune mare lucru mancarea orientala, in general, asa ca rar mi se intampla sa-mi placa toate felurile din care gust la ei. Nu a fost nimic cu totul deosebit, memorabil, insa le-am mancat cu placere si am plecat satul si multumit.
Preturile nu sunt mari la Taj, cu mai putin de 100 de lei mananci bine. Serviciul e si el provincial, cu chelneri deschisi si muncitori, insa care nu-si bat capul prea tare cu detaliile. Restaurantul a fost plin la brunch-ul din weekend, abia mi-au gasit si mie loc intr-un colt. Si continuau sa vina, cei mai multi cu familia intreaga, pe masura ce plecau altii.
Taj e, asadar, un restaurant cu specific indian foarte bun, mai ales daca te duci acolo doar ca sa mananci bine, nu sa faci analize stilistice. La ora la care scriu nu am facut evaluari recente la alte restaurante indiene din Bucuresti, asa ca nu m-ar mira daca peste cateva luni as spune ca Taj e, totusi, cel mai bun restaurant indian din oras. (GB – aprilie 2017)
Pret mediu pe meniu: 82 lei (15 lei antreurile, 36 lei felurile principale)
Vizitat saptamana trecuta impreuna cu un om de afaceri indian: am incercat pui Murgh vindaloo, pui tikka, Dal makhani, orez cu legume, naan. Primul semn bun (am invatat) a fost ca dal-ul a durat pt. preparare la fel de mult ca si puiul.
Foarte buna mancarea, si conform invitatului meu – bine facuta, f. apropiata ca stil de bucataria nord-indiana (in India bucataria e total diferita la fiecare 100km).
Partenerul meu vizitase cu cateva zile inainte si alt rest. indian din Buc., evaluat de el inferior Taj.
Serviciul a fost ok, preturile nu sunt mari.
Pt. mancare indiana (desi fara interes fata de decor/look) Taj ramane probabil cel mai bun loc din Buc.
Recomand.
Am comandat miel cu sos , orez cu creveti , iaurt cu legume si paine naan. Primul a fost adus orezul care sa fost potrivit de gustos la fel si iaurtul cu legume. Am mancat incet in asteptarea mielului cu sos care nu a mai venit pana la urma dar a fost inclus in nota de plata . Personalul nepoliticos , cu grimase pe față , aerul conditionat care nu functiona ( sau cel putin asa mi sa spus ) .
Nota de plata a fost de 77 lei . Aveau un sticker cu Tripadvisor dar acest restaurant nu exista pe acel site . Totul este inselator in acest restaurant , nu recomand !
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.
Comentarii (2)
Vizitat saptamana trecuta impreuna cu un om de afaceri indian: am incercat pui Murgh vindaloo, pui tikka, Dal makhani, orez cu legume, naan. Primul semn bun (am invatat) a fost ca dal-ul a durat pt. preparare la fel de mult ca si puiul.
Foarte buna mancarea, si conform invitatului meu – bine facuta, f. apropiata ca stil de bucataria nord-indiana (in India bucataria e total diferita la fiecare 100km).
Partenerul meu vizitase cu cateva zile inainte si alt rest. indian din Buc., evaluat de el inferior Taj.
Serviciul a fost ok, preturile nu sunt mari.
Pt. mancare indiana (desi fara interes fata de decor/look) Taj ramane probabil cel mai bun loc din Buc.
Recomand.
Am comandat miel cu sos , orez cu creveti , iaurt cu legume si paine naan. Primul a fost adus orezul care sa fost potrivit de gustos la fel si iaurtul cu legume. Am mancat incet in asteptarea mielului cu sos care nu a mai venit pana la urma dar a fost inclus in nota de plata . Personalul nepoliticos , cu grimase pe față , aerul conditionat care nu functiona ( sau cel putin asa mi sa spus ) .
Nota de plata a fost de 77 lei . Aveau un sticker cu Tripadvisor dar acest restaurant nu exista pe acel site . Totul este inselator in acest restaurant , nu recomand !